Judaismus > Obecná náboženská debata

Klerofašismus

<< < (27/31) > >>

eleazar:

--- Citace: Zina kdy  7. Září 2008, 00:06:32 ---Eleazare:Pravda je někdy tak krutá,že jí nemusíme unést.Já bych nesoudila nikoho z období tak krutého,protože nevím jak bych se já sama zachovala.I když si řeknete, né tohle bych neudělala tak si nejsem vůbec jistá.Byli muži odhodlaní ke všemu a nakonec skončili zlomení.Řici jsi vinen může snad jen ten,kdo se ocitl v takové situaci.

--- Ukončit citaci ---
Opakuji, že nesoudím a neodsuzuji, možná to vypadá, že obviňuji, ale já se jenom ptám. Pátrám po Boží vůli a to, co zjišťuji je dost v rozporu s tím, co vidím v tomto příběhu.
Máte pravdu, že teďka jsem pro pravdu rozhorlen a že in situ to může být vše jinak. Naše učení je relativně přísné ohledně tzv. milosrdných lží a proslovů vůbec. Na někoho to může působit jako (ne)mírné vychloubání, ale píšu takhle hlavně proto, abych v případě potřeby neměl cestu zpět, jinými slovy doufám, že mi bude dáno dost bázně před Bohem, abych jednal správně. Doufám, a jsem proto ochoten i dost udělat, abych se do takové situace nedostal.

Zina:
Máte velice vysoké nároky na lidi a sám víte,že né vždy a né vše uděláme tak jak bychom chtěli nebo si alespoň představovali.
.

Zina:
Rozumím tomu dobře:Chcete jednat správně a doufáte,že uděláte vše,aby jste se do takové situace nedostal?To není snadné.

eleazar:

--- Citace: zoom kdy  3. Září 2008, 19:46:24 ---Obavam se, ze se mylite, deti v charedi rodinach sice nedostanou "dobroty" z mrazaku a mikrovlnky, ale poctivou a levnou stravu na ktere rostly nase babicky a podvyzivou netrpi.
--- Ukončit citaci ---
V dnešním článku https://eretz.cz/content/view/6791/41/ O. Josef zase zmiňoval palčivý problém doměle či skutečně hladovějících dětí.
Jak to tedy je? Nemanipulují předáci charedim pouze Židovskou veřejností?

Max:
Nebyl jsem je počítat, ale v Izraeli je dětí pod hranicí životního minima relativně dost. Tedy na to, že Izrael je brán jako vyspělá země západního střihu. Ve srovnání s Egyptem je to samozřejmě v pohodě, ale třeba na české poměry žije dost děti skromně. na druhou stranu, typická česká rodina je s jedním, nanejvýš dvěma dětmi. Více dětí je buď důkazem náboženského přesvědčení rodičů nebo příslušnosti k romské menšině. Jedno nebo dvě děti se samozřejmě živí, šatí a jinak zajišťují snáze, než děti tři, čtyři, pět nebo víc,

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi