Judaismus > Recepty
na pesach
Luciana:
já jsem to také nevěděla, už mi to bylo vysvětleno, že jde o svátek nekvašených chlebů a nesmí se jíst nic kvašeného a ocet vzniká kvasným procesem.
Samuel:
A jak vzniká víno, které se pít smí ?
Luciana:
Samuel
víno vzniká kvašením :-))
Yuri:
kvašením vzniká věcí. ovšem předpokládám, že se kvašené věci nesmí požívat pouze při určitých příležitostech, jinak se normálně smí.
Yuri:
teď mě napadá, jak by se dalo vyrobit takové víno bez kvašení. Z ethylenu by se klasickou adicí vody vyrobil alkohol (pro nezběhlé - ethylen se vyrábí z ropy), ten by se přidal do uvařené hroznové šťávy (aby se zamezilo kvašení) na odpovídající koncentraci (11%). Ovšem nepředpokládám, že by někdo pil víno vyrobené pomocí petrochemického průmyslu.
EDIT: vlastně ani toto by nemuselo být vhodné, jelikož při vzniku ropy částečně probíhají procesy vzdáleně připomíající fermentaci...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi