Všeobecná kategorie > Historie Izraele

JEHUDA LAHAV

<< < (10/13) > >>

Eva:
roky su neni dolezite natolko ako obsah pisania. Y. L. pisal v 60 rokoch  aj v Pravde. Na Slovensku nebolo Rude pravo len Pravda. A v Pravde sa pisali v tom case pravdy????

gvodrazka:
 ;D
Co se týče vyhlášené soutěže na objevení příspěvku pana Yigala Artziho, doporučuji počíst si v archivu digitalizovaného Rudého práva na 

https://archiv.ucl.cas.cz/?path=RudePravo

jsou tam ročníky 1950 až 1964  ;D Třeba to někomu usnadní práci. Je to ovšem časově náročné.
Fakt, síla. ;D

Scooolie:
Omluva za dezinformaci

Omlouvám se tímto panu Jehudovi Lahavovi za to, že jsem prohlásil, že psal pod jménem Jigal Arci do Rudého práva v 50. letech články nepřátelské k Izraeli. Nepodařilo se mi dohledat takové články. Do Rudého práva psal Jigal Arci až od první poloviny 60. let.

Elazar:
Zemřel Jehuda Lahav
Středa v 11:15 | redakce |  Zahraniční zprávy
V Izraeli včera zemřel novinář Jehuda Lahav (80). Českým čtenářů je znám z příspěvků pro deník Lidové noviny či časopis Týden, kam psal o izraelské politice. Lahav se narodil v roce 1930 v Prešově jako Štefan Weizslovits. Během války se ukrýval v Budapešti, kde se dočkal osvobození. Po válce se
zapojil do levicového sionistického hnutí Hašomer Hacair a připravoval se na vystěhování. V roce 1949 odešel do Izraele, kde pracoval mj. jako novinář a učitel. V 80. letech působil jako zpravodaj izraelských médií ve střední Evropě. V Česku mu v roce 2006 ve vydavatelství G+G vyšla knížka "Odvrácená tvář palestinsko - izraelských vztahů".

----

Příběh uzavřen.

Baruch Dajan ha-emet

Scooolie:
Ano, ano. I když mám pocit, že to, že jsme nakonec upustili od zveřejnění Lahavových článků - prostě proto, že v rámci redakce zvítězil přirozený ostych z konfrontování nemocného starce s jeho mládím, které odmítá kriticky reflektovat - se nakonec ještě obrátí proti nám.

Ale ve finále je tohle jedno a Jehuda Lahav bude spravedlivě posouzen Tím Jediným Spravedlivým a Ten také řekne, jak to bylo a jak to je.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi