Judaismus > Obecná náboženská debata

Pomlcky a hvezdicky ve Jmenu

<< < (2/9) > >>

Samuel:

--- Citace: Vader kdy 18. Září 2008, 17:24:41 ---... "B-h, B*h" ...

--- Ukončit citaci ---
Protože jsem trochu poznamenaný počítači, nemohu dost dobře používat "*". Spíše by se zde hodil "?", ale to by mohlo být matoucí, takže používám "-". :)

Vader:
Presne tak to dela vetzina zidu, Samueli. Nebo nahlednete do Ros Chodes; tam ten zapis najdete taky. Samozrejme nejen tam.

Proste je to vyjadrenim ucty k Nemu. Nechceme prece Jmeno znesvetit ani nahodilosti ci nedbalost, ne ?

Vodniku : to, ze nepouzivate zastupne znaky me nikterak neurazi, protoze jsem si u vast jist, ze to nemyslite rozhodne zle. Jen tu hrozi ta sekvence PRINT a joint/toaletni papir...

Vodník:

--- Citace: Vader kdy 18. Září 2008, 18:24:22 ---Jen tu hrozi ta sekvence PRINT a joint/toaletni papir...
--- Ukončit citaci ---
Vy jste asi jointa nikdy nekouřil, že ne? Resp. já nemám představu, na jaký papír by to dotyčný znesvěcovatel musel tisknout, aby z toho mohl ubalit kouřitelného jointa. To už spíš ten toilletní papír. Ale myslím, že takový rouhač by našel k obdobnému počínání schůdnější cesty než printovat kommentáře z eretzu... :D

Jinak u nás někteří obzvlášť horliví křesťané ani nevyhazují dopisní papír, na kterém je kříž, do sběru, aby nedošlo k nějakému zneuctění. Já jsem v tomto ohledu poslušný a shromažďuji "posvátný" odpad ve zvláštním kýblu, který pak pietně spálím na zahradě a popel zaryju. Mám ale svůj názor - znesvěcení je úmysl. Na samotných lidských exkrementech nic znesvěcujícího per se není a v té půdě (předepsaná likvidace) jich bude neskonale víc než někde ve spalovně nebo recyklaci papíru.

chaje:
na papír s B-žím jménem se nesmí ani šlápnout, takže nemusí jít ani o jeho použití k nějakému účelu...proto se staré svitky Tóry, jakož i jiné už nepotřebné texty s B-žím jménem ukládají do tzv. geniz (místností při synagoze k tomu účelu) nebo se pohřbívají do země

Karels:
Zrovna poslední práci, jsem napsal s tím B-h, tak opravdu nevím - s tím tetragramem, to chápu, je to úzus, který se dodržuje i na universitách, s tím B-h, jsem to udělal kvůli vám, židům. Já opravdu nevím, pokud budu publikovat nějaký článek, jak to mám napsat. Dobře, můžete se vyjádřit... navíc - já nejsem žid, právě tímto nejsem vázán, spíš to bylo kvůli vám židům.

Nadto mám jeden dotaz, když čtete nějakou moji věc, jak se na to díváte, když víte, že jsem křesťan? Jednak z odborného hlediska, ale i obecně... No to jsou ty židovsko-křesťanské vztahy...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi