Judaismus > Obecná náboženská debata
Piatočný večer
Elazar:
--- Citace: Robqo kdy 27. Července 2008, 16:08:09 ---mam uz len jednu otazku.Ide o modlitbu Telifat HaDerech.Je potrebne pri tejto modlitbe pouzivat tefilin?
--- Ukončit citaci ---
Ne.
--- Citace: Robqo kdy 27. Července 2008, 16:08:09 ---A pocas modlenia sa zvykne (vraj kvoli koncentracii atd...) neviem to poriadne prelozit do slovenciny a cesiny takze ak mi odpustite k to je zle:pohupovanie dopredu a dozadu.Neviem do akej miery to ovplvnuje modlitbu ale zvykne sa to robit aj pri tejto modlitbe pre bezpecnu cestu? Naozaj dakujem.
--- Ukončit citaci ---
Není to zvykem. Dokonce i při jiných modlitbách je ono uklánění se (pouze dopředu, nikoli dozadu, to dělají súfisté a dervišové ;) ) vyžadováno pouze při recitaci určitých veršů, není nutné neustále, ale je pravda, že někdy to při koncentraci pomáhá.
Elazar:
--- Citace: Robqo kdy 22. Července 2008, 15:30:41 ---Dakujem Vam velmi pekne,pomohlo mi to.Tu Amidu som myslel pre šabat. Tie zakladne pozehnania poznam,ale o tom specialnom pre šabat a sviatocne dni,ktorym sa nahradzuje prostrednych 13 neviem nic.
Tu knihu si urcite zaobstaram.
Mohol by som sa vsak este opytat na tie modlitby,ktore maju presne vyhradeny cas? Jedna sa napr: o ranny servis a pod. ?
--- Ukončit citaci ---
Šacharit - od rozbřesku až do poledne (tehdy musí skončit), mincha - musí se stihnout od jedné/druhé hodiny po poledni až do západu slunce. To je nejzašší termín. Maariv se může modlit od soumarku až do půlnoci (ev. rozbřesku).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi