Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Israel a Evropa (EU)
e.weissova@centrum.cz:
Píšete tady,Izrael a Srbsko mají hodně společného,já bych k tomu přidala Mnichov 1938 a Chambrlaina a jeho větu:zachránil jsem mír.
Ještě bych chtěla říct,nedovedu si dost dobře představit život ve městě které zasahují palestinské rakety.
A už vůbec nechápu proč za tu dobu nepodnikl Izrael taková razantní opatření která by tento stav vyřešila?
Míla:
V pátek mě ve zprávách Eretz dostal článek od Hany Mayerové "Není konzum jako konzum" . Kdo jste ho nečetl, tak doporučuji.Víte kam jezdí na nákup Izraelci ? Do Sderotu, aby podpořili obyvatele tohoto zkoušeného města. Vzpomněla jsem si v souvislosti s tím, že v kibucu u Galilejského jezera, kde jsme 3 dny bydleli, nám vyprávěl šéf, který měl ubytování na starosti, že v době války s Libanonem u nich v kibucu žili lidé včetně celých rodin z jiného kibucu, který byl ostřelován z Libanonu a jak se o ně starali. Všem dětem koupili kola, chodili tam do školy po celou dobu, dokud se nemohli vrátit. Doufám, že na takový národ musí být každý hrdý. :)
Sylverlin:
Nemá Sderot nějaké internetové obchody? ;D
Míla:
To opravdu nevím a možná někdo z nás to bude vědět. Tak bychom taky mohli podpořit obyvatele Sderotu, ale zamysleli jste se nad sebou, zda bychom dokázali jet ( třeba bez dětí ) nakupovat do ostřelovaného místa, kde dnes opět byly postřeleny děti? Je to obdivuhodné! Já, když si sáhnu hodně na svědomí, tak v současné době asi už ano, ale tak před 10 lety fakt nevím. ;) Proto to tak obdivuji a ti lidé mají mojí úctu. Míla
gvodrazka:
Podle zpráv Jediot Achronot se dnešního dne dožívá v tichosti a ve stálé komatose Ariel Šaron, ležící v lékařském středisku Šeba v Tel Hašomer. Kéž by se lev probudil...
gv
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi