Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

židovské svátky Holešov

<< < (6/16) > >>

Radek:
Jsem docela šokován včerejší (pátek 1.8.) návštěvou festivalu židovské kultury Holešov. Po vystoupení vynikající hudební skupiny v Šachově synagoze následoval šok srovnatelný snad jen s pádem do ledové vody Punkvy. V programu prezentovaná židovská škola od které jsem očekával to co bylo napsáno v programu, tj. diskuze nad židovstvím, mystikou atd. se "zvrhla" v monolog tří pánů u mikrofonu ve stylu paranoidního vidění světa. Do programu úvodního dne byl propašován zakuklený křesťan, propagační CD k festivalu natočily antisemité, jejich názory např., že židé odchází od judaismu ke křesťanství jen a pouze ze zištných důvodů (docela bych chtěl slyšet zištný důvod např. hlavního římského rabína Zolliho, který konvertoval od judaismu ke křesťanství v 65 letech po UKONČENÍ 2. sv. války) nebo názor, že židé křesťany mohou úspěšně ignorovat neboť se od nich nemají čím obohatit mě skutečně uzemnil. Jsem v rozpacích, když si uvědomím, že festival je sponzorován Ministerstvem kultury. Utrácení peněz daňových poplatníků na propagaci takových názorů? No nevím. Příště prosím, dělejte své diskuze pro pečlivě vybranou uzavřenou společnost. Pro liberální lidi "z venku" je to šok. Není nad osobní zkušenost, po včerejší návštěvě musím konstatovat, že mezináboženskému dialogu děláte medvědí službu.

Elazar:

--- Citace: Radek kdy  2. Srpna 2008, 22:30:25 ---Jsem docela šokován včerejší (pátek 1.8.) návštěvou festivalu židovské kultury Holešov. Po vystoupení vynikající hudební skupiny v Šachově synagoze následoval šok srovnatelný snad jen s pádem do ledové vody Punkvy. V programu prezentovaná židovská škola od které jsem očekával to co bylo napsáno v programu, tj. diskuze nad židovstvím, mystikou atd. se "zvrhla" v monolog tří pánů u mikrofonu ve stylu paranoidního vidění světa. Do programu úvodního dne byl propašován zakuklený křesťan, propagační CD k festivalu natočily antisemité, jejich názory např., že židé odchází od judaismu ke křesťanství jen a pouze ze zištných důvodů (docela bych chtěl slyšet zištný důvod např. hlavního římského rabína Zolliho, který konvertoval od judaismu ke křesťanství v 65 letech po UKONČENÍ 2. sv. války) nebo názor, že židé křesťany mohou úspěšně ignorovat neboť se od nich nemají čím obohatit mě skutečně uzemnil. Jsem v rozpacích, když si uvědomím, že festival je sponzorován Ministerstvem kultury. Utrácení peněz daňových poplatníků na propagaci takových názorů? No nevím. Příště prosím, dělejte své diskuze pro pečlivě vybranou uzavřenou společnost. Pro liberální lidi "z venku" je to šok. Není nad osobní zkušenost, po včerejší návštěvě musím konstatovat, že mezináboženskému dialogu děláte medvědí službu.

--- Ukončit citaci ---

Možná by bylo fajn toto poslat organizátorům festivalu, případně oněm pánům.
Názor

--- Citovat ---, že židé křesťany mohou úspěšně ignorovat neboť se od nich nemají čím obohatit
--- Ukončit citaci ---
Vás sice uzemnit mohl, jenže zhruba tak to asi je (byť bych nepoužil taková slova). Opačně to funguje stejně.

Radek:
pánům jsem to poslal na olam.cz

Radek:
již delší dobu rozvažuji zda je judaismus šovinistický z podstaty nebo nutnosti obrany. Elazare tvoje reakce mne posouvá k první možnosti. 

Elazar:

--- Citace: Radek kdy  2. Srpna 2008, 23:16:04 ---již delší dobu rozvažuji zda je judaismus šovinistický z podstaty nebo nutnosti obrany. Elazare tvoje reakce mne posouvá k první možnosti. 

--- Ukončit citaci ---

Šovinistický je, stejně jako kterékoli jiné náboženství, filosofický či myšlenkový směr nebo politická ideologie  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi