Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

židovské svátky Holešov

<< < (13/16) > >>

Elazar:
To jsme na tom stejně. Já si tím nejsem jist rovněž.

zoom:
Jeste neco co neni off topic, ale je to dulezite .
Festival Týden židovské kultury zřejmě bude mít soudní dohru
5.8.2008    Prima TV    str. 8   18:55 Zprávy TV Prima

Scooolie:

--- Citace: gvodrazka kdy  6. Srpna 2008, 13:04:29 ---[Soudní dohra "Holešova" bude skoro na tuty - DVD propagace antisemitismu apod... To přepískli...  >:(]

--- Ukončit citaci ---

Jsem skeptik. Je třeba neskákat hned na konec, ale vzít to pěkně od začátku....
Stal se skutek? Stal.
Je skutek trestným činem? Kdo ví... (podle toho, co jsem četl je to provokace, ale antisemitismus tak je také?)
Pokud skutek trestným činem je, máme zjištěnou osobu pachatele a je trestně odpovědný? .....

Scooolie:
Debata o (ne)misijním charakteru judaismu oddělena do samostatného tématu - https://forum.eretz.cz/index.php/topic,524.0.html

OLAM:
Omluva a poděkování

V letošním ročníku TŽK v Holešově došlo k politováníhodnému omylu.
Koncert křesťanských spirituálů  do programu festivalu židovské kultury opravdu nepatří (bez ohledu na kvalitu samotného uměleckého výkonu).
Návštěvníci  festivalu se tím právem mohli cítit dotčeni, stejně jako se oprávněně cítili pobouřeni nekompetentními výroky člena Olamu v dokumentárním filmu o minulém ročníku festivalu.

Sedm předchozích dobrých ročníků holešovského festivalu snad je důkazem, že v Olamu jsou lidé, kteří o židovství něco vědí a nechybí jim úcta, vnímavost a blízký vztah k němu.

Velmi se všem návštěvníkům omlouváme za letošní omyl a děkujeme za  vaše negativní ohlasy, vyjádřené na i-netu, neboť jsou  pádným  argumentem, jak přesvědčit některé naše členy, že pouhá dobrá vůle a chuť "něco udělat"
nemohou nahradit znalosti, cit pro věc a snahu rozumět, bez nichž podobný festival nelze kvalitně realizovat.

Jiří Richter, předseda občanského sdružení OLAM - společnost Judaica

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi