Já jsem dlouho přemýšlel zdali údaje zveřejnit ale ve skutečnosti není o čem přemýšlet máme li budovat svoji zem musíme tak udělat na skutečných pravých základech a každá lež má krátké nohy, někdy je potřeba trochu zbořit abych mohli začít hodně budovat. Nyní uvedu další citát od předního spisovatele a myslytele Josefa Chajima Bernara který patřil též mezi špičku "náš národní charakter je závadný od věků až dodedneška, nikdy jsme nebyly tvořivým národem (tomu opravdu nerozumím, pozn. překladatele) vždycky jsme žili jako cigáni a psy, co vůbec chcete od antisemitů? Proč necjcete pochopit co je pochopitelné samo sebou onu vizy nenávisti a pohrdání jisraelem. Židé jsou cigáni, špína, bláto a zdechlina, zapachající bahno, nejsou lidmi, zbití psy. Národy Evropy, které nás bezmilosti dusili tak jak se dusí největší ohavnost si zaslouží čest. Vůbec nejsme lidmi, jen vyplivnutá slina, celé naše duchovní dědictví je chcíplí komár, , zdalipak nyní nezaplaví naše ulice ksichty známé ze všech get, nemoc lidského druhu". Autor je rasista a pravděpodobně hendikepovaný, já pouze vše přeložil, nemohu tohoto člověka "humanistu" otce velikých myšlenek uznávat i kdby takovéto výroku nevznášel proti židům nýbrž proti nežidům, jde o hodnoty velmi nízké, které by měli být oslavovány.