Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008

<< < (14/53) > >>

Scooolie:
Pravdomluvný, mám jednu prosbu, nezahlcujte tady forum citáty ze třístránkové debaty s Markem Čejkou. Odkaz na ni je v jiném tématu Fóra, každý si ji může přečíst celou. Nemá smysl sem kopírovat bez dalšího smyslu jednotlivé odpovědi.

Vodník:

--- Citace: zoom kdy 14. Května 2008, 10:54:02 ---Vodnikovi: kritika Izraele je neco docela jineho, nez popirani prava na jeho existenci. Mohu kritizovat Izraelsky establishement, politiku a cokoli to je legitimni, (nemusim s tim vzdy souhlasit, ale opakuji je to legitimni) co neni legitimni je popirani prava na existenci.
--- Ukončit citaci ---
Kladení si otazníků kolem výsledků této šedesátileté existence a popírání této existence není totéž! To Vy to z toho děláte a já to považuju za nečestnou manipulaci.

--- Citace: eleazar kdy 14. Května 2008, 11:20:20 ---Až Vodník pošle na Gazu několik vln tsunami...
--- Ukončit citaci ---
Pan Eleazar stále ještě nepochopil, že já vůbec nediskutuji o situaci Palestinci vs. Israelci, to je na tomto webu předem hotová věc. Já diskutuji pouze a jedině situaci svobody slova v českých médiích, tj. zda je článek páně Zídkův nějakým způsobem závadný, nemravný, protižidovský nebo trestuhodný anebo zda je zde odsuzován prostě za nepohodlné názory. Dosud mi nikdo neuvedl nic, co je v článku protižidovského.

Mimochodem, dnešní článek pana Blausteina vykazuje v hojné míře všechny nešvary, které zde kritisuji: zaměňování pojmů a dojmů, obviňování z antisemitismu, podsouvání vlastních (IMHO zcestných) interpretací (nejobludněji v závěrečném odstavci: "Ano, pro pana Zídka by opravdu asi bylo lepší, kdyby se zničení Státu Izrael v roce 1948 a plánovaný arabský masakr Židů zdařily." Fuj! :() Takové hloupé a hysterické manipulování s textem značně devalvuje evt. merit věcných protiargumentů, a to v míře ještě daleko větší než u pana Orlíka, o panu Stejskalovi nemluvě.

YAMATO:
Co to je vůbec právo státu na existenci? Kupříkladu Israel si jistě své právo na existenci vybojoval (nechci hodnotit jak, protože to je de facto irelevantní) a popírat ji je absurdní...ale to neznamená, že je to tak musí být navždy. Je nespočet případů, státy vznikají a zanikají. Stejně tak si osobovat právo na nějaké území na věky věků je nesmysl.

Vodník:

--- Citace: Tomsik kdy 14. Května 2008, 13:30:34 ---Dnes jsem v metru zahledl v nejakych novinach clanek od Jiriho Hanaka: Povera o Izraeli. Noviny nebyly moje a proto nevim obsah clanku ani nazev novin. Cetl jste nekdo?
--- Ukončit citaci ---
Hanákův článek. Výrazné rozdíly oproti zdejším článkům: názor typu p. Zídka "považuji za hloupý až blbý" (tj. nikoli "je hloupý a blbý", neřku-li "protižidovský"), "hovořit o vzniku Izraele jako o nepatřičnosti, která zhoršila světovou bezpečnost, připadá mi takřka lidojedské" (nikoli "je lidojedské") Hanák zůstává v rovině výměny argumentů, kterou doplňuje neskrývaně subjektivním dojmem, nečinícím si nárok na objektivní pravdu. Tož tak...

Míla:
Vodníku, prosím, napište mi Váš názor na odpověď pana Zídka, kterou jsem ráno uveřejnila. Promiňte, docela by mě zajímala i když vím, že se mnou nesouhlasíte, že já chápu antisemitismus stejný jako antisionismus, prostě to v sobě nedokážu oddělit. Zdraví Míla

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi