Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?

<< < (8/33) > >>

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy  2. Června 2008, 21:09:33 ---Samueli, prosím Vás, nenuťte mě, abych se rozepisoval o svém názoru na Israel. Je naprosto jisté, že se neshodneme a jen bychom se hádali. K tomu ostatnímu: kritisuji samozřejmě i Čínu, Barmu nebo Zimbabwe, ale dění v těchto zemích nemá tak přímý dopad na můj život jako dění v Israeli. Výjimkou může být dění v bývalé Jugoslávii, které kritisuji nemlich stejně.

--- Ukončit citaci ---

Teď jste mě přiznám se pobavil  ;D Jakýpak vliv na váš život má dění v Izraeli? Máte dražší rohlíky, když je uzávěra Pásma Gazy? Máte slevu na MHD, když Hamas střílí rakety na Sderot? Nechci se pouštět do spekulací, ale kdybych byl občanem ČR bez jakýchkoliv vazeb či zájmu o Izrael, tak by na mě stav v Izraeli měl vliv naprosto nulový.

Stejně jako na mě naprosto nulový vliv to, že české obchody jsou plné hraček, které vyrábějí nezletilé děti ve 12 hodinnových směnách, nebo, že v Barmě junta léta vraždí národnostní menšiny. Ani Robert Mugabe a jeho populistické tažení proti bělošské menšině a politickým oponentům na mě nemá jiný vliv, než v duchu či nahlas (podle situace, v níž to slyším) prohlásím něco jako "ten bastard!"

Scooolie:

--- Citace: leho kdy  2. Června 2008, 19:34:17 ---Mě připadá toto téma a zvláště anketa na hlavu postavená a být zdejším administrátorem, tak alespoň anketu zruším. Termín sionismus byl v nedávné minulosti používán jako zcela jasně obscénní termín pro někoho, kdo schvaloval existenci a politiku izraelského státu. Dnes tento termín je používán ve stejném smyslu a to zvláště mezi neonacisty či otevřenými antisemity jako například na webu Zvědavec, kde je zdejší diskutér Vodník velmi častým hostem a dovoluji si vyslovit domněnku, že je jeden z finančích přispěvovatelů. Připomenu, že termín sionismus je název hnutí z přelomu 19. a 20. století za přestěhování tehdejších příslušníků židovského etnika do oblasti dnešního státu Izrael z důvodu perzekuce všude v tehdejším světě. Jelikož stát Izrael už 60 let existuje, ztrácí tento termín svůj původní význam a jelikož byl po vzniku Izraele používán pouze v hanlivém slova smyslu, považuji nadálé používání tohoto termínu v civilizované diskuzi za nepřípustné podobně jako používání slova "nigger".

--- Ukončit citaci ---

Kdepak leho, to by bylo přesně špatně! To, že nějaký nácek nebo komouš používá slovo "sionista" jako nadávku, přece nebude důvodem, abychom se toho slova vzdávali. Co je mě do toho, co si myslí odpad společnosti? Nebudu se přece řídit jeho hodnotovým žebříčkem. Je to stejné, jako když na fotbale křičí fanoušci Sparty na fanoušky Slávie "Židi!"  a někdo je chce za to stíhat. Proč? Vždyť je chválí  ;)

Samuel:
Dobře Vodníku, nerozepisujte se o svém názoru na Israel, jen mi zkuste odpovědět, proč je podle Vás tolik pod drobnohledem kritiků právě malý stát Israel se sedmi miliony obyvatel a ne ti ostatní. Proč je naprosto nejvyšší procento rezolucí OSN zamířeno proti Israeli a ne proti jiným státům a režimům, které jsem zmiňoval minule ? A naposledy, jaký přímý dopad na Váš život v Holandsku může mít konání Israele ?
Víte, pokud pro cokoli z výše uvedeného neexistují jasné a pádné důvody, nemohu se prostě ubránit pocitu, že hlavním důvodem je prostě neláska nebo spíše odpor k židům jako takovým. A zkuste si protentokrát mou předchozí větu nevztáhnout jen na sebe.

Vodník:
Scooolie & Samuel: vliv dění v Israeli na politiku USA má indirektně celosvětový dopad. Barma ani Zimbabwe politiku USA nijak neovlivňují. Konkrétně Holandsko pocítilo přímý israelský "vliv" v souvislosti s vyšetřováním katastrofy letadla El Al v Amsterdamu v r.1992.

BTW, nakoukl jsem do "pravolevé flamewar" o Slánském a myslím si zhruba totéž co Scooolie.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy  2. Června 2008, 21:23:58 ---Scooolie & Samuel: vliv dění v Israeli na politiku USA má indirektně celosvětový dopad. Barma ani Zimbabwe politiku USA nijak neovlivňují. Konkrétně Holandsko pocítilo přímý israelský "vliv" v souvislosti s vyšetřováním katastrofy letadla El Al v Amsterdamu v r.1992.

BTW, nakoukl jsem do "pravolevé flamewar" o Slánském a myslím si zhruba totéž co Scooolie.

--- Ukončit citaci ---

Řekl jste: K tomu ostatnímu: kritisuji samozřejmě i Čínu, Barmu nebo Zimbabwe, ale dění v těchto zemích nemá tak přímý dopad na můj život jako dění v Israeli.

Tak se ptám, jaký přímý vliv to má na Váš život. Jste-li v Holandsku, tak tedy v Holandsku. Ovšem zajímá mě vliv na Váš život (ne nepřímý vliv na USA ani vliv na Holadsko v souvislosti s vyšetřováním nějaké 16 let staré záležitosti). Prostě mi zkuste vysvětlit, jaký vliv má dění v Izraeli vliv konkrétně na Váš život, abych se mohl pokusit pochopit, proč nemáte Izrael rád...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi