Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?
Pepino65:
Sylogismus
1. Všichni A jsou B.
2. Někteří B jsou C.
Tedy: Někteří A jsou C.
Tento úsudek není správný, i když někdy můžeme získat pravdivý závěr (1. všichni horští záchranáři jsou muži, 2. Někteří muži jsou ženatí, Tedy: Někteří horští záchranáři jsou ženatí). Ale je možné vyjít od pravdivých premis a dojít k absurdním závěrům (1. Všichni jeleni jsou živočichy, 2. Někteří živočichové dýchají žábrami, Tedy: Někteří jeleni dýchají žábrami.
Toto je ukázka z jedné seminární práce z oboru psychologie na téma sylogismus.
Co tím chci sdělit?
Podle premis v této diskusi se zde vyvozuje závěr, že kdo nemá rád letní čas je nacista.
To znamená, že bude-li zákonem stanoveno, že modrá je počínaje dnešním dnem zelená, je úřední rozhodnutí správné a není to arogance a demonstrace moci. Totéž zřejmě neplatí, když mi někdo řekne, že nejsou 2. hodiny, ale že jsou 3. hodiny. Příště to ovšem může být 3:21 hod.
Ha, takže už vím co jsem zač, protože nesnáším letní čas. Scoolie, Vadere, tak to už si asi ani nebudeme moci psát, když jsem takový lotr.
Vodník:
Leho, Vy si doplňte právnické vzdělání. Já jsem se ostatně taky teprve relativně nedávno dozvěděl, že v demokracii se demonstrace ne povolují (jsouť právem každého občana), ale oznamují. Oznámená demonstrace pak může být z nějakého důvodu nepovolena/zakázána (rozdíl nevidím, resp. považuji za nepodstatný), ale takové nepovolení/zákaz má rovněž určitá zákonná pravidla. Plzeňské zastupitelstvo při nepovolení/zákazu oznámené demonstrace postupovalo nezákonně a tento fakt kritisoval Max Blaustein.
K tomu bych jen doplnil, že budou-li neonacisté demonstrovat proti potratům nebo za ochranu našich lesů, je to jejich dobrým právem. Osobně si myslím, že by neměli mít právo demonstrovat za podporu nacismu nebo genocidy, i když např. v USA takovou svobodu mají.
Scooolie:
Přátelé,
debata se zahušťuje a začíná být i kapku osobní, což není ideální. Pojďme si dát kávičku a zkusit se na okamžik zamyslet nad argumenty protistrany. Jak správně naznačil Pepino, některé úvahy (a ne jen u jednoho diskutujícího) mají z hlediska formální logiky vady.
Nechci do Vaší debaty zasahovat, ale buďme k sobě zdvořilí :)
leho:
--- Citace: Vodník kdy 3. Června 2008, 21:28:16 ---Leho, Vy si doplňte právnické vzdělání. Já jsem se ostatně taky teprve relativně nedávno dozvěděl, že v demokracii se demonstrace ne povolují (jsouť právem každého občana), ale oznamují. Oznámená demonstrace pak může být z nějakého důvodu nepovolena/zakázána (rozdíl nevidím, resp. považuji za nepodstatný), ale takové nepovolení/zákaz má rovněž určitá zákonná pravidla. Plzeňské zastupitelstvo při nepovolení/zákazu oznámené demonstrace postupovalo nezákonně a tento fakt kritisoval Max Blaustein.
K tomu bych jen doplnil, že budou-li neonacisté demonstrovat proti potratům nebo za ochranu našich lesů, je to jejich dobrým právem. Osobně si myslím, že by neměli mít právo demonstrovat za podporu nacismu nebo genocidy, i když např. v USA takovou svobodu mají.
--- Ukončit citaci ---
Pokud radnice nemá právo "nepovolit" demonstraci neonacistů, tak to je dost silné kafe. České zákony neznám a ani mě nijak zvlášť nezajímají, ale nikdy jsem neslyšel nikoho tvrdit, že každý má právo na demonstraci kdekoliv a kdykoliv včetně povinnosti daňových poplatníků zaplatit všechny výlohy s akcí spojené (policejní ochrana demonstrujících a kolemjdoucích, majetku v oblasti, atd) Pokud ale názor takto formulujete, jedná se jasně o demagogii, ať je to s tím "povolováním" nebo "oznamováním" jakkoliv.
PS: Když někdo napíše "...že je to apriorně beznadějná rasistická, talmudem zkurvená sběř." tak je u mne antisemita, hulvát a nácek. Že je něco vytrženo z kontextu není v tomto případě argument. Výrok ...talmudem zkurvená zběř... nepotřebuje žádný kontext. Prosím, váš výrok, Vodníku, zde (abyste zase netvrdil, že to je lež):
https://www.zvedavec.org/nazory_2529.htm#ptr158044
Vodník:
Leho, když české zákony neznáte a nezajímají Vás, tak o nich nepište.
Můj výrok v kontextu jasně patří do úst židobijců, já myslím, že soudní čtenáři si udělají úsudek sami.
Myslím, že právě Vy jste sem vnesl osobní tón a měl byste dát na Scooolieho radu a uvařit si kafe...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi