Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?
Vodník:
Pane gvodrazka, ani já nemám zájem na téhle diskusi. Já se domnívám, že toto téma je pro Vás příliš emocionálně nabité, jedině tak si mohu vysvětlit ty logické kotrmelce i zcela zřejmé výmysly, které předvádíte. Chápu to, ale pak se prosím zdržte diskuse na toto téma s někým, kdo si dovolí mít jiný názor. Proto se tentokrát omezím jen na výčet Vašich nejkřiklavějších chyb. Začnu od zadu:
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Jste učebnicovým příkladem nežidovského myšlení.
--- Ukončit citaci ---
Kdybych Vám napsal, že jste učebnicovým příkladem židovského myšlení, byl by oheň na střeše a byl bych okamžitě zatracen jako antisemita. Nerozlišuji židovské, křesťanské, muslimské (popř. české, holandské) myšlení. Myšlení - v tomto případě - je buď logicky správné nebo ne.
Vrátím se na začátek:
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Antisemitismus za Nerudy nemohl být nacismem stejně jako antisemitismus středověku nemohl být nacismem. Ale antisemitismus roku 1935 nacismem byl a bude jím od okamžiku, kdy tato ideologie je formulována a politicky praktikována.
--- Ukončit citaci ---
Tento Váš závěr celého odstavce v podstatě dokládá mé tvrzení, ač si patrně myslíte opak. "Antisemitismus" se nerovná "nacismus", jakkoli opačně to platí (pravděpodobně stoprocentně), protože se vyskytoval před ním i po něm.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Podle vás Mein Kampf jako handbook nacismu v sobě vůbec prvek antisemitismu nezahrnuje…
--- Ukončit citaci ---
Váš výmysl, nic takového jsem nenapsal.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Nebo se domníváte, že paralelně a nezávisle na sobě existoval antisemitismus a nacismus?
--- Ukončit citaci ---
Samozřejmě! I v době nacismu byli antisemité, kteří nacisty nebyli. Jsou tací i dnes: sovětští poststalinští kommunisti ani Ahmadínežád nejsou žádní nacisté.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Navíc se zesměšňujete tvrzením, že „stavím Hitlera vedla Nerudy“. Ne pane, upřesňuji, že já Nerudu (potažmo K.H.Borovského) stavím vývojově (stejně jako Nietzscheho) před Hitlera, jako jednoho z těch mnoha jiných a jiných antisemitů, kteří vytvořili ve střední Evropě takové myšlenkové prostředí, ze kterého mohl Hitler vzejít a být tolerován. A troufám si tvrdit, že nebýt vašich „Nerudů a Wagnerů“ a pochopitelně dalších, nebyl by i Hitler.
--- Ukončit citaci ---
Celý tento odstavec se páčí na to, že - tak nebo onak - stavíte Hitlera vedle Nerudy.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Není–li antisemita nacistou, není to pro mne útěchou („pěšky, jako za vozem“). Je mi celkem jedno, jestli pogromy organizuje antisemita, nebo nacista. Věříte, že to vyjde nastejno? V tom vašem příslovečném „pytli“ jsou zcela jistě antisemité, a je mi jedno, jestli jsou to bolševici, nacisti, fašisti… Slyšel jste někdy o tom, že i žid může být antisemitou?
--- Ukončit citaci ---
Jestli je Vám to útěchou nebo ne je mi, přiznám se, srdečně jedno. Ale trvám na tom - a o tom tahle diskuse začala - že když na Vás udělá pogrom antisemita bolševický, nestává se tím nacistou, když ho udělá antisemita islamistický, nestává se tím nacistou, když ho udělá antisemita římskokatholický, nestává se tím nacistou - a je z tohoto punktu zcela irrelevantní, že Vám je jedno, kdo Vás zrovna pogromuje. Nedává Vám to právo nazývat je - pouze pro jejich antisemitismus - nacisty! Ano, slyšel jsem, že "i žid může být antisemitou". Ti, kteří tuto teorii razí (resp. někteří z nich), si uvědomili kontradikci takové hlášky a začali razit termín "self-hating Jew", který je IMHO neméně směšný a nepřesný.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Izrael (jako každý stát) nemůže existovat, aniž by konal - oddělujete existenci od konání, což je pro způsob vašeho uvažování příznačné. Takže tím nutně docházíte do situace, kdy připouštíte, že eventuálně nemáte nic proti konání Izraelců, ale jste proti jejich existenci v entitě zvané Izrael. Nebo naopak: jste proti konání Izraelců, ale nikoliv proti jejich existenci?
--- Ukončit citaci ---
Ano, to "naopak" platí. Myslím, že neoddělovat existenci a konání, je chyba, která plodí další chyby. Snaha o vyvarování se těchto chyb je, ano, pro mé uvažování příznačná. ;)
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---„Kdo ubližuje staré židovce, je antisemita. Já jsem stará židovka. Ergo, kdo mi ubližuje, je antisemita.“ říkávala jedna stará paní Wienerová, jak sdělil před časem její syn. Tím je, myslím, řečeno vše.
--- Ukončit citaci ---
No já bych řekl, že tím není řečeno vůbec nic, a nehodlám to ani rozvádět.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Antiizraelský postoj, resp. antisionismus, je antisemitismem a z toho neslevím.
--- Ukončit citaci ---
Tento mylný názor je běžně rozšířen a já jsem si vědom, že i zde má své zastánce (leho). Tvrdím nadále, že to není pravda a že jste ani Vy, ani leho, ani nikdo jiný nedokázali opak. Je to irracionální stéblo, kterého se držíte jako výchozího bodu, odmítáte vidět protiargumenty a mlžíte, event. vymýšlíte si a podsouváte. Proto tuto debatu chci ukončit, nepřišel jsem sem tento názor jeho irracionálním zastáncům vyvracet.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Ergo – kdo je proti židům, kteří svojí existenci a konáním realizují sionismus – je nutně antisemitou.
--- Ukončit citaci ---
Nesmysl! Je proti sionistickým židům (a nežidům as well). Ve Vaší logice: kdo je proti židům, kteří zneužívají malé děti, je nutně antisemitou (pozor! nekladu pedofilii na stejnou roveň jako sionismus, abyste mě zase neobvinili z něčeho, co jsem neřekl). Nebo: kdo je proti Němcům, kteří jsou nacisty, je nutně germanofob.
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---A nyní přicházíte vy s vítězoslavným postřehem, že vedle neonacistického logického popírání viny za šoa se objevují i takoví debilové, kteří neonacisty (v této fázi jejich geneze) v podstatě kompromitují svými žalostnými skřeky nad nedodělanou šoa.
--- Ukončit citaci ---
Proč zrovna vítězoslavný? Vy jste uvedl chybný argument, že "každý, kdo je (nyní) nacista, popírá šoa", já jsem prostě poukázal na to, že to není pravda. Sám to nakonec po celé té omáčce připouštíte, tak o čem je ještě řeč? ::)
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Tohle znám. To se řeší na jejich srazech slovy: „Máš pravdu vole, ale drž hubu. Zatím.“
--- Ukončit citaci ---
Tak to nevím. Já na jejich srazy nechodím...
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Vy jste se prostě shlédl ve výjimce zvané Raissinier, ačkoliv realita je úplně jiná. Říkáte, že patrně existuje jiná motivace k popírání šoa, než ta nacistická. Jakou mohl mít Raissinier „motivaci“ k popírání šoa? Patrně tu, že byl magor, nemající v lásce židy, jako většina Francouzů, domnívajících se, že „sladká Francie“ byla zatažena do války kvůli nim. A jsme zase obloučkem zpátky u antisemitismu...
--- Ukončit citaci ---
Ale ne u "nacismu" a to byl můj point. Vy jste se řečnicky optal: "A vy mi chcete tvrdit, že nacismus ... není totéž co popírání šoa?" a já jsem odpověděl, že přesně to chci tvrdit, a doložil to Rassinierem. Vy se sáhodlouze zamýšlíte nad možnou Rassinierovou motivací, a vychází Vám antisemitismus, tedy nikoli nacismus, tedy jsem měl pravdu, tak o čem je ještě řeč?
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---Každý, kdo se hlásí programově k nacismu, se stává potencionálním vrahem, jednoduše proto, že schvaluje ideologii, která prokazatelně vyhladila 6 miliónů židů. Tvrdit opak vyžaduje nalézt důkaz, že 6 miliónů židů spáchalo masové suicidum. Lze tudíž důvodně očekávat, že v okamžiku, kdy nacismus (chas ve chalila) převezme vládu, bude takový prototyp „Blood&Honor“ tuto ideologii naplňovat v realitu
--- Ukončit citaci ---
??? Nevím, proč to tady všechno píšete, já jsem přece nikde netvrdil opak!
--- Citace: gvodrazka kdy 3. Června 2008, 11:04:35 ---– t.j. začne zcela (podle vás) neantisemitisticky, jenom technicky, bez jakéhokoliv afektu vůči židům, propracovávat projekty masové genocidy národa židů, „proti kterým jinak nic nemá.“
--- Ukončit citaci ---
Zase: "podle Vás"! >:( Nikdy jsem podobnou hloupost nenapsal! Pokolikáté v této debatě už mi podsouváte svoje dojmy, které jen potvrzují, že k diskusi přistupujete plný předsudků a omšelých stereotypů (antisionista = antisemita = nacista = popírač holokaustu = potenciální vrah) Opět Vás upozorňuju, že o takovouhle nepoctivou a předpojatou diskusi vůbec nestojím a jste na tomto serveru první, kdo mě takhle nemile překvapil!
Vodník:
--- Citace: leho kdy 3. Června 2008, 02:34:27 ---Podle vás tedy nacisti, komunisti a podobní mají právo být zastoupeni v parlamentu, vyhrát volby a nastolit co tady už jednou bylo, postavit koncentráky, plynové komory, atd, atd. Děkuji, nechci...
--- Ukončit citaci ---
Opět: nikdy jsem nikde nic ani zdánlivě podobného nenapsal, tak proč lžete? Dal jste sem link na moje kommentáře na Zvědavci - proč si je sám nepřečtete? Nebudete psát takovéhle hlouposti. :(
leho:
--- Citace: Vodník kdy 3. Června 2008, 14:31:12 ---
--- Citace: leho kdy 3. Června 2008, 02:34:27 ---Podle vás tedy nacisti, komunisti a podobní mají právo být zastoupeni v parlamentu, vyhrát volby a nastolit co tady už jednou bylo, postavit koncentráky, plynové komory, atd, atd. Děkuji, nechci...
--- Ukončit citaci ---
Opět: nikdy jsem nikde nic ani zdánlivě podobného nenapsal, tak proč lžete? Dal jste sem link na moje kommentáře na Zvědavci - proč si je sám nepřečtete? Nebudete psát takovéhle hlouposti. :(
--- Ukončit citaci ---
Právě, že jsem si mnohé vaše komentáře přečetl. Pro vás je přepočítávání zavražděných židů nacisty v pořádku. Dále si myslíte, že nacisté by měli mít svobodu slova a právo na demokratické výhody. Měli by se těšit ochrany osobnosti jako každý jiný ve společnosti. A tak dále. Dělá se mi z vás špatně, vážený pane.
PS: Je pravda, že jste tyhle věci nikde nenapsal přímo. Jste poměrně dost chytrý a můžete tedy s klidem napsat "já nic, já takový nejsem". Ale už jenom to, že přispíváte k neuvěřitelně stupidním článkům na Zvědavci jako např. "Sebrali nám i ten čas" a v podstatě s nimi souhlasíte, vypovídá o vás více než dost...
Vodník:
--- Citace: leho kdy 3. Června 2008, 16:30:52 ---Dále si myslíte, že nacisté by měli mít svobodu slova a právo na demokratické výhody. Měli by se těšit ochrany osobnosti jako každý jiný ve společnosti.
--- Ukončit citaci ---
To je lež! Dokažte to! (tedy - pokud nepovažujete za "nacistu" každého, kdo kritisuje Israel nebo "přepočítává oběti") Naopak jsem několikrát výslovně napsal, že ideologie hlásající nenávist nebo genocidu by tyto svobody požívat neměly. Opravdu nevím, kam chodíte na ty nesmysly! :o >:(
--- Citace: leho kdy 3. Června 2008, 16:30:52 ---Ale už jenom to, že přispíváte k neuvěřitelně stupidním článkům na Zvědavci jako např. "Sebrali nám i ten čas" a v podstatě s nimi souhlasíte, vypovídá o vás více než dost...
--- Ukončit citaci ---
;D ;D Ano. Souhlasím s tím, že letní čas je protivná hloupost! Představte si, že si to myslí víc lidí. Asi jsme všichni neuvěřitelně stupidní. A možná i "nacisté"! :D
leho:
--- Citace: Vodník kdy 3. Června 2008, 19:13:44 ---
--- Citace: leho kdy 3. Června 2008, 16:30:52 ---Dále si myslíte, že nacisté by měli mít svobodu slova a právo na demokratické výhody. Měli by se těšit ochrany osobnosti jako každý jiný ve společnosti.
--- Ukončit citaci ---
To je lež! Dokažte to! ...
--- Ukončit citaci ---
Prosím, zde: "...Na druhé straně jsou na Eretzu i např. články, které kritizují nezákonný postup plzeňské radnice, když zakázali pochod neonacistů Plzní.
https://www.zvedavec.org/nazory_2549.htm#ptr159537
Tedy podle vás zakazovat pochody neonacistů je nezákonné? Jen tak mimochodem, vy jste demagogicky použil slovo zakazovat. Ale ve skutečnosti pochod nebyl povolen. Jinak řečeno nebylo uděleno povolení a pochod neonacistů se tak ocitl mimo zákon. Radnice nemají ze zákona povinnost komukoliv udělovat povolení. Takže vy si skutečně myslíte, že neonacisti mají právo na shromažďování a ovlivňovat veřejnost, jinými slovy mají mít demokratická práva jako každý jiný. Vy to nenapíšete přímo, ale smysl je zcela jasný. Takže kdo tady lže...??
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi