Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Fitna
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 09:51:24 ---Tohle je jen za devet. Ja vas toleruju a pritom si myslim, ze tu nemate co delat... Hm, velmi zvlastni pojeti tolerance - je to neco jako scenka blahe Simek+Grossmann:
- Vy u Vas v CSSR nemate svobodu slova?
- Mame, ale musis drzet hubu
--- Ukončit citaci ---
Asi mi chybí tvoje schopnost číst mezi řádky....... přesněji řečeno vidět tam to co chci a to potom krásně zkritizovat.
Nepostřehl jsem, že bych napsal něco o tom že musí někdo držet ústa, nebo že bys tu neměl co dělat....... pouze jsem napsal o svém přesvědčení že náboženství nepatří do moderní společnosti. A na tom trvám.
To je totiž něco jného než že se tam nevyskytuje. Ono existuje, to je realita, s tím se nedá nic dělat...... to chce čas. Ve středověku bylo věřících prakticky (možná úplně) 100% obyvatelstva..... to už nyní pravda není. Ale nejde to lámat přes koleno, ono to přijde samo, to je přirozený vývoj..... V ČR jsme na tom z tohohle hlediska (asi to má historické příčiny, které sahají dál než jen do roku 1948) poměrně dobře.
K tomu dalšímu jindy.
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 30. Března 2008, 23:20:46 ---Yane, v hitparade kravin, ktere obcas z tebe vypadnou, ses tentokrat prekonal a ziskavas deset bludistaku ;D Jako kdybych cetl Karla Marxe.
--- Ukončit citaci ---
......Ještě k těm blüdišťákům..... to byl takovej úchylnej pořad pro děti....... někdy snad v pátek odpoledne v televizi mam dojem......
Elazar:
--- Citace: Yan kdy 31. Března 2008, 10:47:55 ---
--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2008, 09:51:24 ---Tohle je jen za devet. Ja vas toleruju a pritom si myslim, ze tu nemate co delat... Hm, velmi zvlastni pojeti tolerance - je to neco jako scenka blahe Simek+Grossmann:
- Vy u Vas v CSSR nemate svobodu slova?
- Mame, ale musis drzet hubu
--- Ukončit citaci ---
Asi mi chybí tvoje schopnost číst mezi řádky....... přesněji řečeno vidět tam to co chci a to potom krásně zkritizovat.
--- Ukončit citaci ---
Kdyz ono to jde u tebe tak snadno :D Clovek neodola.
Yane, to s tou svobodou projevu byl jen priklad, a ukazuje se, ze trefny - precti si to po sobe jeste jednou (a abys pochopil, o co mi jde, tak ti to zvyraznim):
--- Citovat ---Nepostřehl jsem, že bych napsal něco o tom že musí někdo držet ústa, nebo že bys tu neměl co dělat....... pouze jsem napsal o svém přesvědčení že náboženství nepatří do moderní společnosti. A na tom trvám.
--- Ukončit citaci ---
Takze pokud tomu rozumim dobre, tak ty tady pises, ze ja mohu v te tvoji uzasne "moderni" spolecnosti jako verici clovek zustat a hned vzapeti pises, ze jsi presvedcen o tom, ze sem se svym nazorem nepatrim. Skvele. Pro tvou informaci je to asi stejny projev tolerance jako "ja netvrdim, ze bys tu nemel co pohledavat, ale tvuj pohled na svet/tve nazory/to cemu veris/to co te dela tebou/ nema v Yanove - eee - totiz moderni - spolecnosti co delat a to presto, ze svym nazorem neporusuju zakony a nedelam nic, co by odporovalo zakonum CR. To je fasismus Yane - a kdo hlasa fasismus, tak je fasista. Na to bacha. Pripominas mi Gugiho, ktery si byl natolik jist svou moralni vyspelosti, ze v zajmu moralky odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty...
Kdo urcuje co je moderni? Ty snad? A kdo je prototypem (nebo jeste lepe archetypem) moderniho cloveka? Ty? Na zaklade ceho posuzujes modernost a nemodernost? Podle toho, jestli to zapada do Yanova pohledu na svet nebo ne? Nechci ti brat iluze o spolecenske vyspelosti CR (jako jedne z nejateistictejsich zemi na svete), ale pokud by platilo, ze ateismus = pokrok a svoboda, pak je Severni Korea rajem na zemi a dle tveho prispevku na spici vyvoje spolecnosti.
gvodrazka:
;)
....To je fasismus Yane - a kdo hlasa fasismus, tak je fasista. Na to bacha. Pripominas mi Gugiho, ktery si byl natolik jist svou moralni vyspelosti, ze v zajmu moralky odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty...
Zabrousil jsem čistě z nostalgie na toto forum a podívejme, co se dočítám.
Tak za 1.
Kdo jsi ty, Elazare? Kdo jsi, že na tomto foru budeš kádrovat lidi? Kdo jsi, že pojem fašismus u tebe vyvolává asociaci mého pseudonymu? Kdo jsi, že budeš chytat chudáka Yana za slovíčko, který to nemyslel nijak zle, když se vyjádřil v tom smyslu, že náb“ženství je z hlediska tzv. moderní společnosti (t.j patrně té, která má kanalizaci, elektřinu a plno zbytečných úředníků) určitým (možná zdánlivým) anachronismem? Domníváš se, že tvůj názor má nárok být tolerován, když netoleruješ názor Yana, který se snad nevyjádřil dostatečně pregnantně?
Za 2.
Hrubě jsi zdeformoval můj příspěvek na téma cesty jednoho vepře do Sýrie. Já jsem neodmítl tolerovat ostatním jejich sympatie k tomuto vepřovi (mají právo na své sympatie vůči komukoliv), já jsem se jen potichu vzdálil z míst, kde se tyto sympatie takovému stvoření projevují potleskem či pískotem. A toto moje vzdálení se je podle tebe fašismem? To je podle tebe absence tolerantnosti? Podle mne jsem pouze rezignoval na přesvědčování nepřesvědčitelných.Tvoje čítanková, pokulhávající logika tě unáší až k blábolům typu „odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty..."
Vysvětli mi, co dalšího jsem odmítl tolerovat kromě špíny za nehty, když píšeš, že „i to, co…“? Navíc mi podsouváš co jsem nikdy neřekl, totiž obrat „morální“. Pokud kladeš na roveň výraz „duševní“ a „morální“, pokládám tvé vzdělání za nejisté.
Za 3.
Kým jsi, Elazare, že se odvažuješ hodnotit moji jistotu mojí morální vyspělostí ? Nehledě k tomu, že jsem v žádném případě nepoužil výraz „morální vyspělost“, nýbrž jsem jen mluvil o své vlastní duševní hygieně (která ať už jakékoliv úrovně). Tušíš vůbec, laciný, frázovitý a kavárenský intelektuále, co se skrývá pod pojmem „duševní hygiena“? Nikoliv „morální vyspělost“, jak to interpretuješ ty, nýbrž stav duševní vyrovnanosti, klidu, ucelenosti a především určité rezignace. Tedy nikoliv blyštivá, noblesní a okázalá morálnost, nýbrž moje pouhopouhá touha po nerozčilování se nad podlostí politika, který zjevně a bezostyšně sabotuje zahraniční politiku a obranyschopnost této republiky, která díky své laxnosti podobné podrazy trpí a dosud na něj nepodala trestní oznámení. Ve Státě Izrael se takový člověk jmenuje Bišara.
Za 4.
Polepši se, Elazare, nezlob mne a čti pozorně Kunderu Milana, protože právě podobná extempore je to, co škodí duševní hygieně...
;)
A to je vše, načež mizím s úmyslem již nikdy se nenechat vyprovokovat různými mluvky (mluvkami?) (mluvkouma?) (mluvkyma?)
Apropos, pokud mne chceš pozlobit, pak abychom nezatěžovali forum, se ozvi na moji osobní @adresu, kterou neskrývám, jako jiní.
:D
gv
Vader:
Panove, to jsou jatka ::) Tedy ne jatka, ale zacina to u byt osobni a nemuzu se zbavit dojmu, ze prave na te osobni rovine to polozil Elazar. Tedy prosim, Elazare, trochu vic diplomacie a trochu vic argumentu, mene obvineni (zejmena tech vycucanych z prstu).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi