Macesy zapečené s kuřetem
5 macesů, kuřecí vývar, rostlinný olej, 2 šálky drobně pokrájené cibule, 2 lžíce utřeného česneku, 1+1/2 šálku tence pokrájených žampionů, 2 šálky drobně pokrájeného uvařeného kuřete, sůl, pepř, 5 vajec, 1 šálek pokrájené petrželové natě.
Náplň: na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby a smažíme do měkka. Po vychladnutí přidáme maso, sůl, pepř, petrželovou nať a vejce, vše promícháme.
Na dno pekáče vymazaného olejem umístíme 2 macesy předem namočené v kuřecím vývaru (měkké - ne rozpadavé) na ně dáme polovinu náplně, pokračujeme jedním namočeným macesem, zbylou náplní a dvěma namočenými macesy na které nalijeme 2 lžíce oleje. Pečeme asi 30 minut až je povrch křupavý.