Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?

<< < (19/33) > >>

Hana:

--- Citovat ---Pouze bych rád uvedl tolik neustále všude zdůrazňovaný prvek antisionistických židů
--- Ukončit citaci ---

Ja jsem v minulosti narazila na spoustu webu antisionistickych zidu a ruznych sdruzeni zidu proti sionismu - to neni jen Neturej Karta.

Dale jsem narazila na pojmy "liberalni sionismus" a "ultra-sionismus". Mohl by mi nekdo vysvetlit,co to znamena?  ???

Preji vsem hezky den

Vodník:

--- Citace: Vader kdy  5. Června 2008, 00:36:54 ---To je potom ale houby diskuse  :'(
--- Ukončit citaci ---
Není to Vaše ani moje vina, fakt ne.

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy  5. Června 2008, 08:25:06 ---Scoolie - pokud A7 pouziva spojeni zidovsky stat, tak ho pouziva proto, ze vychazi z premisy ze zidovske a sionisticke jedno jest. Tedy v pripade A7 v pozitivnim smyslu, zatimco Haarec toto spojeni nikdy nepouzije, protoze to vidi jinak. Pokud cesky dennik napise napr. vetu ... vojaci zidovskeho statu nechavaji hodiny stat palestince na  prechodech  a pak je podrobuji dukladne a prisne kontrole a to vcetne tehotnych zen a starcu ..... A to prece kazdeho dojme, jak ti chudaci palestinci trpi pod ZIDOVSKYM  jhem. V dalsi vete muzze byt treba napsano .... izraelsky vojensky prumysl vyvinul detektor na kovy jehoz obsluha je mozna ze vzdalenosti 200 metru ... a je to . predstavte si co odehraje v hlave neinformovaneho ctenare a kam ta zkratka povede.

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: gvodrazka kdy  5. Června 2008, 11:55:21 ---To Mr. Scoolie:
Izraelská média samozřejmě používají pojem „židovský stát“ se samozřejmostí danou jim jejich židovstvím. My víme, že pojem „izraelský“ se téměř kryje s pojmem „ židovský“, jsme s tím srozuměni a vyhovuje nám to – jsme v tom jako doma. Problémy to dělá „foreignerům“, kteří holt oddělují antišemiut od anticionut, resp. nevnímají antisionismus jako antisemitismus.

--- Ukončit citaci ---

Máte samozřejmě pravdu oba. Nicméně nutno dodat, že takové použití termínu "židovský stát" je těžko napadnutelné, je to spíše pocitová záležitost. Obdobně se píše třeba o "islámském terorismu" bez jemnějšího rozlišování...
Na druhou stranu - není za co se stydět, tak ať si píší, co chtějí.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy  5. Června 2008, 17:17:01 ---
--- Citace: Vader kdy  5. Června 2008, 00:36:54 ---To je potom ale houby diskuse  :'(
--- Ukončit citaci ---
Není to Vaše ani moje vina, fakt ne.

--- Ukončit citaci ---
A v čem je tedy Vodníku problém? Vadí Vám, že by Vás někdo označil za antisemitu nebo co je překážkou?

Scooolie:

--- Citace: Hana kdy  5. Června 2008, 16:51:43 ---Ja jsem v minulosti narazila na spoustu webu antisionistickych zidu a ruznych sdruzeni zidu proti sionismu - to neni jen Neturej Karta.

Dale jsem narazila na pojmy "liberalni sionismus" a "ultra-sionismus". Mohl by mi nekdo vysvetlit,co to znamena?  ???

--- Ukončit citaci ---

Popravdě Hano, začal jsem se smát  :)  Nic proti Vám, ale tu "spoustu" webů antisionistických Židů a sdružení Židů proti sionismu bych chtěl vidět. Jediný autentický v angličtině, který znám je Naturei Karta. Pak už pár osamělých jednotlivců. Můžete sem dát pár desítek odkazů na takové weby (mám pak v úmyslu se podívat, kdo za nimi stojí  ;D)?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi