Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?

<< < (27/33) > >>

Vader:
Pratele, je mi strasne spatne, tak mi prosim prominte, jestli neco zopakuji; necetl jsem vsechno.
To Mr. Vodnik : islam stoji na sesti pilirich, kde se krom z Tory prevzaneho "zakatu" (milosrdenstvi transmutovane na almuznu muslimum) vyskytuje dalsi pilir, kterym je dzihad, ktery logicky nasleduje po prikazu misije. Misije probiha bud po dobrem (Vodnik odpovi muslimovi "OK, jdu do toho", odrika shahadu, a bude zit musulmanskou virou a zivotem), ci po zlem, to necht si kazdy domysli sam, ale mec je to nejlehci, co ho potka. Treti moznost za liberarniho mohamedanskeho panstvi je platit nabozenskou dan, ktera mu ovsem automaticky nezaruci vyznavat scoji pravoslavnou viru, kdepak. Cili : reci o nemisijnosti a nenuceni islamu povazuji za krutou neznalost problemu. U Vodnika odmitam uvazovat o cilenem prekrucovani, protoze na to je prilis uprimny a inteligentni.

Yan:

--- Citace: Scooolie kdy  9. Června 2008, 19:47:17 ---Vodníku, až budete vyprávět veselé bajky z dějin, podívejte se někdy na mapu, ano? V 7. století byla křesťanská celá severní Afrika - pobřeží dnešního Egypta, Lybie, Tuniska, Maroka; Malá Asie - Turecko, Řecko. Pak přišel islám a bandy násilníků zcela tato území ovládli, stejně jako třeba Španělsko a celý Balkán. Teprve postupně byli zatlačeni muslimové (s výjimkami už usídlených v Bosně, Albánii) z Evropy. Zbytek "okupují" dosud.

Takže pokud bychom se chtěli opravdu vracet do historie (což mi přijde mylné, protože dějiny se neopakují), tak těžko mluvit o mírumilovnosti muslimů. Křížové výpravy byli REAKCÍ na muslimskou expanzi.

--- Ukončit citaci ---

A v 15.století byla Amerika (míněn kontinent) plná indiánů s jejich náboženstvím. A přišli misionáři a začalo obracení na víru...... křesťanskou nepletu-li se  >:D. Sice se vám to bude eklovat, ale ono to tehdy nebylo příliš mírumilovné. Mimochodem zrovna nedávno jsem zaregistroval nějakej článek o genetice jihoamerického obyvatelstva........ přesně si to nepamatuju, ale v podstatě šlo o to že misionáři vyhubili muže a vzali si indiánské ženy....... prostě typicky křesťanské Miluj bližního svého  ;D

Scooolie:
1) Bavíme se o vztahu islámu a neislámských náboženství, ne o indiánech v Americe
2) Drtivá většina latinoamerických indiánů pomřela na obrovské epidemie nemocí, které sebou přinesli jako bacilonosiči Evropané a proti nimž nebyli vůbec imunní.

Yan:
No já jen, že se tak lekáte rozpínavosti islámu. To je přece křesťanství také.

Yan:

--- Citace: Scooolie kdy  9. Června 2008, 22:25:17 ---2) Drtivá většina latinoamerických indiánů pomřela na obrovské epidemie nemocí, které sebou přinesli jako bacilonosiči Evropané a proti nimž nebyli vůbec imunní.

--- Ukončit citaci ---
No, nejsem epidemiolog, ale neměli by na ty epidenie zemřít i ty ženy......?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi