Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Partnerské vztahy-manželství-rodina,postoj všech náboženství .

<< < (3/7) > >>

Vodník:
Zina: s hlediska náboženského pro to omluva neexistuje. Z hlediska sexuologů - ti mohou mít co se těch mužů týče pravdu, což si možná jako žena neumíte představit, ale je to už tak, že naše psychika se v těhle věcech od té vaší liší dost podstatně. Jedna taková moderní žena mi říkala: "Když jsem byla v nějakém vztahu nevěrná, znamenalo to, že ten vztah už pouštím." U mužů tahle souvislost neexistuje, nebo jen náhodně.

Zina:
Také si myslím,že ženy tak jednají.Většinou chtěji ze vztahu odejít.Je ovšem velmi jednoduché říkat,že u mužů to funguje jinak.

Vodník:
Je to jednoduché, protože se to zakládá na skutečnosti. Muži skutečně mohou mít sexuální dobrodružství, aniž by to znamenalo, že tu svou manželku mají už méně rádi. Ba dokonce když v tom manželství tyhle věci nefungují, může tomu mužovi nějaká taková (dobře utajená!!) avantýra takové období pomoct překonat. To je fakt, aniž bych takové jednání propagoval nebo obhajoval, neboť to zůstává hříchem.

Zina:
Budu tedy nad věcí-manželství je zachráněno(hřišnému muži je i odpuštěno).Vše je OK ?
Příště zas žena takovým způsobem překoná pro ní nemilé období? Co myslíte kde jsme se to dostali?
Jistě je mnoho takových manželství.Každý sám musí vědět co chce.

Vodník:
Nic není OK - to je ale svět, ve kterém žijeme. A žena tímhle způsobem nemilé období překonávat nemůže, protože se (až na výjimky) zamiluje do toho milence a to manželství zničí, na rozdíl od muže (zase: až na výjimky). A nepsal jsem, že je hříšnému muži odpuštěno, tyhle úvahy se dají vést jen mimo náboženský život. U zbožných lidí to nepřichází v úvahu a pokud se to přece jen stane, musí si to vyřídit s Pánem Bohem každý sám za sebe. Já tu nejsem od toho, abych je soudil, nakonec mám sám taky nějaké to máslo na hlavě... :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi