Judaismus > Recepty

na pesach

<< < (5/10) > >>

Luciana:
já jsem to také nevěděla, už mi to bylo vysvětleno, že jde o svátek nekvašených chlebů a nesmí se jíst nic kvašeného a ocet vzniká kvasným procesem.

Samuel:
A jak vzniká víno, které se pít smí ?

Luciana:
Samuel

víno vzniká kvašením :-))

Yuri:
kvašením vzniká věcí. ovšem předpokládám, že se kvašené věci nesmí požívat pouze při určitých příležitostech, jinak se normálně smí.

Yuri:
teď mě napadá, jak by se dalo vyrobit takové víno bez kvašení. Z ethylenu by se klasickou adicí vody vyrobil alkohol (pro nezběhlé - ethylen se vyrábí z ropy), ten by se přidal do uvařené hroznové šťávy (aby se zamezilo kvašení) na odpovídající koncentraci (11%). Ovšem nepředpokládám, že by někdo pil víno vyrobené pomocí petrochemického průmyslu.

EDIT: vlastně ani toto by nemuselo být vhodné, jelikož při vzniku ropy částečně probíhají procesy vzdáleně připomíající fermentaci...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi