....To je fasismus Yane - a kdo hlasa fasismus, tak je fasista. Na to bacha. Pripominas mi Gugiho, ktery si byl natolik jist svou moralni vyspelosti, ze v zajmu moralky odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty...Zabrousil jsem čistě z nostalgie na toto forum a podívejme, co se dočítám.
Tak za 1.
Kdo jsi ty, Elazare? Kdo jsi, že na tomto foru budeš kádrovat lidi? Kdo jsi, že pojem fašismus u tebe vyvolává asociaci mého pseudonymu? Kdo jsi, že budeš chytat chudáka Yana za slovíčko, který to nemyslel nijak zle, když se vyjádřil v tom smyslu, že náb“ženství je z hlediska tzv. moderní společnosti (t.j patrně té, která má kanalizaci, elektřinu a plno zbytečných úředníků) určitým (možná zdánlivým) anachronismem? Domníváš se, že tvůj názor má nárok být tolerován, když netoleruješ názor Yana, který se snad nevyjádřil dostatečně pregnantně?
Za 2.
Hrubě jsi zdeformoval můj příspěvek na téma cesty jednoho vepře do Sýrie. Já jsem neodmítl tolerovat ostatním jejich sympatie k tomuto vepřovi (mají právo na své sympatie vůči komukoliv), já jsem se jen potichu vzdálil z míst, kde se tyto sympatie takovému stvoření projevují potleskem či pískotem. A toto moje vzdálení se je podle tebe fašismem? To je podle tebe absence tolerantnosti? Podle mne jsem pouze rezignoval na přesvědčování nepřesvědčitelných.Tvoje čítanková, pokulhávající logika tě unáší až k blábolům typu
„odmitl tolerovat ostatnim i to, co on sam povazoval za moralni spinu za nehty..."
Vysvětli mi,
co dalšího jsem odmítl tolerovat kromě špíny za nehty, když píšeš, že
„i to, co…“? Navíc mi podsouváš co jsem nikdy neřekl, totiž obrat „morální“. Pokud kladeš na roveň výraz „duševní“ a „morální“, pokládám tvé vzdělání za nejisté.
Za 3.
Kým jsi, Elazare, že se odvažuješ hodnotit moji jistotu mojí morální vyspělostí ? Nehledě k tomu, že jsem v žádném případě nepoužil výraz
„morální vyspělost“, nýbrž jsem jen mluvil o své vlastní duševní hygieně (která ať už jakékoliv úrovně). Tušíš vůbec, laciný, frázovitý a kavárenský intelektuále, co se skrývá pod pojmem „duševní hygiena“? Nikoliv „morální vyspělost“, jak to interpretuješ ty, nýbrž stav duševní vyrovnanosti, klidu, ucelenosti a především určité rezignace. Tedy nikoliv blyštivá, noblesní a okázalá morálnost, nýbrž moje pouhopouhá touha po nerozčilování se nad podlostí politika, který zjevně a bezostyšně sabotuje zahraniční politiku a obranyschopnost této republiky, která díky své laxnosti podobné podrazy trpí a dosud na něj nepodala trestní oznámení. Ve Státě Izrael se takový člověk jmenuje Bišara.
Za 4.
Polepši se, Elazare, nezlob mne a čti pozorně Kunderu Milana, protože právě podobná extempore je to, co škodí duševní hygieně...

A to je vše, načež mizím s úmyslem již nikdy se nenechat vyprovokovat různými mluvky (mluvkami?) (mluvkouma?) (mluvkyma?)
Apropos, pokud mne chceš pozlobit, pak abychom nezatěžovali forum, se ozvi na moji osobní @adresu, kterou neskrývám, jako jiní.

gv