Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Proč Palestinci odmítají Izrael: Jak prosté a jednoduché...
leho:
--- Citace: Yan kdy 9. Června 2008, 22:42:39 ---
--- Citace: leho kdy 9. Června 2008, 22:32:57 ---Právě ale že dnešní Izrael Palestincům nepatří, vždyť jsem to napsal jasně: Palestinci jsou na tomto území přistěhovalci zrovna tak jako Židé. Nemají o nic větší právo na toto území.....
--- Ukončit citaci ---
No právě. Prostě to cítí stejně jako Izraelci....... na rozdíl od Izraelců také ví, že před cca 100 lety tahle zem arabum (palestincum) patřila, než odněkud z Evropy/Ameriky přišly židé...... (kteří tam prý někdy před 2000 let měli nějaké království).
PS: abych předešel rozhořčeným reakcím, zdůrazňuji že to v té závotce jsem formuloval jakoby z pohledu těch Palestinců.
--- Ukončit citaci ---
Některá půda patřila bohatým arabským šejkům, kteří se jí zákonným prodejem velmi rádi zbavili, neboť se jednalo o nehostinnou poušť. Na zbytku území se nacházelo obyvatelstvo skládající se maximálně z několika tisíc loupeživých Beduínů, kteří neměli žádná zákonná vlastnická práva na toto území. Jak jsem napsal, drtivá většina Arabů se do oblasti nastěhovala až poté, co se nechali najmout jako dělníci ve službách židovských osadníků. A potomci těchto Arabů tedy nemají na toto území vůbec žádný nárok, samozřejmě. Tvrzení, že předkům dnešních Palestinců patřila v dnešním Izraeli nějaká půda, jsou prostě pohádky a nesmysly...
Yan:
--- Citace: leho kdy 9. Června 2008, 22:58:21 ---Některá půda patřila bohatým arabským šejkům, kteří se jí zákonným prodejem velmi rádi zbavili, neboť se jednalo o nehostinnou poušť.
--- Ukončit citaci ---
Já samozřejmě vím, že židé tu půdu kupovali..... jen si nejsem jistý že těm majitelům říkali že jí kupují neboť na ní chtějí vyhlásit nezávislý stát........ (teď jsem si tak nějak vzpoměl - ani nevim proč - na ten Peaceland, na tý kótě co má být radar.....). Kdyby každej kdo si koupí nějakou půdu na tom principu zakládal nárok na zřízení státu......
Yan:
--- Citace: leho kdy 9. Června 2008, 22:58:21 ---......Tvrzení, že předkům dnešních Palestinců patřila v dnešním Izraeli nějaká půda, jsou prostě pohádky a nesmysly...
--- Ukončit citaci ---
No a co třeba půda na okupovaných územích.......nestaví na této půdě Izrael nějaké osady?..... tam to ovšem s vlastnictvím půdy židy/Izraelci bude poněkud vachrlatý, řekl bych.
fanuel:
Zdravím, stará písnička.Judea a Samaří nepatří nikomu: Je to území Izrael a nebýt pitomých Římanů tak by o Palestině neštěkl ani pes.
Co se týče vlastnictví a nároků je to území dané samotným (B) lidu Izraele (bojujíci) a zákonnému dědici Davidovi a jeho potomku, kterého v posledních dnech vyvolil samotný (B).Tento jediný vyvolený je dědicem ze zákona a není v lidských silách tomu zabránit.Dědic přijde do vlastního jako cizí no není to k smíchu???
Ale tento (B) záměr je dán mentalitou Židů, a výchovou vyvoleného mimo území Izrael, to proto ,aby ho nesešněrovaly různé výklady a nesmysly.
Závěr: Tedy jen vyvolený (B) je dědicem a vlastníkem Velikého Izraele od Nilu po Eufrat. Tento (B) záměr je zjeven skrze proroky a tudíž nic tajného to není.Je to naopak život.Vše co je navíc je od zla.
Stanek (Fanuel)
Scooolie:
--- Citace: Yan kdy 9. Června 2008, 23:35:44 ---
--- Citace: leho kdy 9. Června 2008, 22:58:21 ---Některá půda patřila bohatým arabským šejkům, kteří se jí zákonným prodejem velmi rádi zbavili, neboť se jednalo o nehostinnou poušť.
--- Ukončit citaci ---
Já samozřejmě vím, že židé tu půdu kupovali..... jen si nejsem jistý že těm majitelům říkali že jí kupují neboť na ní chtějí vyhlásit nezávislý stát........ (teď jsem si tak nějak vzpoměl - ani nevim proč - na ten Peaceland, na tý kótě co má být radar.....). Kdyby každej kdo si koupí nějakou půdu na tom principu zakládal nárok na zřízení státu......
--- Ukončit citaci ---
To je přece úplně jedno, co říkali nebo ne. Podstatné je, že když tu půdu koupili, tak znemožnili arabských pachtýřům na ní dále žít a pracovat. A to platilo i bez vzniku nějakého státu.
Jinak ten zelený nesmysl ve vojenském prostoru Jince-Brdy už dnes vojenská policie zlikvidovala. Kdyby tohle zkusili za bolševika, tak by je tamní sovětská posádka v rámci ochrany vojenského objektu prostě zastřelila.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi