Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (27/47) > >>

eleazar:
Ne, myslel jsem Iz 11 (opravdu se to nedovedu vysvětlit)

Elazar:

--- Citace: Vader kdy 18. Prosince 2008, 18:45:45 ---
--- Citace: Elazar kdy 18. Prosince 2008, 17:24:39 ---.... nebo Svědkové také drží některé starozákonní rituály a přesto nemají takovou chucpe, aby se považovali za židy.

--- Ukončit citaci ---

Mam jednoho kolegu. Je to genialni programator a moudry clovek. Ma jen (z meho hlediska) tu vadu, ze je Svedek. Nu, kazdemu, co jeho jest... Nicmene nevim o jakemkoliv prednazaretskem ritualu, ktery by drzel, ci drzela jeho cirkev/sbor/parta/sekta... Muzete aspon naznacit  ;) ?

--- Ukončit citaci ---

Co vím, tak nejedí vepřové a další zakázané druhy, odmítají krev (ta story o transfúzích je předpokládám notoricky známa...).

sad:
Dobry vecer, chawwo,
pokud vim, o narozeni z panny jsem nikde nehovorila...
Mylite se, z hlediska judaismu tito lide porusuji smlouvu s B-hem... ostatne, je to jejich vec, ale proc do svych "her" (mam na mysli pomerne agresivni misii) zatahuji ty, kdoz, neumeji "cist mezi radky" a nebo jsou kvuli sve neinformovanosti snadnym tercem jejich evangelizacnich snah (nyni nemluvim o situaci v CR)?
  Elazaruv prispevek zachycujici rozdilny krestansky a zidovsky nahled je, myslim, dostatecne srozumitelny.
Kdo vyznava Nazaretskeho jako mesiase nemuze byt zidem.
Jeden rabin (žel si nevzpominam na jmeno) se v dane souvislosti vyjadril, ze clovek nemuze byt "masozravym vegetarianem".
 Neminim dobu prelomu letopoctu (Jezis jako historicka osoba neni prilis zdokumentovan – odhlizim od evangelii – ta nejsou historickymi zpravami); jedna se mi o vztah (jenz samozrejme muze zahrnovat celou skalu nuanci) mezi nim a jeho nasledovniky, vztah, ktery se odviji na bazi viry a religia; toto religio jakoz i vira ma za sebou jistou tradici, cestu dejinami atd. a zove se krestanstvi.

Btw: Co minite souslovim "navratit k Tore bez nejakych dodatku"?

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 18. Prosince 2008, 20:01:53 ---
--- Citace: Elazar kdy 18. Prosince 2008, 17:24:39 --- o kom se píše v knihách, které nejsou součástí židovského kánonu a nejsou tudíž pro židovství normativní.

--- Ukončit citaci ---
Ten závazný kánon byl stanoven až po Ježíšově Nanebevstoupení, takže vzhledem k tolerantní povaze tehdejších talmudistů si domyslete sami, co je příčina a co následek.

--- Ukončit citaci ---

NZ kánon je stanoven během 2. století. Talmud je kodifikován během 6.-7. století, možná i později... To jen tak naokraj.
Co je příčinou a co následkem si domysli sám, samozřejmě pouze pokud na to stačíš...

--- Citace: chawwa kdy 20. Prosince 2008, 16:54:04 ---Šlo mi o to, že nedochází k porušování smlouvy s Bohem a tudíž vyloučit je z pospolitosti Izraele mi příjde trošku mimo mísu.Ale vím,že judaismus to takhle má-myslíš si, že je mesiáš ...tak šup s Tebou ven.

--- Ukončit citaci ---

Nový zákon poměrně jasně dokládá, že k porušování smlouvy s B-hem došlo, koneckonců mesiáni sami nazývají Nový zákon "brit chadaša", což je jasné popření Smlouvy stanovené Tórou.

A navíc to takhle má každé náboženství - věříš v to, co oficiální kult zakazuje? Šup s tebou ven, ano. I u vás mesiánů to tak je. Schválně zkuste prohlásit své dítě za Ježíšovu reinkarnaci a uvidíte, co nastane  ;D

--- Citace: chawwa kdy 20. Prosince 2008, 16:54:04 ---pro Elazara-možná se špatně vyjadřuji nebo je zakopaný pes někde jinde. A co vy a ten kompot? Kdyby jste třeba někdy přišel, jestli jednodruhové nebo můžem míchat, či jak sad -za syrova  :D :Djupí jou.. a šavua tov

--- Ukončit citaci ---

???  ::)  Ve psech to nebude..

chawwa:

--- Citace: Elazar kdy 20. Prosince 2008, 18:28:25 ---
--- Citace: eleazar kdy 18. Prosince 2008, 20:01:53 ---
--- Citace: Elazar kdy 18. Prosince 2008, 17:24:39 --- o kom se píše v knihách, které nejsou součástí židovského kánonu a nejsou tudíž pro židovství normativní.

--- Ukončit citaci ---
Ten závazný kánon byl stanoven až po Ježíšově Nanebevstoupení, takže vzhledem k tolerantní povaze tehdejších talmudistů si domyslete sami, co je příčina a co následek.

--- Ukončit citaci ---

NZ kánon je stanoven během 2. století. Talmud je kodifikován během 6.-7. století, možná i později... To jen tak naokraj.
Co je příčinou a co následkem si domysli sám, samozřejmě pouze pokud na to stačíš...

--- Citace: chawwa kdy 20. Prosince 2008, 16:54:04 ---Šlo mi o to, že nedochází k porušování smlouvy s Bohem a tudíž vyloučit je z pospolitosti Izraele mi příjde trošku mimo mísu.Ale vím,že judaismus to takhle má-myslíš si, že je mesiáš ...tak šup s Tebou ven.

--- Ukončit citaci ---

Nový zákon poměrně jasně dokládá, že k porušování smlouvy s B-hem došlo, koneckonců mesiáni sami nazývají Nový zákon "brit chadaša", což je jasné popření Smlouvy stanovené Tórou.

A navíc to takhle má každé náboženství - věříš v to, co oficiální kult zakazuje? Šup s tebou ven, ano. I u vás mesiánů to tak je. Schválně zkuste prohlásit své dítě za Ježíšovu reinkarnaci a uvidíte, co nastane  ;D

--- Citace: chawwa kdy 20. Prosince 2008, 16:54:04 ---pro Elazara-možná se špatně vyjadřuji nebo je zakopaný pes někde jinde. A co vy a ten kompot? Kdyby jste třeba někdy přišel, jestli jednodruhové nebo můžem míchat, či jak sad -za syrova  :D :Djupí jou.. a šavua tov

--- Ukončit citaci ---

???  ::)  Ve psech to nebude..

--- Ukončit citaci ---
A co bude s kompotem? :D..To píšete mně ohledně mesiánů a dítětě? Mesián nejsem a své děti prohlásit za reinkarnaci kohokoli..oj vajoj...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi