Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Gruzie - srpen 2008

<< < (26/33) > >>

Yan:

--- Citace: lechem kdy 17. Srpna 2008, 11:23:20 ---Ale ono to tak opravdu bylo. Šahab 3B doletí na JV okraj Polska. Fakt, že si Irán koupil třicet raket, co zbyly Kimovi, tuhle strategii opravdu mění. Třeba se amíci spoléhají na to, že ty korejské budou "opravdu spolehlivé".

--- Ukončit citaci ---
Vidím že si nerozumíme. Nejde o to, kam doletí Šahab 3B, ale o to že (viz stránky https://www.protiraketam.cz/ ) "radar, který by byl umístěn v ČR, by sloužil jako jeden z obranných komponentů proti raketám dlouhého doletu a mezikontinentálním raketám." a ty tam měly být schopny doletět.

gvodrazka:
 :)

To Mr. Elazar:

Na vysvětlení mého postoje v této věci:

…konečný cíl mesiášské doby a oživení mrtvých, což je zjevení jeho slávy a odstranění ducha nečistoty ze země, závisí na přivedení Jeho světla do vitální duše obecenství Izraele skrze plnění všech 613 micvot.
… a vše co je ze sitra achra, dokonalý spravedlivý nenávidí nezměrnou nenávistí pro velikost své lásky k Němu …
(volně podle překladu vážené Markéty Holubové: Likutei Amarim – Tanya, Ha-Rav Šneur Zalman z Ljady, z“l, Brno 2007)

Domnívám se proto: Je sice pravda, že nenávidět zlo není micvou, ale výsledným záměrem plnění všech micvot je zničit zlo, tedy „ vypudit ducha nečistoty ze země“, nalézajícího se nepochybně v sitra achra. Kdo se nalézá v sitra achra je podle mne nepochybné… a už jsem to naznačil v dřívějším příspěvku. Podotýkám pokorně, že se nemohu rovnat „dokonalým cadikům“, ale nenávidět zlo (tím spíše příslušníky jistého národa personifikované zlo) mi to nemůže přece zabránit…nota bene, když zničení zla a nenávist vůči němu je jakýmsi etickým imperativem všechny micvot završující. Přísahám, že to ode mne není „religion hypocrisy“. Rovněž nemám v genech nenávist - původně dítěti dobrotivému, nevinnému a důvěřivému mi byla nenávist importována. 

Pro úplnost dodávám, že „existence zla je me-ejn la-ješ, což znamená, že zlo, tak jako vše stvořené, je chápáno jako creatio ex nihilo s tím rozdílem, že nebylo stvořeno kvůli sobě samému a proto je pouze tolerováno.“ (volně opět podle shora uvedeného pramene).

V podstatě ničeho nenamítám nic proti tomu, cos řekl Elazare. Je-li to otázkou tvého svědomí, opravdu nemohu nic namítat. Jen ale na chvilku zkus zapřemýšlet, jestli to přece jen není trochu jinak, než cítíš… Ovšem třeba se mohu mýlit i já následkem špatného pochopení shora uvedené látky.

Prosím, čti pozorně, co jsem psal – nepsal jsem, že máme v genech nenávist. Psal jsem že mám v genech cit pro rovnost.

Nemusíš být smutný, že mi nedáváš zapravdu. V konfrontaci s tvojí distiguovaností, umírněností a nekonfliktností mne jímá jakýsi neurčitý pocit provinilosti, který je však zeslaben vědomím, že „oni“ nám budou nadávat stejně a možná ještě hůře, i když my „jim“ nadávat nebudeme. Jestli „oni“ budou používat vulgarity na naší adresu, nezávisí na tom, jestli  my se k „nim“ budeme chovat slušně, či nikoliv.

Nechci nikoho urážet. Některé lidi urážet by znamenalo se s nimi přílišně zabývat.

Dodatečně šavua tov, hochu. :)

gv

Scooolie:
Jen krátkou a poněkud obecnější poznámku k gvodrazkove vyznání ohledně vztahu k Rusům (z minulého týdne):

Já jsem k Rusům smířlivější. Musíme si uvědomit, že to je národ, který prošel strašnou historií. V Německu vládli nacisté pouhých 12 let. Předtím to byl normální stát se špičkovou vzdělaností a fungujícími institucemi, po roce 1945 brzo znovu. V Rusku začal zárodek normálního státu vznikat po roce 1905, šance se zvýšila na jaře 1917 - a pak bylo od podzimu cca 75 let temna. Většina inteligence, prakticky veškerá ruská společenská a podnikatelská elita po bolševickém převratu ze země buď uprchla nebo byla vyvražděna. Zahynuly miliony lidí. Další stamiliony byly lámány v kole fyzicky a psychicky, až byly pokřiveny k obrazu krutovládců.

Shoduji se se Solženicynem v tom, že národy Ruska (čímž myslí území bývalé carské Rusi) trpěli strašně, a neshoduji se v tom, že to by jim dávalo mesiášské postavení.

Nutno si uvědomit, že minimálně od roku 1917 do 30. let byla vedena systematická válka proti všemu dobrému, co v Rusku bylo. Tzv. VŘSR rozpoutali lidé, kteří Rusko nenáviděli a chtěli jej zničit. Je zajímavé sledovat, jak málo etnických Rusů bylo mezi tzv. starými bolševiky. Opravdu málo. Byli tam hlavně Kavkazané (Gruzíni, Arméni), Židé, Pobalťané, Poláci - tedy národy, které Rusko a Rusy nenáviděly  a také podle toho to vypadalo.

Vyčítat Rusku, že je takové, jaké je, je jako vyčítat oběti mnohaletého týrání a znásilňování, že se nechová jako "běžný člověk"...

gvodrazka:
 ;)

Vesjolye kartinki a první hodina ruštiny ... Zcela debilně a bezelstně jsem přečetl z tabule doslovně: "mupy mup" ... a učitelka mne měla za třídního nepřítele ;D
Měl bych z nich legraci, kdybych se nebál, že mne někdo v tlačenici škrábne hrotem deštníku. ;D
Nabízíte vysvětlení, rovnající se v podstatě psychologické řetězové interakci mezi nováčky a mazáky na vojně - mazáci byli také kdysi nováčky a protože dostávali "šikano", dávají teď zakusit "šikano" těm novým ... Kdo nebo co, přeruší toto psychologické perpetuum mobile, nastartované historickými útrapami? Nevím co s tím. Rusové jsou někdy k zulíbání, někdy na zabití. Roztomilý medvídek a v rukou AK 47 - Překrásná matrjoška se strašlivými čelistmi.... Fakticky nevím co s tím....  ;D

gv

Scooolie:
Che che, ruskij jazyk, jazyk progressa!  ;D
Na deštníky v tlačenici bacha, zvlášť máte-li bulharské kořeny  ;)

Jinak já neříkám, že máme Rusům tolerovat, co dělají. Jen říkám, že bychom měli chápat, v čem je příčina - a bez negativního vztahu, nenávisti či zloby, jim dát znát, že takhle to dál nejde.  Oni na jednání z pozice síly slyší. Jako ti dříve šikanovaní mazáci na vojně. Jakmile se ukáže, že šikana fungovat nebude, protože jinak jim hrozí tvrdá odveta, podřídí se.

Chtěl jsem je říci, že neplatí stereotyp, že Rusové jsou čímsi horším. Je to jen národ, z něhož byla cíleně léta odstřeďována (a ničena) elita a to co zbylo, bylo ještě dusáno a dusáno... Chovají se podobně, jako některé kdysi týrané děti. Nevypočitatelně, ublíženě, někdy zákeřně, s cílem vrátit světu všechny křivdy a vydobýt si uznání s místo na Slunci.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi