Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Fitna
e.weissova@centrum.cz:
Čtu tady,že teroristé jsou nepříjemní?Zeptala bych se těch,kteří měli to štěstí a takový útok přežili ?Jsou nepříjemní jen pokud se to netýka mne a vlak kterým jedu nevyletí do vzduchu ,rozum, snášenlivost v takovém náboženství nenajdete.
V roce1924 přesně nevím,byla napsána kniha,která přivedla svět do záhuby.
EU není všelék.
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 30. Března 2008, 23:20:46 ---.......(protoze jsi schopen rict, ze nabozenstvi do moderni spolecnosti nepatri a jsi tudiz stejne netolerantni, jako kdokoli jiny, kdo tvrdi, ze jen nabozenstvi ma smysl), jak bys mohl chtit, aby ho meli vsichni lide?
teroristu jsou muslimove. A s tim se nic nenadela (aspon zatim).......
Jeden muslimsky duchovni prohlasil, ze neni pravda, ze by vsichni muslimove byli teroriste - ale je pravda, ze 90% teroristu jsou muslimove. A s tim se nic nenadela (aspon zatim).
--- Ukončit citaci ---
- já nejsem netolerantní..... já naopak náboženství toleruju.... všechna náboženství. To ale nic nemění na mém přesvědčení že je to překonaná záležitost, která patřila do středověku, sehrála velkou úlohu ve vývoji lidské společnosti....... ale teď už je jaksi mimo.
- s těma 90% teroristů bych byl opatrný.... jednak bychom, se asi museli nejdřív domluvit zda je to nějaký kvalifikovaný odhad či jen věštění z kávové sedliny a jednak se terorismus vždycky spojoval s nějakou historickou (zůstaneme-li u terorismu s politickými kořeny) záležitostí. Ty se v historii vždy měnili. Teď je to holt nárůst terorismu s kořeny ve střetu dominantního (křesťanského) náboženství s islámem....... Ten problém je v terorismu, ale chápu že náboženští fanatikové se v takovéto situaci cejtí jako ryby ve vodě...... na obou stranách.
Yan:
--- Citace: e.weissova@centrum.cz kdy 30. Března 2008, 23:47:39 ---Čtu tady,že teroristé jsou nepříjemní?Zeptala bych se těch,kteří měli to štěstí a takový útok přežili ?Jsou nepříjemní jen pokud se to netýka mne a vlak kterým jedu nevyletí do vzduchu ,rozum, snášenlivost v takovém náboženství nenajdete.
V roce1924 přesně nevím,byla napsána kniha,která přivedla svět do záhuby.
EU není všelék.
--- Ukončit citaci ---
Je uplně jedno, jestli vás zabije stoupenec IRA či Al-kaidy...... výsledek bude pro vás stejně nepříjemný...... problém je terorismus.
e.weissova@centrum.cz:
A odkud se pak vzal terorismus?Kdo ho použivá? Evropané? Ve jménu koho,nebo s jakým jménem umírají?Zneuživájí,sami jsou zneuživaní,šíří
strach i nenávist.
Yan:
terorismus? Ten tu byl vždycky, a i nadále bude...... IRA (tam s tim určitě neměl islám nic společnýho...... šlo tam o spor mezi, zjednodušeně řečeno, mezi katolíky a protestanty), FRA, ETA, atd. Zrovna v těchle případech za tím terorismem stáli evropané..... ale při troše snahy není problém najít terorismus za kterým stojí třeba jihoameričané a takhle se dá samozřejmě pokračovat po dalších kontinentech........ či náboženstvích.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi