Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Fitna
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 15:12:20 ---
--- Citace: Yan kdy 31. Března 2008, 10:47:55 ---Asi mi chybí tvoje schopnost číst mezi řádky....... přesněji řečeno vidět tam to co chci a to potom krásně zkritizovat.
--- Ukončit citaci ---
Kdyz ono to jde u tebe tak snadno :D Clovek neodola.
--- Ukončit citaci ---
Tak dobře, já ti to napíšu polopaticky, když nedáš jinak. Nejde o to že bys četl něco správně mezi řádky, ale o to že si tam dosazuješ co chceš a s tím pak polemizuješ. To není korektní. Drž se prosím toho co je psáno a s tím prosím polemizuj.
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 15:12:20 ---Takze pokud tomu rozumim dobre, tak ty tady pises, ze ja mohu v te tvoji uzasne "moderni" spolecnosti jako verici clovek zustat a hned vzapeti pises, ze jsi presvedcen o tom, ze sem se svym nazorem nepatrim. Skvele. Pro tvou informaci je to asi stejny projev tolerance jako "ja netvrdim, ze bys tu nemel co pohledavat, ale tvuj pohled na svet/tve nazory/to cemu veris/to co te dela tebou/ nema v Yanove - eee - totiz moderni - spolecnosti co delat a to presto, ze svym nazorem neporusuju zakony a nedelam nic, co by odporovalo zakonum CR. To je fasismus Yane - a kdo hlasa fasismus, tak je fasista. Na to bacha. Pripominas mi Gugiho, ktery si byl natolik jist svou moralni vyspelosti, ze v zajmu moralky odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty...
--- Ukončit citaci ---
Ale ne, ty samozřejmě máš právo tady být, to nikdo (a já nejméně) nezpochybňuje. Ale fakt je, že náboženství prostě do moderní společnosti nepatří..... tak to prostě je. ;D
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 15:12:20 ---Kdo urcuje co je moderni? Ty snad? A kdo je prototypem (nebo jeste lepe archetypem) moderniho cloveka? Ty? Na zaklade ceho posuzujes modernost a nemodernost? Podle toho, jestli to zapada do Yanova pohledu na svet nebo ne? Nechci ti brat iluze o spolecenske vyspelosti CR (jako jedne z nejateistictejsich zemi na svete), ale pokud by platilo, ze ateismus = pokrok a svoboda, pak je Severni Korea rajem na zemi a dle tveho prispevku na spici vyvoje spolecnosti.
--- Ukončit citaci ---
Tak na tohle jsem čekal. To směšuješ dva spolu naprosto nesouvisící problémy. Ateismus je přirozený vývoj společnosti, to není dogma, které se ustanoví a platí. O Severní Korei se nemá cenu se bavit, tam žádná svoboda či pokrokovost (o modernosti nemluvě) neexistuje, tam je to právě to dogma. Dokonce by se možná dalo diskutovat zda tam naopak nedošlo (přes vně prezentovaný ateismus) ke zbožštění Kim-Ir-Sena.
Elazar:
--- Citace: Vader kdy 31. Března 2008, 17:51:11 ---Panove, to jsou jatka ::) Tedy ne jatka, ale zacina to u byt osobni a nemuzu se zbavit dojmu, ze prave na te osobni rovine to polozil Elazar. Tedy prosim, Elazare, trochu vic diplomacie a trochu vic argumentu, mene obvineni (zejmena tech vycucanych z prstu).
--- Ukončit citaci ---
Ja nikoho neobvinil, pouze jsem pojmenoval jiste veci pravymi jmeny - pokud nejakeho cloveka (ktery nic spatneho de facto nedela) automaticky deklasuju na neco, co tu nema co delat... Predpokladam ze si rozumime - argumenty staci pouze cist. Ja nepouzivam v debate s Yanem nic jineho, nez to, co sam napsal. To neni osobni, takhle jste tady se Scooliem debatovali mockrat.
A - ano, mezi tim slovem fasista a pripominkou Gugiho mel byt odstavec, zdaleka to nemelo vyznit tak, ze bych Gugiho prirovnal k fasistovi... I kdyz mam duvod se domnivat, ze me ve svem poslednim (vlastne uz ted predposlednim) prispevku ohledne Paroubka zapocital mezi ty "dusevne nehygienicke" jenom proto, ze zkratka antiparoubkovsky nehystercim a nechovam se jako placena bunka ODS...
Smysl prirovnani byl tento: Gugi se stavel do pozice cloveka dodrzujiciho dusevni hygienu, stejne jako se Yan stavi do pozice cloveka moderniho - aniz by se zeptali, kdo ze to urcuje pravidla "dusevni hygieny" a "modernosti" - urci si je zkratka sami podle sebe (nesouhlasis se MNOU, nepatris do moderniho sveta, ev. nedodrzujes dusevni hygienu...).
Ja bych si zkratka nedovolil oznacit ateismus (a tim i jeho zastance) jako neco do (nejen dnesniho) sveta nepatrici, stejne tak bych si nedovolil prohlasit, ze "sem chodi zastanci politika xxx, tak ja sem chodit nebudu, abych se dusevne neuspinil..." nebo delat podobne sceny (az se mi tu nebude libit, tak sem zkratka prestanu lezt a budu travit cas necim uzitecnejsim, ne?). Doufam, ze uz si ted rozumime. Gugiho osobni invektivy a nadavky samozrejme vyresim soukrome, to by bylo zbytecne zaplacavani fora.
Elazar:
--- Citace: Yan kdy 31. Března 2008, 19:24:45 ---
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 15:12:20 ---
--- Citace: Yan kdy 31. Března 2008, 10:47:55 ---Asi mi chybí tvoje schopnost číst mezi řádky....... přesněji řečeno vidět tam to co chci a to potom krásně zkritizovat.
--- Ukončit citaci ---
Kdyz ono to jde u tebe tak snadno :D Clovek neodola.
--- Ukončit citaci ---
Tak dobře, já ti to napíšu polopaticky, když nedáš jinak. Nejde o to že bys četl něco správně mezi řádky, ale o to že si tam dosazuješ co chceš a s tím pak polemizuješ. To není korektní. Drž se prosím toho co je psáno a s tím prosím polemizuj.
--- Ukončit citaci ---
Co si kde dosazuju? Jenom cituju to, co ty pises.
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 15:12:20 ---Takze pokud tomu rozumim dobre, tak ty tady pises, ze ja mohu v te tvoji uzasne "moderni" spolecnosti jako verici clovek zustat a hned vzapeti pises, ze jsi presvedcen o tom, ze sem se svym nazorem nepatrim. Skvele. Pro tvou informaci je to asi stejny projev tolerance jako "ja netvrdim, ze bys tu nemel co pohledavat, ale tvuj pohled na svet/tve nazory/to cemu veris/to co te dela tebou/ nema v Yanove - eee - totiz moderni - spolecnosti co delat a to presto, ze svym nazorem neporusuju zakony a nedelam nic, co by odporovalo zakonum CR. To je fasismus Yane - a kdo hlasa fasismus, tak je fasista. Na to bacha. Pripominas mi Gugiho, ktery si byl natolik jist svou moralni vyspelosti, ze v zajmu moralky odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty...
--- Ukončit citaci ---
Ale ne, ty samozřejmě máš právo tady být, to nikdo (a já nejméně) nezpochybňuje. Ale fakt je, že náboženství prostě do moderní společnosti nepatří..... tak to prostě je. ;D
--- Ukončit citaci ---
To je jak na piskovisti. Kdo urcuje pravidla co sem patri a co ne? Kdo urcuje v tomto pripade co je fakt? Fakt je nezpochybnitelna skutecnost a dve tretiny sveta (minimalne) si mysli, ze fakt je zrovna pravy opak toho, co tvrdis. A pokud sem nepatri nazor, tak co clovek, ktery ho zastava a vyznava?
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 15:12:20 ---Kdo urcuje co je moderni? Ty snad? A kdo je prototypem (nebo jeste lepe archetypem) moderniho cloveka? Ty? Na zaklade ceho posuzujes modernost a nemodernost? Podle toho, jestli to zapada do Yanova pohledu na svet nebo ne? Nechci ti brat iluze o spolecenske vyspelosti CR (jako jedne z nejateistictejsich zemi na svete), ale pokud by platilo, ze ateismus = pokrok a svoboda, pak je Severni Korea rajem na zemi a dle tveho prispevku na spici vyvoje spolecnosti.
--- Ukončit citaci ---
Tak na tohle jsem čekal. To směšuješ dva spolu naprosto nesouvisící problémy. Ateismus je přirozený vývoj společnosti, to není dogma, které se ustanoví a platí.
--- Ukončit citaci ---
Kde jsi sebral, ze ateimus je prirozeny vyvoj spolecnosti? To bych mohl argumentovat, ze naposledy byli lide tak ateisticti jako dnes v dobe kamenne. :D Vzdyt ty sam pouzivas dogmaticke formulace ("to je fakt" apod.) - uznavam, ze jsou veci, kde je mozne takto pravdu formulovat (napr. zeme se otaci kolem slunce a kolem sve osy, to je fakt)- ale svihat tohle na nabozenstvi nebo sociologii? Kde nemuzes zmerit ani zvazit vubec nic (tedy zmerit neco muzes, ale ty vysledky je nutne zasadit do trochu sirsiho kontextu - ja bych tve tezi uveril, kdyby bylo za poslednich 200 let prokazano, ze obyvatelstvo Zeme "ateizuje" primo umerne k rustu civilizacniho vyvoje, ev. stagnuje ci degeneruje primo umerne mire religiozity populace - a takove zavery zadny vyzkum nikdy neprokazal).
Vader:
--- Citace: Yan kdy 31. Března 2008, 19:24:45 ---Ale fakt je, že náboženství prostě do moderní společnosti nepatří..... tak to prostě je. ;D
--- Ukončit citaci ---
Rekl kdo ? Nebo jak se to urcuje ? :o
Yan:
--- Citace: Vader kdy 31. Března 2008, 20:03:04 ---
--- Citace: Yan kdy 31. Března 2008, 19:24:45 ---Ale fakt je, že náboženství prostě do moderní společnosti nepatří..... tak to prostě je. ;D
--- Ukončit citaci ---
Rekl kdo ? Nebo jak se to urcuje ? :o
--- Ukončit citaci ---
Nespekuluj nad tim ;D vem to jako fakt ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi