Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Gruzie - srpen 2008
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 13. Srpna 2008, 12:17:49 ---
--- Citace: Yan kdy 13. Srpna 2008, 12:13:49 ---Teda nejsem si úplně jistej, ale mám dojem že Rusové nezrušili Čečenskou rep. (nebo jak se jmenovala)...... Gruzie jo.
--- Ukončit citaci ---
Naprostá formalita. Podstatné je, že Čečna chtěla být samostatná a Rusové řekli "nět", poslali tam armádu, srovnali hlavní město se zemí, ve "filtračních táborech" umučili přední odbojáře, část zbývajících zkorumpovali, aby přešli na jejich stranu. To vše se odehrávalo na ruském území a nikdo na světě neintervenoval.
Oproti tomu Gruzie vojensky zakročila proti Jižní Osetii s mnohem menší razancí (možná jen proto, že víc nestihli) a vyvolalo to invazi a okupaci nejen Osetie, ale i Abcházie a třetiny další Gruzie.
--- Ukončit citaci ---
Jestli jsem ti dobře porozuměl, tak zrušení Jihoosetinské AO zařazuješ mezi naprosté formality....... nicméně to předcházelo právě tomu vyhlášení nezávislosti Jihoosetinské republiky. Z tohohle pohledu to tedy taková formalita nebyla.
gvodrazka:
:-\
Teď trochu jinak: co se týče dodávání zbraním „bojechtivým“ spojencům, Američané jsou ještě teď tak vystrašeni z ruské agrese v Gruzii, že „dupli na brzdy“ ohledně našeho plánu udeřit na íránská nukleární zařízení a aby nějak kompenzovali toto odmítnutí, nabídli nám zlepšený systém raket země-země (podle Haaretzu).
Američani nás pravděpodobně mají za nespolehlivou banánovou republiku a jaksi nás odstrkují od našich oprávněných příprav na íránskou hrozbu, přičemž nic moc nám za to nezaručují, než jen mlhavé a nevěrohodné přísliby nějakých ruských "stratégů" ... :(
Snad se nepodělají tak dalece, aby pozastavili umisťování radarů v ČR a raket v Polsku, výměnou za ruský příslib většího tlaku na Írán. :(
gv
Elazar:
Scooolie, Yan a Gugi - vaše poslední příspěvky jsou pěknou trefou do černého.
Jo, politika je pěkné svinstvo ;D A ukazuje se (na případu JO, Kosova i Judska a Samaří), že zkrátka dvojí až trojí metr funguje spolehlivě... Evidentně důležité je být za dobře s tím, kdo ten metr drží v ruce. A Izrael je v tomhle příliš malý hráč.
Vodník:
--- Citace: Yan kdy 13. Srpna 2008, 08:44:27 ---
--- Citace: gvodrazka kdy 13. Srpna 2008, 08:18:08 ---S něčím se vám svěřím. U mne se nejedná o nenávist k Rusku, nýbrž o něco mnohem horšího – a tím je alergie na Rusko a Rusy. Nenávist může polevit, změnit se v něco jiného, ale u alergie probíhají zákonité, automatické procesy. Někdo je alergický na pyly, někdo na jahody, někdo na kovy… já na Rusy. Někdo dostává po jahodách vyrážku, já ve vztahu k Rusku pocit hnusu. Nenávist je slepá a zabraňuje racionálně myslet. Naproti tomu alergie umožňuje nezaujatě myslet a přijímat objektivní závěry. Tím posledním závěrem, který jsem učinil ve vztahu k Rusku je, že u Rusů panuje jediné „pravidlo“ a tím je, že u nich neexistují žádná pravidla … Je třeba proto k nim rovněž přistupovat bez skrupulí a bez pravidel - nevypočitatelně a bez ohledu na zvyklosti slušného jednání. To je jediný způsob, kterému rozumějí.
--- Ukončit citaci ---
Bez komentáře.
--- Ukončit citaci ---
Proč bez kommentáře? Já bych naopak tuhle situaci velmi rád okommentoval.
Ta "alergie" na Rusy, kterou nám zcela bez skrupulí odhalil u sebe gvodrazka, se vůči Židům nazývá antisemitismem; v Sovětském Rusku byl na to trest smrti. Dnes za antisemitismus zaplať Pán Bůh smrt není, (jen společenská a intelektuální), nicméně my, antirasisté, považujeme podobné sentimenty vůči jakémukoli ethniku za nepřijatelné a opovrženíhodné. Nevšiml jsem si, že by někdo (kromě mě) za tento postoj gvodrazkovi snížil mojo, zatímco mně se dostalo pískotu za pouhý dotaz na Bushovu nestydatou hlášku. Nick "hmmh" obdržel řadu mínusů mj. za urážky křesťanů. Jsou snad na tomto fóru rasistické sentimenty vůči určitým skupinám (Rusové, možná Arabové, muslimové) trpěny?
zoom:
Nejsem advokat, ale rozumim alergii na rusky styl u G., videla jsem uz takovou alergii a neni srovnatelna s antisemitismem, zpravidla se objevuje u lidi, kteri dostali nejakou velkou davku alergenu a pak se z ni cely zivot nemohou vzpamatovat. Velmi dobre tomu rozumim. Antisemitismus je primitivni nenavist, odpor k islamu a treba cikanum, chcete-li se od tohoto typu alergii ponekud lisi. Ovsem, pokud nejste napr. pozustaly po nekom kdo zahynul pri bombovem utoku napr. islamskych bratru, anebo nekdo, koho okradli a zbili Cikani, anebo chcete-li Romove. Pravda jsou i antisemite, kteri jimi nebyli, ale stali se jimi po te, kdy je nejaky zid/Zid treba okradl. Neni to jednoduche byt politically correct ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi