Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Článek Karla Orlíka o Britských listech

<< < (2/4) > >>

Elazar:

--- Citace: Vodník kdy 25. Června 2008, 20:41:53 ---„Z jeho článků je evidentní, že je nastaven vůči Izraeli nepřátelsky, přinejmenším velice neobjektivně.“ – z této Orlíkovy formulace vyplývá, jako by nepřátelský postoj k Israeli byl jakýmsi ještě horším stupněm neobjektivity.

--- Ukončit citaci ---
Copak vysloveně nepřátelský postoj u novináře není horším stupněm neobjektivity?

--- Citace: Vodník kdy 25. Června 2008, 20:41:53 ---Že by nepřátelský postoj k Israeli mohl být zcela objektivní, to si autor zcela evidentně vůbec nepřipouští.

--- Ukončit citaci ---
Je možné podle vás zastávat a především deklarovat nepřátelský postoj k někomu/něčemu a zároveň být objektivní? Váš žebříček hodnot se mi začíná zdát velmi podivný. Když budu říkat "Hitler byl svi*ě", nejsem objektivní, i když s tímto názorem bude řada lidí souhlasit. Evidentně si pletete pojmy s dojmy.

--- Citace: Vodník kdy 25. Června 2008, 20:41:53 ---Co byste asi řekli na formulaci „Autor je velkým příznivcem Israele, přinejmenším je velice neobjektivní.“?

--- Ukončit citaci ---
Ano, co je na tom špatně? Je možné být neobjektivní i v "pozitivním slova smyslu" - když řeknu "Izrael je nejlepší stát na světě", je to stejný případ jako výše. Nejsem objektivní, i když s tímto názorem bude řada lidí souhlasit.

--- Citace: Vodník kdy 25. Června 2008, 20:41:53 ---Karel Orlík cituje Janu Malou: „Vymlouvat se na teroristy, to je nynější světový trend, kterým se ospravedlňují všechny kruté zločiny nejenom na palestinských územích.“ a dodává:
„Kdyby tu větu napsala v Sýrii z obavy o svůj život, bylo by to částečně omluvitelné. Napsat ji v Britských listech je hrubé, vulgární překrucování pravdy a holá propaganda.“
Vůbec nechápu, co je na tom za nepravdu nebo propagandu. Brzděte s tou vztahovačností, pánové! Těmi (evidentními!) zločiny, které jsou ospravedlňovány výmluvami na teroristy, patří třeba taky Abu Ghraib, vystřílená svatba v Afghánistánu, Faludža nebo Guantanamo! A to je nejen možné, ale dokonce nutné připomínat, i mimo Sýrii!!

--- Ukončit citaci ---
Formulace nejenom na palestinských územích je vcelku jasná a v tomto případě je vztahovačnost zcea na místě. Kdyby na palestinských úemích docházelo k tak krutým zločinům, jak s eněkteří lidé snaží vykreslit, tak by žádná palestinská území neexistovala.

--- Citace: Vodník kdy 25. Června 2008, 20:41:53 ---„Jak je vidět, nepřátelská propaganda vůči Izraeli stále pokračuje, i když „mírovými“ prostředky. Je nutno na to stále upozorňovat.” Pokud je veřejná publikace antiisraelského názoru “nepřátelskou propagandou, na níž je třeba stále upozorňovat”, dostávám vlčí mlhu a musím se podívat na kalendář, jestli skutečně píšeme rok 2008 a ne 1948. Já myslím, že dokud bude kritika Israele pro vás “nepřátelskou propagandou”, dokud budete rozdělovat svět na “my” a “oni” (tj. Židé a antisemité), tak budete pozorovat neustálý nárůst “antisemitismu” a Israel nebude normální, v míru existující stát. To je ostatně vaše věc, ale já nemám zájem na tom, aby se jako “nepřátelská propaganda” hodnotil protiisraelský názor i mimo Israel. Bolševické censury jsem si už užil dost, nestojím o repete! >:(

--- Ukončit citaci ---

Křivé obviňování Izraele ze zločinů, genocidy a z toho, že je "žábou naprameni blízkovýchodního matu" není v žádném případě objektivní kritikou Izraele a antiisraelský názor (tj. názor, který upírá Izraeli práv na existenci) nemá s kritikou rovněž nic společného. Připomíná mi to články o ČSR z r. 1938 v západním tisku. ČSR byla vykreslována jako umělý stát, páchající ukrutná zvěrstva na sudetských Němcích atd.

--- Citace: Vodník kdy 25. Června 2008, 20:41:53 ---1) protiisraelské se nerovná antisemitské

--- Ukončit citaci ---
Už byste se mohl smířit s tím, že tu s vámi většina lidí nesouhlasí a i když to budete opakovat jak chcete dlouho, nezměníte tím fakt, že zkrátka pro řadu lidí je to totéž. Dokud se antiizraelská prohlášení objevují v 90% na nacistických, islamistických a komunistických webech, kde se zároveň objevují prohlášení protižidovská, nikdo mě nepřesvědčí o opaku, ani vy, i když to tu napíšete třeba 10 000x.

Vodník:

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Copak vysloveně nepřátelský postoj u novináře není horším stupněm neobjektivity?
--- Ukončit citaci ---
Ne vždy. Jak kdy.

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Je možné podle vás zastávat a především deklarovat nepřátelský postoj k někomu/něčemu a zároveň být objektivní? Váš žebříček hodnot se mi začíná zdát velmi podivný. Když budu říkat "Hitler byl svi*ě", nejsem objektivní, i když s tímto názorem bude řada lidí souhlasit. Evidentně si pletete pojmy s dojmy.
--- Ukončit citaci ---
Když řeknete, že byl sv*ně, tak ne. Když řeknete, že byl zločinec, pak ano. To je objektivní fakt. Je to nepřátelský postoj? Jestli ano (a já myslím, že nepřátelský postoj vůči zločincům je v pořádku), pak je to objektivní. Nemyslím, že známkou objektivity by bylo relativisování jeho zločinů. Tou by mohlo být vypíchnutí nějakých jeho dobrých stránek (měl rád zvířata, nekouřil, stavěl dálnice), nikoli zlehčování válečných zločinů a genocidy.

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Formulace nejenom na palestinských územích je vcelku jasná a v tomto případě je vztahovačnost zcea na místě. Kdyby na palestinských úemích docházelo k tak krutým zločinům, jak s eněkteří lidé snaží vykreslit, tak by žádná palestinská území neexistovala.
--- Ukončit citaci ---
Mám tomu rozumět tak, že na palestinských územích k žádným zločinům nedochází?

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Už byste se mohl smířit s tím, že tu s vámi většina lidí nesouhlasí a i když to budete opakovat jak chcete dlouho, nezměníte tím fakt, že zkrátka pro řadu lidí je to totéž. Dokud se antiizraelská prohlášení objevují v 90% na nacistických, islamistických a komunistických webech, kde se zároveň objevují prohlášení protižidovská, nikdo mě nepřesvědčí o opaku, ani vy, i když to tu napíšete třeba 10 000x.

--- Ukončit citaci ---
Těleso, ponořené do kapaliny, je nadnášeno silou, která se rovná tíze kapaliny, tělesem vytlačené, Měsíc je vzdálen od Země 356 400 - 407 700 km, molekula vody se skládá s jednoho atomu kyslíku a dvou atomů vodíku, bez ohledu na to, jestli Vy máte rád Beethovena a já Bacha, Vy Mahlera a já Wagnera, Vy Hendrixe a já Claptona. Tak ani antisionism se nestané antisemitismem jen proto, že to tady většina lidí odmítá rozlišovat nebo proto, že se antiisraelská prohlášení objevují na webech spolu s antisemitskými.

Elazar:

--- Citace: Vodník kdy 26. Června 2008, 20:32:49 ---
--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Copak vysloveně nepřátelský postoj u novináře není horším stupněm neobjektivity?
--- Ukončit citaci ---
Ne vždy. Jak kdy.

--- Ukončit citaci ---
Podle toho, jak se vám to zrovna hodí, co?  ;)

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Je možné podle vás zastávat a především deklarovat nepřátelský postoj k někomu/něčemu a zároveň být objektivní? Váš žebříček hodnot se mi začíná zdát velmi podivný. Když budu říkat "Hitler byl svi*ě", nejsem objektivní, i když s tímto názorem bude řada lidí souhlasit. Evidentně si pletete pojmy s dojmy.
--- Ukončit citaci ---
Když řeknete, že byl sv*ně, tak ne. Když řeknete, že byl zločinec, pak ano. To je objektivní fakt. Je to nepřátelský postoj? Jestli ano (a já myslím, že nepřátelský postoj vůči zločincům je v pořádku), pak je to objektivní. Nemyslím, že známkou objektivity by bylo relativisování jeho zločinů. Tou by mohlo být vypíchnutí nějakých jeho dobrých stránek (měl rád zvířata, nekouřil, stavěl dálnice), nikoli zlehčování válečných zločinů a genocidy.

--- Ukončit citaci ---
Pro mnoho lidí válečným zločincem není, takže to nemůže být objektivní fakt. Pokud vám není jasný význam slova objektivní, tak je to takový výraz, ne kterém se shodnou všichni. Příklad - Hitler byl diktátorem (diktátor je objektivně definován jako nejvyšší svrchovaný vládce).

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Formulace nejenom na palestinských územích je vcelku jasná a v tomto případě je vztahovačnost zcea na místě. Kdyby na palestinských úemích docházelo k tak krutým zločinům, jak s eněkteří lidé snaží vykreslit, tak by žádná palestinská území neexistovala.
--- Ukončit citaci ---
Mám tomu rozumět tak, že na palestinských územích k žádným zločinům nedochází?

--- Ukončit citaci ---
Ne k větším, než v Ústí nad Labem nebo v Praze či Paříži. Tvrdí snad někdo, že v těchto místech dochází k válečným zločinům a genocidě?

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 19:38:17 ---Už byste se mohl smířit s tím, že tu s vámi většina lidí nesouhlasí a i když to budete opakovat jak chcete dlouho, nezměníte tím fakt, že zkrátka pro řadu lidí je to totéž. Dokud se antiizraelská prohlášení objevují v 90% na nacistických, islamistických a komunistických webech, kde se zároveň objevují prohlášení protižidovská, nikdo mě nepřesvědčí o opaku, ani vy, i když to tu napíšete třeba 10 000x.

--- Ukončit citaci ---
Těleso, ponořené do kapaliny, je nadnášeno silou, která se rovná tíze kapaliny, tělesem vytlačené, Měsíc je vzdálen od Země 356 400 - 407 700 km, molekula vody se skládá s jednoho atomu kyslíku a dvou atomů vodíku, bez ohledu na to, jestli Vy máte rád Beethovena a já Bacha, Vy Mahlera a já Wagnera, Vy Hendrixe a já Claptona. Tak ani antisionism se nestané antisemitismem jen proto, že to tady většina lidí odmítá rozlišovat nebo proto, že se antiisraelská prohlášení objevují na webech spolu s antisemitskými.

--- Ukončit citaci ---
Mícháte jablka s hruškami, objektivní fakta se subjektivními pocity. Že Měsíc je vzdálen od Země 356 400 - 407 700 km a molekula vody se skládá s jednoho atomu kyslíku a dvou atomů vodíku - to je skutečnost. Že antisionismus nemá nic společného s antisemitismem (přesněji není jeho formou) je váš soukromý názor. Že se antiisraelská prohlášení objevují na webech spolu s antisemitskými je skutečnost - že to pro vás nic neznamená, je váš soukromý názor - vnímáte ty rozdíly? Pokud ne, je jakákoli debata s vámi plýtváním časem a bajty.

Vodník:

--- Citace: Elazar kdy 26. Června 2008, 20:59:05 ---...jakákoli debata s vámi (je) plýtváním časem a bajty.
--- Ukončit citaci ---
Nu, vzhledem k Vašim ostatním odpovědím mám subjektivní dojem, že máte objektivně pravdu.

Scooolie:
Něco k tématu na zamyšlení - Steven Shamrak: Asymmetrical Propaganda War

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi