Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008
zoom:
Predevsim si mysli, ze clovek, ktery schvaluuje jakekoli vyvrazdeni kohokoli (i hypoteticke) jenom kvuli tomu, ze zastava takovy anebo onaky nazor anebo patri k takove anebo jine skupine si nezaslouzi aby tento typ nazoru byl publikovan. Predstavte si, ze by nekdo napsal, ze kdyby sudetaci zustali v CR mohlo v pohranici byt mene cikanu.
Co se tyce smesovani sionismu a judaismu v tom byli skutecne komunisti mistri - viz. Staronova synagoga je centrem sionismu / to napsal v 80 letech tydennik Tribuna, kde tady najdete delici caru mezi antisemitismem a antisionismem? Konec koncu kazdy zid se modli modlitby v kterych se obraci k Sionu. Takze muze byt libovolne oznacen za sionistu i kdyz nude zit treba ve Finsku a na odchod do Izraele nepomysli, zalezi na tom, kdo ho tak ci onak bude chtit oznacit.
K teroristickym utokum - napr. druha libanonska valka, je mi uplne jedno jestli se na me pokousel Hizballa strilet rakety proto ze jsem sionistka anebo proto, ze jsem zidovka , chtel me zabit, prestoze jsem civil a moje jedina vada je ze jsem zidovka a ziju v Izraeli. O atentatech v autobusech a obchodacich nemluve, tam nejde o omyl, tam jde o zamer, zabit zida a zase je uplne fuk Hamasu a podobne verbezi, jestli je to levicovy aktivista, nabozensky fanatik, pravicovy ateista anebo ortodoxni antisionista. Chteji zabit toho sveho zida. Naproti tomu izraelska armada se snazi zabit teroristy, kteri napadaji civilni obyvatelstvo.
Scooolie:
--- Citace: YAMATO kdy 13. Května 2008, 20:11:24 ---Především je absurdní brát kritiku Israele jako a priori nepřátelskou vůči němu, nemluvě o tom, že taková kritika nemusí mít vůbec nic společného s antisemitismem (antijudaismem) a dokonce ani s antisionismem. Třeba já si nemyslím, že by zničení Israele přineslo něco dobrého, jen by přibyly další křivdy. Ale to přeci neznamená, že jen nemůžu a nebudu kritisovat! Není přeci jen černá a bílá, nejsme snad primitivé a umíme rozlišovat.
Dám příklad co kritisuji: Israel omlouvá časté zabití civilistů tím, že se mezi nimi schovávají teroristé. To je strašný cinismus! Letecké útoky či palba tanků na jednotlivé osoby v husté zástavbě jsou naprosto šílené, nelze u nich zabezpečit dostatečnou přesnost! Pokud si Israel myslí, že mu může donekonečna procházet politika "když se kácí les lítají třísky", tak se hrozně mýlí. Nelze bojovat s teroristy jiným terorem, to vede jen a pouze k další eskalaci konfliktu!
A aby bylo jasno, neházím vůbec vše jen na Israel. Třeba raketové útoky Hamásu na civilní cíle v Israeli jsou stejně iracionální a nic neřešící, nemluvě o sebevražbných útocích.
Prostě stačí pár fanatiků na obou stranách a ten kolotoč se roztáčí rychleji a rychleji...
--- Ukončit citaci ---
Ano, kritizovat Izrael není nic nelegitimního. Ale volat po likvidaci Izraele nelegitimní je. A plakání nad tím, že Izrael vznikl, je jen nenápadné naznačování, že dnešní stav je špatný a že je třeba ho "napravit" - likvidací Izraele.
Omlouvání zabití civilistů tím, že se mezi nimi schovávají teroristé je legitimní. Jak asi má Izrael zlikvidovat parchanty s minomety a odpalovači raket, kteří sedí na dvorcích měst, když by proti nim nesměl střílet? Až začne Hamas respektovat, že se nesmí ozbrojenci úmyslně skrývat v civilních oblastech, tak pak Izrael SAMOZŘEJMĚ nebude útočit na civilní oblasti. Jak byste vy likvidoval teroristy, odpalující rakety z prostředka města???
Mimochodem, na to se zapomíná: Lidé v Gaze si Hamas zvolili v demokratických volbách. A Hamas jim nelhal. Dopředu říkal, že se nevzdá teroristických útoků na Izrael, neuzná jeho právo na existenci. A lidé si ho zvolili. Zvolili si tedy válku proti Izraeli. A tak ji mají.
YAMATO:
--- Citace: Samuel kdy 13. Května 2008, 20:25:53 ---Milý YAMATO, můžete prosím dát rovněž konkrétní návod, jakým způsobem by se měl Israel bránit islámskému terorismu ? Podle Vás tedy prostě terorista, který odpaluje rakety z obydlené oblasti, školy, nemocnice a podobně je vlastně nedotknutelný. Krásná představa. Rád si přečtu Vaše nápady, jistě budou podobně naivní jako Váš první příspěvek na tomto fóru.
--- Ukončit citaci ---
Takže ten způsob schvalujete?
ari180:
Palestina je samozrejme geograficky pojem a ako stat neexistuje.A ak uz aj existuje tak je to synonymum pre Izrael (kedze uzemie ktore rimania nazvali Palestinou tvori dnes znovu Izrael) ako je Napr: Bratislava aj Presporkom alebo California Golden State.Co v praxi znamena,ze ked niekto tvrdi,ze je palesticky arab je to to iste ako keby sa nazval izraelskym arabom. No a z vlastnej sksenosti viem,ze tito antisionisticki Zidia z New Yorku su akurat tak pokrytci a pre mna len vyvrheli a zradcovia kedze im nerobi problem poobimat takeho Ahmadinedzada.
Scooolie:
--- Citace: YAMATO kdy 13. Května 2008, 21:01:01 ---
--- Citace: Samuel kdy 13. Května 2008, 20:25:53 ---Milý YAMATO, můžete prosím dát rovněž konkrétní návod, jakým způsobem by se měl Israel bránit islámskému terorismu ? Podle Vás tedy prostě terorista, který odpaluje rakety z obydlené oblasti, školy, nemocnice a podobně je vlastně nedotknutelný. Krásná představa. Rád si přečtu Vaše nápady, jistě budou podobně naivní jako Váš první příspěvek na tomto fóru.
--- Ukončit citaci ---
Takže ten způsob schvalujete?
--- Ukončit citaci ---
Yamato, zkuste odpovědět na položenou otázku. Mě by také zajímalo, jak byste řešil problém raketových a minových útoků na Izrael ze z obydlených oblastí vy...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi