Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

bejt din

<< < (9/9)

zoom:
V Izraeli je praxe taková, že když má bejt din pocit, že ten člověk není ještě zralý pro giur, tak mu to jasně řeknou, třeba že by se měl ještě víc učit, nebo chodit pravidelně na nějaké přednášky, nebo chodit pravidelně do jedné synagógy, aby se s komunitou sžil, naučit se třeba kašrut lépe nebo více dbát na cudné oblékání v každé situaci a nejenom když jde do synagogy. Ovšem v Izraeli je situace jiná, ale rabíni by adeptovi měli  jasně říci i v Praze, kde jsou jeho slabé stránky anebo třeba i to "víš jsi dobrý, ale my chceme vědět, že to je u tebe trvalé, tak si ještě počkej." Myslím, že by to každý vzal. A zkušeností s adepty na giur  u bejt dinu mám opravdu hodně.

šavel:
Děkuji za reakci. Abych byl poctivý - oni se mi v mezičase už ozvali, i když jsem si tu odpověď musel vyprosit a je třeba říct, že tentokrát měla jejich nekomunikace reálný důvod (který se netýká vztahu bejt din - adept). Ne že by mě to úplně uklidnilo, ale už tomu rozumím a vědět před týdnem co vím teď, asi bych si svoje pocity a názory nechal pro sebe. Na druhou stranu jsme rád, že jsem se sem na forum ozval - protože se mi potvrdil můj dobrý dojem z eretzu, že se tady diskutuje klidně a přátelsky a hlavně věcně. Tak se těším na další věci na eretzu. Ještě jednou díky.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi