Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Hranice
eleazar:
Já osobně bych za hranici Eretz Israel považoval hranice, které Pán Vševládnoucí sdělil proroku Ezechielovi, z historického hledisky bych byl ochoten uznat hranice vymezené v Tóře, případně k tomu připočíst Gileád, případně Davidem (a jeho potomky) dobyté území.
fanuel:
--- Citace: eleazar kdy 28. Října 2007, 15:00:52 ---Já osobně bych za hranici Eretz Israel považoval hranice, které Pán Vševládnoucí sdělil proroku Ezechielovi, z historického hledisky bych byl ochoten uznat hranice vymezené v Tóře, případně k tomu připočíst Gileád, případně Davidem (a jeho potomky) dobyté území.
--- Ukončit citaci ---
Zdravím, v místě ,času a prostoru se stane proroctví od (B) skutečností a nic tomu nezabrání i když to trvá již 3 000 let. Tento časový horizont u (B) je ovšem jen 3. dny tedy z pozemského hlediska dlouhá doba k Velkému Izraeli tedy od Nilu po Eufrat.Judea a Samaří je dědictvím po králi Izraele Davidovi jeho potomku zaslíbené (B) prostřednictvím proroka Natána. Jsou dvě proroctví jedno korespondoje s tehdejší dynastii a zachování synu Šalamouna.První je směřovano do dnešních dnů, v čase ,místě a prostoru.Jen pro pochopení prorok. Nátana až usneš s otci svými vzbudím símě tvé po tobě.Na jiném místě až usneš s otci svými vzbudím símě tvé z tvých synů. Jak je vidět první vyznívá jak z matky tak i po synech.Druhé jen po synech.
Při obnově velikého Izraele bude důležitý moment a tím je kde, se pokloní národy pod svrchovanou moc (B)???? Nebude to v Jeruzálémě ale na Sinaji na (B) hoře Oréb na tom samém místě kde měli sloužit (B) Hebrejci (Izraelité ) po vyjití z Egypta za Mojžíše a nebude to chrám ale prostý Stánek na paměť synům Izraele z čeho a jaký národ představují aby tak byli odloučení od model a porušování smlouvy a úmluvy mezi lidem Izraele a (B).Za 1. proč byl chrám jak zneuctěn za farao Nécho. Za 2. rozbořen Nabuchodonozorem. Za 3. 70 let ol. rozbořen římany.Ano ne pro příkazy a zákazy i ustanovení které je nemožné praktikovat.A pak činit modlitbu za odpuštění hříchů k čemu to vede je vidět.Stačí žít s vírou, smlouvou i úmluvou s (B).to co je na víc tak spoutává svobodu a žene lidi k hříchu, porušování, ustanovení, zákazů, příkazů. Ale pro odstoupení od smlouvy a úmluvy mezi dvěma svobodnými partnery jaksi Židy a (B).Vedlo k rozboření chrámů až po ztrátu vlastní státnosti za římanů.Tři diaspory vedli k migraci Židů do všech stran světa a v posledních dnech je (B) duchovně osvítí a povolá k návratu jednoho každého z nás.Buď že víme kdo byli naši předci a nebo to tušíme tak nás (B) povolá a někoho vyvolí. :) Stanek (Fanuel)
levi:
Já osobně bych za hranici Eretz Israel považoval ty, které si vydobyde na svých soudecch nebo snad sousedech?
/Jordan, Golany, Sinaj/
a to bude ve chvili kdy pocet Izrelcu bude umerny mnozstvi investic, ktere bude moci do tohoto uzemi uvolnit, aby se stalo alespon castecne "obytnym"
tzn. navyseni vojenskeho rozpoctu ruku v ruce s vystavbou infrastruktury
fanuel:
--- Citace: levi kdy 30. Října 2007, 16:44:14 ---Já osobně bych za hranici Eretz Israel považoval ty, které si vydobyde na svých soudecch nebo snad sousedech?
/Jordan, Golany, Sinaj/
a to bude ve chvili kdy pocet Izrelcu bude umerny mnozstvi investic, ktere bude moci do tohoto uzemi uvolnit, aby se stalo alespon castecne "obytnym"
tzn. navyseni vojenskeho rozpoctu ruku v ruce s vystavbou infrastruktury
--- Ukončit citaci ---
Zdravím. trochu opožděně, ale přece Velký Izrael splňuje vše co máš na mysli.
Stanek(Fanuel)
levi:
pokud bereš tvůj "Velký" Iz. ve smyslu Nil-Eufrat-Tigrid, ajk už někdo zmiňoval v diskuzi o vlajce, pak NE.
pokud se podíváme na mapu pak jsou geografické hranice snadno rozeznatelné a hybrid OSN a stávající autonomní hranice
palestinské samosprávy jsou do budoucna stejně zdrojem problémů
je to pořád o konfrontaci 21.století x středověk vyzbrojený moderními zbraněmi /teď mi všichni arabští bratři prominou, ale dokud bude na jedné straně rozhodovat náboženství pak se nedohodneme a ani nechceme/
já osobně si myslím, že pokud si takzvaný "palestinec" myslí, že bude mít stát a armádu na stávajícíh autonomních územích povede to jedině k válce a změně hranic na ty geografické jak jsem již uvedl v minulém příspěvku.
--- pak ale dojde k totálnímu "přesídlení" stávajícího arabského obyv. bez izraelského pasu
nejsem žádný militant, ale jsem realista ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi