Všeobecná kategorie > Kultura, hudba, literatura

Jazyky v Izraeli

<< < (2/2)

eleazar:
Slysel (cetl) jsem, ze Rusaci ziji hlavne v Saronu a v Haife, tedy na jednech z mala mist Izraele, kde toho az zase tolik ke koukani neni, proto me zajima hlavne Jeruzalem.
Zbytek z turistickych mist je totiz "okupovan" arabskymi rezidenty.

Ja myslim, ze s tzitzitem a pejzy me asi kazdy beduin "zaradi", i kdybych mluvil tou nejcistsi arabstinou  ;)

Kdybych zkusil mluvit se zidy arabsky, myslite, ze bych mel nejake problemy? Umi zide arabsky a jsou ochotni se tak vubec bavit?

Take jsem neco zaslechl o francouzstine jako nekdejsim urednim jazyku Izraele, nevite, jak je to s ni tam dneska, pripadne s jinymi jazyky?

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy  7. Srpna 2008, 16:32:29 ---Slysel (cetl) jsem, ze Rusaci ziji hlavne v Saronu a v Haife, tedy na jednech z mala mist Izraele, kde toho az zase tolik ke koukani neni, proto me zajima hlavne Jeruzalem.
Zbytek z turistickych mist je totiz "okupovan" arabskymi rezidenty.

--- Ukončit citaci ---
Rusové jsou všude. Arabové jsou hlavně na křesťanských místech

--- Citace: eleazar kdy  7. Srpna 2008, 16:32:29 ---Kdybych zkusil mluvit se zidy arabsky, myslite, ze bych mel nejake problemy? Umi zide arabsky a jsou ochotni se tak vubec bavit?

--- Ukončit citaci ---
Umí. Pracují v Šin Bet a řekl bych, že jejich přízvuk nemá chybu. Na ulici ale dostaneš tak možná pěstí (a to i kdybys jim zatajil, že jsi mesián  :D ). I Arabové mluví raději hebrejsky (což mimochodem umí velmi dobře).

--- Citace: eleazar kdy  7. Srpna 2008, 16:32:29 ---Take jsem neco zaslechl o francouzstine jako nekdejsim urednim jazyku Izraele, nevite, jak je to s ni tam dneska, pripadne s jinymi jazyky?

--- Ukončit citaci ---
Úřední jazyk to určitě není a používá se minimálně.

chaje:
v době, kdy se do Izraele stěhovalo nejvíc Rusů (tuším tak před 10-15 lety) koloval o ruštině vtip:

-jaký je druhý nejpoužívanější jazyk Izraele? odpověď: hebrejština ;D

zoom:
No rekla bych, ze rusky se clovek domluvi vsude, vcetne Jeruzalema, francouzky take , nejlepe Natanie, Asdod, Jeruzalem, ale uplne vsude anglicky i kdyz mnoho izraelcu si mysli, ze anglicky umi, ale tak uplne pravda to neni. No a s arabstinou asi nejlepe ve vychodnim Jeruzaleme, ktery neni treba demonizovat, Nazaretu a Galileji obecne a pochopitelne Beer Seva a okoli. Ovsem egyptska hovorova je tu nejbeznejsi.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi