Judaismus > Obecná náboženská debata
Náboženská neznášanlivosť.
Jicchak:
Já již mnoho let v Československu nejsem tak nechci nikomu křivdit, možná mezi těmi stovkami opravdu nesmyslů pár normálních věcí je. O židovství je taková nesmírná spousta knih, kdysi jsem se pokoušel v nich něco najít, zjistil jsem že to není řešení. Z doslechu vím že něco co stojí za řeč vydalo nakladatelství PK3, je ještě pár dalších věcí ale neorientuji se. Nakladatelství Zavlekov vydalo knihu V údolí smrti, kromě popisu holocaustu člověk mnohé postřehne o zákulisí židovství. Jinak mohu doporučit své stránky byť v rekonstrtukci technické www.mogen.org je tam množství textů. Možná ale budou vědět další, možná oproti jejich návrhům bych měl námitky ale do toho již nechci zasahovat. Problém je že svým přeložením již kniha ztrácí svůj obsah, i inteligentní a vzdělaní autoři nemohou najíst původní informace a proniknout do nich a tak uzavírají hypotézy na půli cesty nebo na základě nesmyslných pramenů a nelze se v tom vyznat. Znovu podotýkám o několika úspěšných věcech jsem slyšel.
Scooolie:
V češtině?
Jako úplný úvod do problematiky třeba Diveckého Příběhy Tóry.... Pro pochopení určitého vnitřního napětí v židovském národě třeba Much, Pfeifer - Svár bratří v domě izraelském. Pro seznámení se s rozdíly mezi židovstvím a křesťanstvím Čítanku židovsko-křesťanského dialogu.
Našlo by se i další. Nicméně kdyby byl zájem o dějiny Izraele, tak těch knih je více...
Scooolie:
--- Citace: Jicchak kdy 23. Června 2007, 21:09:26 --- Z doslechu vím že něco co stojí za řeč vydalo nakladatelství PK3, je ještě pár dalších věcí ale neorientuji se.
--- Ukončit citaci ---
Ano, ano. Právě ty Diveckého knížky jsou z P3K... a jsou tam i další dobré věci - https://www.p3k.cz/
Jicchak:
Měl jsem jej na mysli ale nechtěl jsem vyloučit další. Prostě jsem daleko a neznám.
Hana:
Ja v Cechach taky nebydlim,ale prez prazdniny se tam stavim-shanim neco v cestine.Dik moc za nazvy knizek,urcite se po tom podivam.Daji se ty knizky sehnat treba v Palaci Luxor..treba?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi