Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Izrael se vzdává území

<< < (12/15) > >>

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 14. Srpna 2008, 13:02:01 ---
--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 12:58:52 ---
--- Citace: Yan kdy 14. Srpna 2008, 11:00:31 ---
--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 09:58:31 ---Tento optimistický postoj se dá pochopit - u člověka, který tam nebyl.

--- Ukončit citaci ---
Já v Izraeli byl.

--- Ukončit citaci ---
jak dlouho? Žil jsi tam? Mluvil s Izraelci i s Palestinci, s Židy i s Araby? Poslouchal je? Já ano. Proto nejsem optimista.

--- Ukončit citaci ---
No ne, ty jsi nenapsal zda jsem tam žil, ty jsi napsal "který tam nebyl"...... takže jsi to myslel trochu jinak než jsi to napsal. Kdybys to napsal jak jsi to myslel, tak jsem samozřejmě reagoval jinak.

--- Ukončit citaci ---
Aha. Tak to jo.

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 14. Srpna 2008, 13:09:24 ---
--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 12:56:48 ---
--- Citace: Yan kdy 14. Srpna 2008, 10:52:53 ---
--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 09:38:48 ---Vždyť Palestinci už tvoří 60% obyvatelstva v Jordánsku.

--- Ukončit citaci ---
Tady ale jde o izraelské Palestince.
Přesněji řečeno o Palestince z území na nichž vznikl Izrael.

--- Ukončit citaci ---

???

--- Ukončit citaci ---
No tohle diskuzní vlákno vzniklo na základě úvahy/otázky "zda by Palestinci našli domov v Jordánsku". Vzhledem k podstatě problému, šlo z logiky věci o palestinské obyvatelstvo WB.

--- Ukončit citaci ---
Takhle už je to přesnější, ale stejně - řada izraelských arabů se nazývá "Palestinci" - to je otázka. Osobně si myslím, že Jordánsko je dost velké na přijetí pár miliónů lidí - otázka je, zda chce právě Palestince  :D

Yan:

--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 13:15:39 ---Takhle už je to přesnější, ale stejně - řada izraelských arabů se nazývá "Palestinci" - to je otázka. Osobně si myslím, že Jordánsko je dost velké na přijetí pár miliónů lidí - otázka je, zda chce právě Palestince  :D

--- Ukončit citaci ---
Jistě, tady dochází k jisté diferenci mezi státním občanstvím a národností.

Možná že je dost velké, ale kdo by na tomto řešení měl zájem? Jordánsko? No, nevim, moc se mi to nezdá.....

chaje:
Zcela logicky - kdyby je přijalo Jordánsko nebo kterýkoliv arabský stát a oni se tam spokojeně usadili a asimilovali, tak by de facto ztratili možnost požadovat kus nebo celý Izrael...tudíž to nechtějí ani Palestinci, ani Jordánci, ani jiní Arabové.

Yan:

--- Citace: chaje kdy 14. Srpna 2008, 13:51:30 ---Zcela logicky - kdyby je přijalo Jordánsko nebo kterýkoliv arabský stát a oni se tam spokojeně usadili a asimilovali, tak by de facto ztratili možnost požadovat kus nebo celý Izrael...tudíž to nechtějí ani Palestinci, ani Jordánci, ani jiní Arabové.

--- Ukončit citaci ---
Trochu moc pozitivních předpokladů: spokojeně žili a asimilovali se..... když uvážíte z jakého prostředí přichází.

Pravda je, že to "ztracení možnosti požadovat kus nebo celý Izrael" je především v Izraelském zájmu, nějak tam postrádám tu zainteresovanost Jordánska (nebo jiného arabského státu).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi