Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Izrael se vzdává území
Elazar:
Vždyť Palestinci už tvoří 60% obyvatelstva v Jordánsku.
Přirovnání Izraele ke křižáckým státům je oblíbená propaganda v muslimských zemích.
Tak nějak nepochopili, že mezi křižáckými státy a Izraelem je malý rozdíl. Křižáci tam přišli vybojovat bitvu a pak se ve většině vrátili domů - my jsme tam přišli žít ;)
Elazar:
--- Citace: Yan kdy 13. Srpna 2008, 14:12:35 ---
--- Citace: Elazar kdy 13. Srpna 2008, 14:03:22 ---Jeden z národů bude muset odejít, zmizet. Definitivně. Jako se to stalo sudetským Němcům u nás, Srbům v Chorvatsku a Kosovu, Řekům v Turecku, Arménům po celém blízkém východě... takových příkladů jsou desítky.
--- Ukončit citaci ---
Úvodem podotýkám, že bych nerad vyvolal zase nějakou vášnivou diskuzi.
Víceméně je to ve shodě s tím, co jsem kdysi už tady někde napsal. Izrael by tu zem rád měl, ale vaději mu tam ty lidi. Pokud se na to podíváme podrobněji, naskýtá se otázka co s nima. Musel by nějaký stát souhlasit s tím že je přijme na své území. No, mám dojem, že do toho se nikdo z okolních států nepožene. Jednak by to dost podstatně změnilo jeho demografické složení, nehledě k tomu že by se jeho občany stali lidé poměrně radikálního založení. Takže osobně zrovna tohle řešení nepovažuji za moc reálné.
--- Ukončit citaci ---
Tento optimistický postoj se dá pochopit - u člověka, který tam nebyl.
Ono to funguje i opačně - arabové by tu zemi také rádi měli a ti lidé tam vadí...
chaje:
viz článek na přední straně
hledala jsem něco o demografii Izraele (jak je to s tou porodností) a vypadl mi článek tady na webu, ale dva roky starý, stojí za přečtení
https://eretz.cz/content/view/1251/41/
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 09:38:48 ---Vždyť Palestinci už tvoří 60% obyvatelstva v Jordánsku.
--- Ukončit citaci ---
Tady ale jde o izraelské Palestince.
Přesněji řečeno o Palestince z území na nichž vznikl Izrael.
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 14. Srpna 2008, 09:38:48 ---Přirovnání Izraele ke křižáckým státům je oblíbená propaganda v muslimských zemích.
Tak nějak nepochopili, že mezi křižáckými státy a Izraelem je malý rozdíl. Křižáci tam přišli vybojovat bitvu a pak se ve většině vrátili domů - my jsme tam přišli žít ;)
--- Ukončit citaci ---
To ale řada z křižáků taky...... řada z nich tam přišla žít, získat zemi, léno.....
Je to samozřejmě poplatné době a možnostem si tu zemi vybojovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi