Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?

<< < (24/33) > >>

Vodník:

--- Citace: leho kdy  8. Června 2008, 21:20:33 ---Nechápu, co je necivilizované na zákazu extrémní ideologické přírůčky ze 7. století, která nabádá k bití žen, vraždění nevěřících a konvertitů, kromě dalších pikantností...
--- Ukončit citaci ---
Korán je světové náboženství. Světové náboženství IMHO nemůže vzniknout na bázi extrémní ideologické příručky. Necivilisované mi připadá považovat svaté písmo nějaké náboženské tradice za extrémní ideologickou příručku.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy  8. Června 2008, 22:18:32 ---
--- Citace: leho kdy  8. Června 2008, 21:20:33 ---Nechápu, co je necivilizované na zákazu extrémní ideologické přírůčky ze 7. století, která nabádá k bití žen, vraždění nevěřících a konvertitů, kromě dalších pikantností...
--- Ukončit citaci ---
Korán je světové náboženství. Světové náboženství IMHO nemůže vzniknout na bázi extrémní ideologické příručky. Necivilisované mi připadá považovat svaté písmo nějaké náboženské tradice za extrémní ideologickou příručku.

--- Ukončit citaci ---

Na základě čeho si myslíte, že "světové náboženství nemůže vzniknout na bázi extrémní ideologické příručky"? Mám za to, že islám a Korán jsou spíše jasnými důkazy opaku, ne?

Vodník:
Scooolie: hm, já spíš vidím fakt, že Islám je světovým náboženstvím, jako důkaz, že Korán nemůže být nějaká extremní ideologická příručka.

leho:

--- Citace: Vodník kdy  8. Června 2008, 23:58:13 ---Scooolie: hm, já spíš vidím fakt, že Islám je světovým náboženstvím, jako důkaz, že Korán nemůže být nějaká extremní ideologická příručka.

--- Ukončit citaci ---
Tedy jinými slovy, protože Islám je světové náboženství, tak bití žen, zabíjení nevěřících a další libůstky islámu není žádný extremismus. Děkuji pěkně, nechci, nemám zájem. Nejste, Vodníku, náhodou taky muslim?

Vodník:
Ad leho: pokud je pro Vás Islám bití žen, zabíjení nevěřících a další libůstky, tak byste si měl doplnit informace a podívat se na kontext. Bití žen se např. u nás nesmí, ale donedávna se dělo (a děje) zcela běžně, dělají se na to sexistické vtipy. Jinak když nechcete, nemusíte, Islám Vám nikdo nenutí a nepamatuji se v dějinách, že by ho muslimové někomu nutili (možná existuje výjimka, potvrzující pravidlo), v tom se od nich západní křesťané mohou učit (viz pobouření nad misijemi v Israeli ve vedlejší diskusi). Muslim nejsem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi