Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Misie a židovství?

<< < (16/23) > >>

ari180:
Co si myslíš ty je mi vcelku jedno, neb na názory jednodušeji uvažujících lidí jsem nikdy moc nedal.  :D

No podobny nazor som si vytvoril o Vas.  ;)  takze aspon to.

Elazar:

--- Citace: ari180 kdy  7. Srpna 2008, 00:54:43 ---Nie pan Elazar,ja niesom ziaden rasista ako ste uz nespocetne vela krat podotkol.
Ale takisto niesom zastancom multikulturneho Izraela,3-dnovych konverzii a udelovanii obcianstva vnucatam Zidov a ich nezidovskym rodinam. Potom to tak aj vyzera a po Izraeli pobehuje hailujuca banda vyrastkov,ktora mlati ortodoxnych a v synagogach sa premavaju ludia bez pokryviek hlavy,uznavaju vselijake druhy prace pocas Sabatu.

V reformnch synagogach sa modlia muzi spolu so zenami,nekladu doraz na Hebrejcinu atd...menia si co chcu.

--- Ukončit citaci ---

Ptal jsem se na rozdíl mezi konzervativní a ortodoxní konverzí, ne na to, co dělají lidé v reformních synagogách.
To je mi vcelku jedno, neboť do nich nechodím. Ani jsem nemluvil o nějakém multi-kulti Izraeli.

Posuzovat židovství podle toho, jestli je židem ze "čtvrtiny" nebo "šestnáctiny" či "poloviny" je rasismus a ty jsi rasista. To také nemá s nějakou multi-kulturností Izraele cokoli společného...  ::)

ari180:

--- Citace: Elazar kdy  7. Srpna 2008, 01:03:03 ---
--- Citace: ari180 kdy  7. Srpna 2008, 00:54:43 ---Nie pan Elazar,ja niesom ziaden rasista ako ste uz nespocetne vela krat podotkol.
Ale takisto niesom zastancom multikulturneho Izraela,3-dnovych konverzii a udelovanii obcianstva vnucatam Zidov a ich nezidovskym rodinam. Potom to tak aj vyzera a po Izraeli pobehuje hailujuca banda vyrastkov,ktora mlati ortodoxnych a v synagogach sa premavaju ludia bez pokryviek hlavy,uznavaju vselijake druhy prace pocas Sabatu.

V reformnch synagogach sa modlia muzi spolu so zenami,nekladu doraz na Hebrejcinu atd...menia si co chcu.

--- Ukončit citaci ---

Ptal jsem se na rozdíl mezi konzervativní a ortodoxní konverzí, ne na to, co dělají lidé v reformních synagogách.
To je mi vcelku jedno, neboť do nich nechodím. Ani jsem nemluvil o nějakém multi-kulti Izraeli.

Posuzovat židovství podle toho, jestli je židem ze "čtvrtiny" nebo "šestnáctiny" či "poloviny" je rasismus a ty jsi rasista. To také nemá s nějakou multi-kulturností Izraele cokoli společného...  ::)

--- Ukončit citaci ---

Veim ze rozdielov medzi ortodoxnou a konzervativnou synagogou je dost.Niesom vsak odbornik a nepoznam kazdy detail. Takisto viem,ze ortodoxni rabini neodporucaju navstevovovat konzervativne synagogy a neuznavaju konzervativne konverzie a TO Vam musi stacit.

Ak to beriete takto (rasizmus),aj zakon o navrate je rasisticky. Ved ako je mozne ze niekto nema pravo na navrat ked predsa dedko jeho dedka bol Zid? Vsak?  :P

ari180:
Takto,aby som to zhrnul.Hovorim tu o tom,ze pravo na navrat by malo byt prisudene len konvertitom na ortodoxny judaizmus.Co je na tom rasisticke? Ak sa niekto citi byt naozaj Zidom,mal by akceptovat ortodoxnu konverziu,najst si na nu cas a nehrnut sa na 6 mesacne reformne konverzie.Az tak bude plne akceptovatelny celou spolocnostou vratane ortodoxnych.
Po ortodoxnej konverzii moze navsetevovat dalej reformnu alebo konzervativnu synagogu,to uz nikto neovplyvni.

ari180:
Elazar: Posuzovat židovství podle toho, jestli je židem ze "čtvrtiny" nebo "šestnáctiny" či "poloviny" je rasismus a ty jsi rasista. To také nemá s nějakou multi-kulturností Izraele cokoli společného... 

Aha takze ked Halacha tvrdi ze Zid je ten,co sa narodil Zidovke matke alebo konvertoval, je to rasisticke.???

;D nedajte sa vysmiat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi