Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008
leho:
--- Citace: Vodník kdy 16. Května 2008, 22:00:45 ---Pane Samueli, opět: zabředáme do debaty o situaci v Israeli, které se chci vyhnout. Můj point stále je Zídkovo právo nebýt diskriminován za svůj článek, protože na něm nic nemravného není.
--- Ukončit citaci ---
To je přesně to. Mravnost je velice relativní pojem. Například pro muslimy není vůbec nemravné zabít člověka v případě, že opustil Islám. Pro vás je naprosto v pořádku vyjádřit názor, podle kterého je naprosto v pořádku zlikvidovat ve jménu míru a pokroku dokonce stát a celý národ, jinak řečeno páchat genocidu. Pro mne vyjadřovat takový názor v hlavním deníku české republiky je nejen krajně nemravné, ale hraničí s legalitou...
Vodník:
--- Citace: leho kdy 17. Května 2008, 05:54:10 ---Pro vás je naprosto v pořádku vyjádřit názor, podle kterého je naprosto v pořádku zlikvidovat ve jménu míru a pokroku dokonce stát a celý národ, jinak řečeno páchat genocidu.
--- Ukončit citaci ---
Nevím, jak jste na to přišel?! ::) Já naopak tvrdím, že na hlásání nenávisti a genocidy se svoboda slova nevztahuje. Nic takového v Zídkově článku nestojí, takže nemůže byt z toho důvodu prohlášen za nezákonný.
Tiferet:
Pane Vodniku,vest k zamysleni je jedna vec a v takovych uvahach by tedy mely byt klady i zapory. Vim o jednom ,ktery ve svych uvahach vseobecne dela velice zasluznou vec,presto co se tyce judaismu,Izraele,vybira pro sve stranky jen to,co vede ctenare k jednostranemu mysleni-proti Izraeli. Tedy jen negativni zpravy.A to uz neni uvaha vedouci k zamysleni. Z jineho soudku;malovani karikatur Mohameda je sice svoboda slova ci projevu,pro nas neni na tech karikaturach nic urazliveho a presto tyto karikatury vyvolaly dalsi davku nenavisti,jo a voni to nevedeli,necekali,co? Voni nevedi,jaka je muslimska natura,ze? Moc dobre to vedi. Krom ohne,nevoli a zpetnych karikatur na Jezise se nic nestalo.Krestane to vzali s humorem,tudiz to nezasahlo.A tak vznikly posmesne karikatury na nejbolestivejsi misto zidu- holokaust a byly vystaveny v Libanonu. A co to tedy ta svoboda projevu a slova vyvolava? Bolest a prohloubeni nenavisti. Proto to prirovnavam k pavlaci. Ta dnesni svoboda totiz je zneuzivana. Vedle svobody musi byt zakonite zodpovednost.A tu ma malokdo. Zavirat oci s tim,ze je svoboda slova je nezodpovedne,neomluvitelne.
To mluvíte o Zídkovi nebo o Blausteinovi? Ne,mluvim o ctenarich.
YAMATO:
Tedy pane Vodníku...vy máte ale trpělivost! Všechna čest! Držím vám palce!
Jinak jsem příjemně překvapen alespoň slušností zde probíhající diskuse...také vás to překvapuje, Leho?
mrstejskal:
Nový článek Novinář Petr Zídek: Inspirace na mém blogu Pohledy a postřehy. Odkaz zde: https://stejskal.bigbloger.lidovky.cz/c/35844/Novinar-Petr-Zidek-Inspirace.html
Děkuji,
L. S.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi