Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Soutěž Miss Izraele

(1/8) > >>

mrstejskal:
MISS IZRAELE 2007
Po 14. dubnu 2007 zná ČR vítězky obou konkurenčních soutěží o královnu krásy, tedy Miss ČR(Kateřina Sokolová) a Česká MIss(Lucie Hadašová). Při této příležitosti mě napadlo, že by nebylo od věci připomenout, jak dopadla tato soutěž v Izraeli, kde se letošní národní kolo konalo 13. března.  V následujícím příspěvku nebude chybět ani několik nejdůležitějších informací týkajícíh se soutěže samotné.

V Izraeli organizují soutěž o královnu krásy od roku 1950, první vítězkou se stala Miriam Jaronová. V průběhu let přibývaly v rámci této soutěže další tituly, až se na konci 70. let jejich počet ustálil na pěti, přičemž jeden z nich se neuděluje pravidelně. Více nám ozřejmí následující přehled:

Od roku 1950 je udělován titul Israel´s Beauty Queen(hebr. Malkat Hajofi). K němu 1960 přibyl Israel ´s Maiden of Beauty(Miss Israel), hebr. Na ´arat Jisrael.  Počínaje ročníkem 1963 začaly  dívky získávat třetí titul Malkat Hachen - Israel ´s Queen of Grace. V roce 1971  byla zavedena cena krásy   pro teenagerky - Malkat Hajofi Esreh čili Israel´s Teen Queen. Nepravidelně   od roku 1977  je možné získat   ocenění Nesichat Hajofi, Israel ´s Princess of Beauty.

Celkem šestkrát zabodovaly izraelské krásky na nejprestižnějších světových soutěžích Miss. Poprvé 1963 - Šerin Abrahimová získala na Miss Universe cenu za nejkrásnější šaty.  Z téhož titulu měla o tři roky později na stejné soutěži radost Avina Israeli.  První velký triumf se dostavil v roce 1976, když Rina Messingerová tuto soutěž vyhrála  a stala se první  izraelskou držitelkou titulu Miss Universe. Po delší přestávce   přivezla do Zaslíbené země další ocenění až  Ravit Asafová. V roce 1992 byla její krása oceněna  na Miss World udělením ceny Miss Photogenic.  Totéž ocenění, ale  z klání Miss International,  má ve své sbírce Dikla Elkabecová a u něj letopočet 2001. Druhým izraelským triumfem  nejtěžšího kalibru se může pochlubit Linor Abargilová, která se stala Miss World v roce 1998.

Závěrem všem, kdo to náhodou nevědí  připomeňme, jak dopadlo letošní izraelské národní kolo soutěže o královnu krásy:

Israel´s Beauty Queen ...  LIRAN COHANEROVÁ(bude zastupovat Medinat Jisrael na Miss Universe v Mexiku - nezabodovala).
Israel´s Maiden of Beauty ... ŠARON KENETOVÁ(Miss World).
Israel´s Queen of Grace ... TAL GONENOVÁ.
Israel´s Teen Queen ... Mejtal Sadonová.

Bonus na závěr.  Samozřejmě že  tento námět nevystačí se slovy, ale je nutný obraz. Zvu vás proto k návštěvě mých webových stránek II. Lubomírovy Listy na https://www.stejskal2.estranky.cz , kde v rubrice Krása dcer země Šalomounovy(2) najdete pohromadě několik fotografií současných  i  minulých izraelských Miss.

MISS IZRAELE 2008
Termín konání: 27. března 2008
Fotografie účastnic najdete na  https://stejskal.bigbloger.lidovky.cz/c/23598/Miss-Izraele-2008-nova-verze.html .

MISS IZRAELE 2009

Několik aktuálních údajů k soutěži Miss Izraele 2009 najdou zájemci na mém blogu ve stejnojmenném článku pod nadpisem Jak se v tom vyznat.

Odkaz na článek:
https://stejskal.bigbloger.lidovky.cz/c/83672/Miss-Izraele-2009.html

Výsledky vítězek soutěže Miss Izraele 2009 na mezinárodních soutěžích:

Adi Rodnická - Královna krásy
Účast na Miss World v prosinci 2009 v JAR - bez ocenění

Julia Ljubjanická - Dívka Izraele
Účast na Miss Universe v  srpnu 2009 na Bahamách - bez ocenění

Noy Michaelová - Královna grácie
Účast na Miss Earth v listopadu 2009 na Filipínách - bez ocenění

Scooolie:
Lubomíre, velký dík. Tuhle soutěž sleduji jen levým okem i v ČR, o Izraeli jsem neměl ani potuchy. Je dobré sledovat všechny oblasti lidského života. ;) Děkuji Vám.

mrstejskal:

--- Citace: Scooolie kdy 15. Dubna 2007, 23:10:52 ---Lubomíre, velký dík. Tuhle soutěž sleduji jen levým okem i v ČR, o Izraeli jsem neměl ani potuchy. Je dobré sledovat všechny oblasti lidského života. ;) Děkuji Vám.

--- Ukončit citaci ---
Tak to jste proti mě ještě "fanoušek" , já ji nesleduji ani tím levým okem, podobně - pro mnohé množná překvapivě - jako český sport, ale u obojího mě zajímají toliko statistické výsledky kvůli  nutnosti disponovat určitou úrovení  všeobecného přehledu, řečeno takto šroubovaně. ---   Navíc, a opět jsme u problému loajality, když se stane Miss Wolrd Češka, tak jako loni ve Varšavě Taťána Kuchařová, nic to se mnou nedělá, kdyby na stejné soutěži zvítězila Izraelka, bude štěstím bez sebe. ---  Současný Izrael vnímám nejen v jeho duchovním(biblickém) kontextu, ale také jako moderní státní útvar se vším všudy. (To jenom na vysvětlenou pro ty, kdo by byli v pokušení podivovat se nad tím, že mě  zajímá něco tak plytkého a pomíjivého jako jsou soutěže Miss.)

Yan:
No vida. Tohle oceňuji. Na druhý straně, mě tyhle soutěže opravdu nezajímaj, ale na promenádu v plavkách se rád podívám, stejně jako na fotky těch izraelskejch missek. Mimochodem, všimli jste si že v šatech je řada těch krásek rozhodně zajímavějších než když jsou in natura? (PS: myslim v plavkách) Jó fantazie je mocná věc.
Ještě k tý loajalitě. Já nejsem štěstím bez sebe když češka vyhraje Miss World, pouze si řeknu "no to jim to trvalo, než na to přišli". Vyhraje-li kráska z jiné země, pouze se shovívavě usměji  ;)

Yan:
No, ta Abargilová se mi teda vůbec nelíbí........  ???

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi