Všeobecná kategorie > Historie Izraele
JEHUDA LAHAV
Eva:
roky su neni dolezite natolko ako obsah pisania. Y. L. pisal v 60 rokoch aj v Pravde. Na Slovensku nebolo Rude pravo len Pravda. A v Pravde sa pisali v tom case pravdy????
gvodrazka:
;D
Co se týče vyhlášené soutěže na objevení příspěvku pana Yigala Artziho, doporučuji počíst si v archivu digitalizovaného Rudého práva na
https://archiv.ucl.cas.cz/?path=RudePravo
jsou tam ročníky 1950 až 1964 ;D Třeba to někomu usnadní práci. Je to ovšem časově náročné.
Fakt, síla. ;D
Scooolie:
Omluva za dezinformaci
Omlouvám se tímto panu Jehudovi Lahavovi za to, že jsem prohlásil, že psal pod jménem Jigal Arci do Rudého práva v 50. letech články nepřátelské k Izraeli. Nepodařilo se mi dohledat takové články. Do Rudého práva psal Jigal Arci až od první poloviny 60. let.
Elazar:
Zemřel Jehuda Lahav
Středa v 11:15 | redakce | Zahraniční zprávy
V Izraeli včera zemřel novinář Jehuda Lahav (80). Českým čtenářů je znám z příspěvků pro deník Lidové noviny či časopis Týden, kam psal o izraelské politice. Lahav se narodil v roce 1930 v Prešově jako Štefan Weizslovits. Během války se ukrýval v Budapešti, kde se dočkal osvobození. Po válce se
zapojil do levicového sionistického hnutí Hašomer Hacair a připravoval se na vystěhování. V roce 1949 odešel do Izraele, kde pracoval mj. jako novinář a učitel. V 80. letech působil jako zpravodaj izraelských médií ve střední Evropě. V Česku mu v roce 2006 ve vydavatelství G+G vyšla knížka "Odvrácená tvář palestinsko - izraelských vztahů".
----
Příběh uzavřen.
Baruch Dajan ha-emet
Scooolie:
Ano, ano. I když mám pocit, že to, že jsme nakonec upustili od zveřejnění Lahavových článků - prostě proto, že v rámci redakce zvítězil přirozený ostych z konfrontování nemocného starce s jeho mládím, které odmítá kriticky reflektovat - se nakonec ještě obrátí proti nám.
Ale ve finále je tohle jedno a Jehuda Lahav bude spravedlivě posouzen Tím Jediným Spravedlivým a Ten také řekne, jak to bylo a jak to je.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi