Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jom ha-šoa 30.4.2008
Míla:
Vážení přátelé, chtěla bych touto cestou vás všechny upozornit, že zítra 30.4.2008 od 13 hodin do 16 hodin se koná vzpomínková akce Jom ha-šoa na Mírovém náměstí v Praze, kde se symbolicky připomenou oběti šoa a budou čtena jejich jména. Pořádá to institut Terezinské iniciativy, Nadační fond obětem holocaustu a Česká unie židovské mládeže. K dispozici budou četné informační materiály. V Pražské Pinkasově synagoze se ve stejný den od 9,30 koná tradiční vzpomínka na oběti holocaustu čtením jejich jmen a zádušní modlitbou. Vzhledem k tomu, že Jablonec n/N je natolik vzdálen Praze a časově to nestíhám, chci vás Pražáky a z blízkého okolí požádat, abyste se zůčastnili i za mě. Já budu myšlenkami s vámi. Díky. Míla :)
Tomsik:
Zkusim se tam v jednu objevit...ovsem mam jeste odpoledne skolu, cili toho asi moc nestihnu :(
Tiferet:
Budu tam take,aspon duchovne. Mam to trosku dal. Rada bych se zeptala,vi-li nekdo,zda je take seznam zidovskych obeti z Rychnovska na internetu? Nemohu nic najit. Jde mi o to nalezt pana Huga Bradace,ktery mel zit v Potstejne,take nevim,zda z teto rodiny nekdo zbyl. Z Rychnovska na int. neni nic a nebo neumim hledat. toda
Míla:
Tifereret, pochopila jsem, že jsi z Orlických Hor. Moje rodina, ta židovská ,pochází z Kostelce nad Orlicí. Tento kraj miluji a celý jsem ho prochodila pěšky. Zdraví Míla.
Tiferet:
--- Citace: Míla kdy 29. Dubna 2008, 18:32:30 ---Tifereret, pochopila jsem, že jsi z Orlických Hor. Moje rodina, ta židovská ,pochází z Kostelce nad Orlicí. Tento kraj miluji a celý jsem ho prochodila pěšky. Zdraví Míla.
--- Ukončit citaci ---
Milo,sice to neni muj kraj puvodu ale mam tam prozito nekolik let. Kostelec,Castolovice znam dobre ale Potstejn se stal pro mne mistem,ktere mi prirostlo k srdci. Sice nemam prochozeno vse pesky ale taky jsem se hodne nachodila-pesky i konmo))) Ted jsem daleko ale pristihla jsem se nekolikrat jak brouzdam krajem pres Google Eart :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi