Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Golanske vysiny
Jicchak:
Oběti mohou fungovat za situace rituální čistoty, tedy pakliže jsou čistí kněží a červená kráva aby se mohlo na místo vůbec vstoupit jak je napsáno v Toře, dále je zapotřebí znát místo oltáře a to i pakliže budova chrámu nestojí stačí k vykonávání obětí, o svátku pesach pakliže jsou všichni nečistí je možné za účelem oběti (a pouze u této oběti) na chrámovou horu vstoupit a obětovat, každoročně se o to někdo marně pokusí. Nicméně je potřeba opravit, že nelze přestavět mešitu či jinou stavbu na chrám, chrám musí být postaven pro něj samotný, to znamená že každý kámen a každý úkon musí být zpočátku dán a udělán za účelem být součástí chrámu jinak by chrám byl neplatný a nesloužil svému duchovnímu účelu. Mešitu je možno přemístit, dnes již nejde o zázrak techniky přemístit nějakou stavbu, poslední věta odráží můj soukromý názor bez studia problému.
ari180:
--- Citace: eleazar kdy 21. Května 2008, 23:55:59 ---Ari, proč jste pro odstřelení Skalního Dómu a mešity al-aksá. Jsou to historické a architektonické skvosty a daly by se po mírných úpravách interieru používat jako Chrám, než se vrátí Mašiah zpátky.
--- Ukončit citaci ---
Je nevyhnutne sa Skalneho Domu a mesity zbavit.Jednak by uz bol davno postaveny Chram, a moslimovia by stratili narok na toto miesto (hoci ho nan aj tak nemaju).Zlata kopula by bola premiestnena do Jordanska a z Jordanska by si ju odvliekli kam chcu.Mimochodom stavba tejto kopuly na Skalnom Dome bol len alibisticky krok Jordanskeho krala a tych jeho nanichodnikov. Nepaci sa mi napad pouzivat Skalny Dom a mesitu,to nieje dobre...a to este nehovorim o tom,ze araby by sa z toho zblaznili.
Este ku Golanskym Vysinam,viete niekto kolko ludi tam presne zije? Nachadzaju sa tam predsa kibbutzi a moshavi. Som zvedavy kde umiestni Olmert tychto ludi po vyhnani z domovov.
Elazar:
--- Citace: eleazar kdy 21. Května 2008, 23:55:59 ---Opravte mně, jestli se pletu, ale mezi zničením Prvního Tempelu a Nehemjovým posvěcením oltáře měla kněžská služba, byť bez Chrámu, normálně fungovat.
--- Ukončit citaci ---
A kde měla fungovat?
Elazar:
--- Citace: ari180 kdy 22. Května 2008, 09:58:31 ---
--- Citace: eleazar kdy 21. Května 2008, 23:55:59 ---Ari, proč jste pro odstřelení Skalního Dómu a mešity al-aksá. Jsou to historické a architektonické skvosty a daly by se po mírných úpravách interieru používat jako Chrám, než se vrátí Mašiah zpátky.
--- Ukončit citaci ---
Je nevyhnutne sa Skalneho Domu a mesity zbavit.Jednak by uz bol davno postaveny Chram, a moslimovia by stratili narok na toto miesto (hoci ho nan aj tak nemaju).Zlata kopula by bola premiestnena do Jordanska a z Jordanska by si ju odvliekli kam chcu.Mimochodom stavba tejto kopuly na Skalnom Dome bol len alibisticky krok Jordanskeho krala a tych jeho nanichodnikov. Nepaci sa mi napad pouzivat Skalny Dom a mesitu,to nieje dobre...a to este nehovorim o tom,ze araby by sa z toho zblaznili.
Este ku Golanskym Vysinam,viete niekto kolko ludi tam presne zije? Nachadzaju sa tam predsa kibbutzi a moshavi. Som zvedavy kde umiestni Olmert tychto ludi po vyhnani z domovov.
--- Ukončit citaci ---
Odhaduji to na 30 000. Což není mnoho a s jejich přemístěním by Olmert neměl problém, ale strategická důležitost výšin to vyvažuje. Bez výšin nebude Hermon, nebude ochrana přítoků do Jordánu a Kineretu, nebude to vynikající víno, které tam dělají... Golany jsou překásný kout světa, B-h ví, kam by to ti Syřané přivedli, jen by z toho zase udělali poušť a písek.
eleazar:
--- Citace: Elazar kdy 22. Května 2008, 10:42:08 ---A kde měla fungovat?
--- Ukončit citaci ---
Ezra 6,3
V prvním roce svého kralování vydal král Kýros rozkaz o domě Božím v Jeruzalémě: Tento dům buď zase postaven na místě, kde se obětují oběti. Ať je od základů opraven. Jeho výška budiž šedesát loket, jeho šířka také šedesát loket.
Na hoře Sión se obětovalo i bez Templu. Posvátné je to místo, obětovat se tam může, i když tam nebude stát žádná stavba.
2.Královská 16,13-16
Zapálil na něm svou zápalnou oběť a oběť přídavnou, vykonal svou úlitbu a pokropil oltář krví z obětí pokojných. Bronzový oltář, který byl před Hospodinem, dal přemístit z místa před Hospodinovým domem, z místa mezi novým oltářem a Hospodinovým domem, a umístil jej stranou nového oltáře, k severu. Potom přikázal král Achaz knězi Urijášovi: "Na velkém oltáři budeš zapalovat jitřní oběti zápalné a přídavnou oběť večerní, ale i zápalnou oběť královu i jeho oběť přídavnou; dále zápalnou oběť všeho lidu země a jejich oběť přídavnou a jejich úlitby. A bu Potom přikázal král Achaz knězi Urijášovi: "Na velkém oltáři budeš zapalovat jitřní oběti zápalné a přídavnou oběť večerní, ale i zápalnou oběť královu i jeho oběť přídavnou; dále zápalnou oběť všeho lidu země a jejich oběť přídavnou a jejich úlitby. A budeš jej kropit veškerou krví zápalné oběti a veškerou krví obětního hodu. Bronzový oltář mi bude sloužit k drobopravectví." deš jej kropit veškerou krví zápalné oběti a veškerou krví obětního hodu. Bronzový oltář mi bude sloužit k drobopravectví." Kněz Urijáš učinil všechno přesně podle příkazu krále Achaza.
Tady vidíme kontraverzní počin, kdy je oltář Boží přemístěn na jiné místo na příkaz člověka zabývajícího se zakázanou činností. Osobně si myslím, že i přes toto oltář nepřestal být oltářem, a proto si také myslím, že nehraje roli, jestli bude oltář obnoven přesně na původním místě, anebo jestli bude posunut o několik metrů jinam. Hlavní je, aby byl na hoře Sión.
A to vůbec nediskutujeme Eliášovu oběť na Karmelu.
--- Citovat ---Oběti mohou fungovat za situace rituální čistoty
--- Ukončit citaci ---
To už je vážný problém. Kde sehnat absolutně červenou jalůvku. Samotného mě to trápí.
--- Citovat ---každoročně se o to někdo marně pokusí
--- Ukončit citaci ---
A to je mě právě předmětem mojí kritiky, ta marnost. >:(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi