Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Izrael se vzdává území

<< < (6/15) > >>

Elazar:
Já myslím, že tyto aktivty nejsou na škodu - stejně jako když Barak učinil neodmítnutelnou nabídku Arafátovi - paradoxně každé arabské odmítnutí takových velkorysých návrhů jen ukazuje palestinskou zabedněnost a neochotu k míru - a pokud to nedochází Evropě, tak alespoň Izraelcům. Je zcela evidentní, že s Palestinci není možné žít společně ani vedle nich. Jak tento stav dopadne, nechť si každý udělá obrázek sám. Ale výsledek nebude ani v jednom případě hezký nebo pozitivní - B-hužel.

Scooolie:
Problém je ale v tom, že jakmile se taková nabídka učiní, tak i když není přijata, bere se z arabské strany jako výchozí bod dalších jednání. Když jim Barak kdysi nabídl skoro celou Ješu, tak jim trvalo roky, než jim došlo, že výhodnější nabídku nedostanou a naopak časem se nabídky budou spíše (pomaličku) zhoršovat.

Jistě, je to jejich chyba vnímání a hodnocení reality. Ale pokud se s nimi Izrael chce nějak dohodnout, pak musí brát v úvahu i jejich způsob myšlení - a nenabízet více, než je připraven skutečně dát (což se týká i Golan, ale tam se bojím, že Olmert je připraven je dát).

Yan:

--- Citace: Scooolie kdy 13. Srpna 2008, 12:28:15 ---Problém je ale v tom, že jakmile se taková nabídka učiní, tak i když není přijata, bere se z arabské strany jako výchozí bod dalších jednání. Když jim Barak kdysi nabídl skoro celou Ješu

--- Ukončit citaci ---
Já teda nevim, ale nejsou ty nabídky (Barak, Olmert) víceméně stejné...... liší se maximálně o několik procent.

gvodrazka:
 ;)
V předmětných návrzích není zmínka o Jerušalajim - oba (Oly i Abbás) konstatovali, že teď není realistické o této otázce jednat. Podle mne jde o jeden z mnoha plánů, které zapadnou v tlačenici... :-\

gv

Scooolie:

--- Citace: gvodrazka kdy 13. Srpna 2008, 13:12:34 ---Podle mne jde o jeden z mnoha plánů, které zapadnou v tlačenici... :-\

--- Ukončit citaci ---

Kdy B*h dal...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi