Judaismus > Recepty

Halal recepty

(1/2) > >>

Luciana:
Mám takový jeden dobrý recept. Většina lidí polévku z kapra nejí, připadá jim nechutná, ale mou si většinou přidávali. Ten recept mám od svého otce. Rybí hlavy, pochopitelně zbavené očí a skřelí se vaří dohromady s mrkví, celerem, petrželí a cibulí. Zelenina se vaří vcelku, pouze zbavená slupek. Po povaření se do vývaru přidá slepičí bujón, pepř, sůl, citron, šafrán a zelenina, která se rozmixuje na kašičku a obere se maso z rybích hlav, vše se dále vaří, jíška do polévky se připravuje z rajského protlaku, který se přidá do klasické jíšky z mouky osmažené na oleji. Tuto červenou jíšku pak přidáme do polévky a v závěrečných pěti minutách povaříme několik rozklepnutých a rozmixovaných vajec a jikry a mlíčí. A , ještě bych zapomněla, dochutit trochou cukru. Takto vzniklá rybí polévka je velmi hustá, červená a má sladkokyselou chuť. A nejlepší je druhý den, když se rozleží. Doufám, že v tom není zase něco závadného z hlediska košér stravování.

Tomsik:
To si zaslouzi jeden potlesk...
Miluji polevku z kapra, i kdyz dle jineho receptu, od maminky na Vanoce nejvetsi pochoutka  :)

Vader:
Luciano, dekuji mnohokrat. Jsem rozeny mlsoun a tenhle receptu urcite vyzkousim !  ;)
Az budes mit klid v dusicce, tesim se na dalsi halal recepty. Ted uz vis, ze prinejmensim ja a pan kolega Tomsik budeme stastni jako blechy  :D A ostatni urcite take nepohrdnou.

Elazar:
Uvítám veškeré recepty z arabské kuchyně, neb mám pocit, že ani arabové nemíchají maso a mléko dohromady nebo spíš že to není běžným zvykem) - a vepře také nejedí. A košer amso se už zkrátka nějak sežene. Takže nějakým receptem na dobrý kuskus, falafel či švarmu nic nezkazíte.

Vader:
Luciana nezavazne slibila, ze jakmile bude moci, pripravi pro vas dalsi recepty, zejmena z oblasti Iraku. Pratele, mame se na co tesit v tom nejlepsim slova smyslu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi