Judaismus > Obecná náboženská debata
Klerofašismus
chaje:
--- Citace: Elazar kdy 1. Září 2008, 19:00:16 ---
--- Citace: petahyah kdy 31. Srpna 2008, 20:14:41 ---
... A zároveň byl přesvědčen, že současný Izrael je bránou do pekel židovského národa - s postupující sekularizací Izraele je možné, že ani v tom se nemýlil
--- Ukončit citaci ---
chci se vyjádřit k té postupující sekularizaci Izraele - to už dávno není pravda,naopak datim stále přibývá...jsou pro to dva důvody:
1) průměrný počet dětí v chiloni (sekulárních) rodinách je 3, průměrný počet dětí v datim (náboženských) rodinách je šest, v charedi ("ultraortodoxních") rodinách je šest dětí minimum, mívají až deset i více dětí
2) celosvětově je vlna sekularismu posledních desetiletí dávno pryč a naopak nastal obecný (pozvolný, v naší zemi navenek nepříliš, ale přece jen patrný) příklon k náboženství
--- Ukončit citaci ---
chaje:
tak znovu, můj příspěvek je tohle (já se ty citace nikdy nenaučím) >:(:
chci se vyjádřit k té postupující sekularizaci Izraele - to už dávno není pravda,naopak datim stále přibývá...jsou pro to dva důvody:
1) průměrný počet dětí v chiloni (sekulárních) rodinách je 3, průměrný počet dětí v datim (náboženských) rodinách je šest, v charedi ("ultraortodoxních") rodinách je šest dětí minimum, mívají až deset i více dětí
2) celosvětově je vlna sekularismu posledních desetiletí dávno pryč a naopak nastal obecný (pozvolný, v naší zemi navenek nepříliš, ale přece jen patrný) příklon k náboženství
chaje:
a ještě gramatická oprava: v dati (bez m) rodinách
Elazar:
--- Citovat ---Proto jeden za všechny a všichni za jednoho. To je moje heslo, kterým se držím. Všechny vás srdečně zdraví Míla
--- Ukončit citaci ---
Vždycky jsem obdivoval tři mušketýry - a hlavně Athose za jeho praktický způsob řešení (mimo)manželských problémů :D
petahyah:
--- Citace: Elazar kdy 2. Září 2008, 16:10:24 ---Ale no tak, sice tu vystupuju jako již zmíněný advocat diaboli, ale - mám z vás částečně srandu, částečně nad vašimi příspěvky kroutím hlavou (život s takovým množstvím nenávisti asi nebude žádný med) - ale propadat hysterii? To mi křivdíte - kdybych měl z vašich výlevů na adresu určité komunity, ke které ani nepatřím, propadat hysteri, co bych pak musel dělat při sledování zpráv a chování politiků..?? :o Skákat z mostu?
Pokud vám to ještě nedošlo, tak já nic dokazovat nemusím - za to vy jste tady toho na adresu jednoho člověka napsal požehnaně a obvinil ho málem ze smrti 400 000 lidí (když už ne rovnou 6 milionů) - a ty důkazy tak nějak pořád nikde :D
--- Ukončit citaci ---
Zločince Teitelbauma jsem neobvinil jenom já ale i třeba izraelský soud, většina svědků skončila v plynových komorách, ale část přece jenom přežila. Informace je možné získat v knihách Vrby, Kárného, Kaplana, Kleina,...Teitelbauma jsem obvinil z toho, že tvrdil svým chasidům, že jdou do pracovních táborů, přestože byl informován a varován, že jdou do plynu. Nejedná se o nenávist, ale opovržení. Teitelbaum už dávno uhnil, a "smaží se v pekle" vedle Eichmanna, a já pořád žiju ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi