Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
Kdo slouzi v IDF aneb kolonialni zalohy
Pepino65:
--- Citace: petahyah kdy 7. Září 2008, 13:53:37 ---
--- Citace: zoom kdy 7. Září 2008, 09:29:10 ---Mel by Tomsik nalezt nejake fotky z Nachal charedi, aby uspokojil vsechny politicke smery. Sama se take podivam.
::)
--- Ukončit citaci ---
Nebylo by lepší, aby byla zavedena povinná vojenská služba i pro "studenty ješiv" a aby byla zrušena veškeré pozitivní diskriminace Cheredim? Kolik procent Cheredim absolvuje vojenskou službu, kolik procent běžné neultraortodoxní populace?
--- Ukončit citaci ---
Vy petahyah, neprovokujte nebo vás už asi do kladných čísel nedostaneme. ;D
Scooolie:
--- Citace: petahyah kdy 7. Září 2008, 13:53:37 ---
--- Citace: zoom kdy 7. Září 2008, 09:29:10 ---Mel by Tomsik nalezt nejake fotky z Nachal charedi, aby uspokojil vsechny politicke smery. Sama se take podivam.
::)
--- Ukončit citaci ---
Nebylo by lepší, aby byla zavedena povinná vojenská služba i pro "studenty ješiv" a aby byla zrušena veškeré pozitivní diskriminace Cheredim? Kolik procent Cheredim absolvuje vojenskou službu, kolik procent běžné neultraortodoxní populace?
--- Ukončit citaci ---
A nebylo by lepší zavést povinné studium Tóry i pro sekuláry, aby byla zrušena pozitivní diskriminace sekulárů? Kolik procent sekulárů absolvuje alespoň 2 nebo 3 roky na ješivě ve srovnání s ultraortodoxní populací?
petahyah:
Já osobně nejsem proti.
zoom:
Scoolie, zkuste to oficienne navrhnout na Ministrrstvu obrany v IZr., poslou Vas do blazince. I kdyz si mysli, ze v srdcich mnoha mladych lidi, nekde v nejtajnejsim koutku je prani vedet vic o svych korenech.
eleazar:
Kdysi tu, na eretz.cz, byl článek o sekulárních Izraelcích, u kterých vzrůstá zájem o Tóru, ale odmítají tradiční judaismus. Vím přesně, jak těmto lidem je, jelikož jsem byl ve skoro stejné situaci - a jak jsem jí vyřešil víte :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi