Jiste na to jsou obezlicky aby ten obchod fungoval pokud majitel je zid a chce mit otevreno v patek vecer a v sobotu, ale i o svatcich. Pokud se obchod neprofiluje jako zidovsky je to asi stravitelne, ovsem poku se profiluje jako koser tak musi mit zavreno.
Kvalifikovana odpoved by mela byt na kvalifikovanou otazku proto ji rozvedte.
Jinak pro Gugiho a ostatni, k situaci v IZr. pracuji take z domu, takze si mohu praci rozvrhnout podle svych priorit, tzn. ze sabes a svatky jsou neodiskutovatelne bezpracne. Mimochodem existuje take spolecenstvi podnikatelu dodrzujicich sabat, ktere ma vlastni inzerci a stranky. Tam jsem se take zaregistrovala a je to docela dobre. Ovsem pracuji take pro jednu mezinarodni firmu a jeji izr. reditel mi nedavno osobne zatelefonoval a zaptal se me velice diskretne a mile jestli jsem ochotna pracovat v patek do vecera, rekla jsem mu ze ne, protoze dodrzuji sabes, tak on mi rekl, hm tak druhou otazku, jestli jsi ochotna pracovat o svatcich ti ani nebudu klast. Mam ten dojem ze jsem u te firmy skoncila, proste to vysumi, budu dostavat, mene a mene prace az nebude zadna. Nelituji, ale je to take realita.
Vsichni ovsem vime, ze penize vydelane na sabes jsou stejne k nicemu, takze neni o cem mluvit. A mam ten dojem, ze v CR je stale tezsi dodrzovat sabes, protoze jsou mnoha pracovni mista, kde se prace na sabes vyzaduje.