Judaismus > Obecná náboženská debata

Klerofašismus

<< < (26/31) > >>

zoom:
Proste jsem se s tim fenomenem homosexualnich levicovych "kulturologu" setkala v poměrně hojné míře.  ???
Jsou charedim kteri dane plati až je to prestane bavit, treba takový Levajev (ne že bych ho litovala).
Možná, kdyby se spočítali ti, kdo nejdou do armády z jiných důvodů než jaké mají charedim, tak bychom se divili jak se věci skutečně mají. Viděla jsem nějaké statistiky ale nepamatuji se kde. 
Mě prostě vadí, že se mluví pouze o charedim jako o skupině, která parazituje a to je nespravedlivé a špatné.

Elazar:
No to mě vadí také, stejně jako mi vadí, když cokoli světského je považováno ihned za levicové a aprori za špatné atd.
Můžete třeba specifikovat, co je špatného na tom být homosexuálem, zastávat sociálně levicové politické postoje a studovat kulturologii?  :D Takových lidí jsem také pár poznal a nemyslím, že by byli o něco horší, než pravicoví heterosexuálové  ;D

Ne, vážně, stejně jako nemám rád, kdy se někdo naváží do charedim kvůli tomu jak vypadají a co si myslí a obviňuje je snad ze všech strázní, které přišly na svět, tak nemám rád, když někdo vše, co není oblečeno do kaftanu a klobouku či štrejmlu odsuzuje jako světské, tudíž zvrácené apod. Generalizace typu
--- Citovat ---fenomen homosexualnich levicovych "kulturologu"
--- Ukončit citaci ---
mi zavání velmi ošklivými reminiscenecemi na jistou epochu... Stejně jako mám pocit (i když je to možná jen moje paranoia), že touto generalizací dáváte rovníko mezi homosexualitu (kterou si člověk arci nevybírá), levicovost (která, světe div se, nemusí nutně znamenat bolševismus či komunismus) a kulturologii nebo chcete li jakýkoli jiný studijní obor, který se zrovna netýká judaismu a to vše hodnotíte jako něco špatného - což dost dobře nechápu, zvláště pak u té sexuální orientace, za kterou její nositel opravdu nemůže.  ???

Že je to jen momentální paranoia a že se mýlím, že ano?

zoom:
Hodina je pozdni, odpovim ve zkratce, nevadi mi homosexualove, pokud ze sve orientace nedelaji ideologii, zajimam se o kulturu a povazuji studium kulturologie za dulezity obor, pokud clovek ktery studuje tento obor a zabyva se treba temi papuanci, zaroven nepopira sve tradice, a neobraci se k nim zady (velmi mirne receno - jiste vite o cem mluvim) a levicovost mam na mysli jako izraelsky fenomen - tedy ne ve smyslu socialnim, ale politickem.
Priznavam, ze pravicovy heterosexualni talmudista muze byt take problematicky  :( a treba i levicovy homosexual obleceny ve strajmlu muze take zpusobit nejeden problem. Mozna, ze se zlobim na nalepky, ktere izraelska spolecnost nalepuje tem, kteri nejsou mainstream. Proto mozna znim politicaly uncorrect.

Elazar:
 :D Takových nálepek je ale dnešní Izrael plný - a to doslova.

Zina:
Eleazare:Pravda je někdy tak krutá,že jí nemusíme unést.Já bych nesoudila nikoho z období tak krutého,protože nevím jak bych se já sama zachovala.I když si řeknete, né tohle bych neudělala tak si nejsem vůbec jistá.Byli muži odhodlaní ke všemu a nakonec skončili zlomení.Řici jsi vinen může snad jen ten,kdo se ocitl v takové situaci.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi