Judaismus > Obecná náboženská debata

Klerofašismus

<< < (22/31) > >>

Elazar:

--- Citace: petahyah kdy 31. Srpna 2008, 20:14:41 ---Petahyah jenom nadává na charedim, které bytostně nenávidí
-----
Váš postřeh je správný a od války se můj názor na cheredim nezměnil  ;D >:D

druhou stranu musím uznat, že on narozdíl od vás dvou argumenty má
-----
například které argumenty? Hitler, Stalin,..měli také argumenty!

--- Ukončit citaci ---

Otázka je, jestli se od války vůbec nějak vaše názory změnily ;) Pro vaší informaci, doba se (trošičku) změnila.

Teitelbaum má argumenty - kvůli takovým neznab-hům jako vy se B-h od Izraele odvrátil - šoa byl důsledek. Můžete dokázat, že se tak nestalo?  ;D Teitelbaum byl přesvědčen, že sionismus ve 30. letech nevyřeší židovský problém, ale způsobí větší katastrofu - nestalo se to snad? A zároveň byl přesvědčen, že současný Izrael je bránou do pekel židovského národa - s postupující sekularizací Izraele je možné, že ani v tom se nemýlil  ;D Takže na jeho straně argumenty jsou. Na vaší žel jen hysterické výkřiky.

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy  1. Září 2008, 01:49:57 ---Az se vratim do Cech, tak si to podrobne prostuduji a najdu-li, ze Teitelbaum litoval toho, ze se zachranil, zatimco jeho ovecci sli na smrt, tak se tu verejne omluvim a dam sem odkaz.

Nepopiram, ze soa mohl byt klidne trest za odpadnuti, smesovani se s goji, ale i za spoustu jinych veci, naslo by se toho dost.

A uznavam, ze chasidismus a kabala ma taky neco do sebe.

--- Ukončit citaci ---

Proč by toho měl litovat? BTW, jeď  epodívat do Williamsburgu, uvidíš, kolik satmarů dnes je. On měl naopak důvod být na leccost hrdý.

Jinak nechápu, co chceš na toto téma studovat v ČR, když jsi za mořem, kde satmarští chasidé žijí a je možné je nebo vědce, kteří se jimi zabývají, kontaktovat.

petahyah:

--- Citovat ---
Otázka je, jestli se od války vůbec nějak vaše názory změnily ;) Pro vaší informaci, doba se (trošičku) změnila.

Teitelbaum má argumenty - kvůli takovým neznab-hům jako vy se B-h od Izraele odvrátil - šoa byl důsledek. Můžete dokázat, že se tak nestalo?  ;D Teitelbaum byl přesvědčen, že sionismus ve 30. letech nevyřeší židovský problém, ale způsobí větší katastrofu - nestalo se to snad? A zároveň byl přesvědčen, že současný Izrael je bránou do pekel židovského národa - s postupující sekularizací Izraele je možné, že ani v tom se nemýlil  ;D Takže na jeho straně argumenty jsou. Na vaší žel jen hysterické výkřiky.

--- Ukončit citaci ---

Můžete dokázat že se tak nestalo díky neznabohům jako Teitelbaum? Byli to sionisté, kteří udělali aliyu do Izraele kdo byl likvidován? Byl arabskou vetšinou zlikvidován stát Izrael? Není snad stát Izrael z narůstající Cheredi komunitou více a více zranitelný a to i přes nejmodernější vojenské technologie? Hysterii vidím spíš na vaší straně ;D

Elazar:
Ale no tak, sice tu vystupuju jako již zmíněný advocat diaboli, ale - mám z vás částečně srandu, částečně nad vašimi příspěvky kroutím hlavou (život s takovým množstvím nenávisti asi nebude žádný med) - ale propadat hysterii? To mi křivdíte - kdybych měl z vašich výlevů na adresu určité komunity, ke které ani nepatřím, propadat hysteri, co bych pak musel dělat při sledování zpráv a chování politiků..?? :o Skákat z mostu?

Pokud vám to ještě nedošlo, tak já nic dokazovat nemusím - za to vy jste tady toho na adresu jednoho člověka napsal požehnaně a obvinil ho málem ze smrti 400 000 lidí (když už ne rovnou 6 milionů) - a ty důkazy tak nějak pořád nikde  :D

Míla:
Vážení pánové už mě rozčilujete.Vrátila jsem se z týdenní dovolené ze Slovenska. S žádným klerofašismem jsem se nesetkala. Doma na počítači, příšerný počet diskuse. Myslíte si, že v současné době je nejrozumnější se hádat ? Jsme všichni Židi a musíme držet dohromady a ne dávat podklady pro své protivníky. Já vím, ta svoboda nám dala křídla, ale jak pro koho. To si uvědomte.  Proto jeden za všechny a všichni za jednoho. To je moje heslo, kterým se držím. Všechny vás srdečně zdraví Míla >:D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi