Mám takový jeden dobrý recept. Většina lidí polévku z kapra nejí, připadá jim nechutná, ale mou si většinou přidávali. Ten recept mám od svého otce. Rybí hlavy, pochopitelně zbavené očí a skřelí se vaří dohromady s mrkví, celerem, petrželí a cibulí. Zelenina se vaří vcelku, pouze zbavená slupek. Po povaření se do vývaru přidá slepičí bujón, pepř, sůl, citron, šafrán a zelenina, která se rozmixuje na kašičku a obere se maso z rybích hlav, vše se dále vaří, jíška do polévky se připravuje z rajského protlaku, který se přidá do klasické jíšky z mouky osmažené na oleji. Tuto červenou jíšku pak přidáme do polévky a v závěrečných pěti minutách povaříme několik rozklepnutých a rozmixovaných vajec a jikry a mlíčí. A , ještě bych zapomněla, dochutit trochou cukru. Takto vzniklá rybí polévka je velmi hustá, červená a má sladkokyselou chuť. A nejlepší je druhý den, když se rozleží. Doufám, že v tom není zase něco závadného z hlediska košér stravování.