Všeobecná kategorie > Kultura, hudba, literatura
Knihy
gvodrazka:
:)
Protože jsem "Smysluplný život" již dočetl, dovoluji si podotknout, že se jedná v podstatě o kompilaci různých Rebbeho "farbrengen". Nikomu svůj názor nevnucuji, ale považuji za nutné poznamenat k osobnosti Rebbeho následující:
Rebbe pravděpodobně není Mesiášem, ale jeho duchovní velikost nám však umožňuje učinit si představu o Mesiášově podstatě a neuchopitelné etičnosti.
Jestliže to, co očekáváme od Mesiáše, jsme odmítli uznat a spatřit v geniální (a řadě lidí stěží pochopitelné) osobnosti až transcendentně dobrotivého Rebbeho, pak tedy kritéria požadovaná lidmi od Mesiáše a etické nároky na něj kladené jsou tak nadlidské, že jejich splnění svými omezenými smysly lidé stěží, nebo nikdy nerozeznají, i kdyby stál Mesiáš vedle nich. ;)
Gut šabes, přátelé. :)
daniel lehotsky:
Vieme preco Rebbe odmietal navstivit Svatu zem,hoc len ako navstevnik?
petahyah:
--- Citace: gvodrazka kdy 13. Března 2009, 07:40:46 --- :)
Protože jsem "Smysluplný život" již dočetl, dovoluji si podotknout, že se jedná v podstatě o kompilaci různých Rebbeho "farbrengen". Nikomu svůj názor nevnucuji, ale považuji za nutné poznamenat k osobnosti Rebbeho následující:
Rebbe pravděpodobně není Mesiášem, ale jeho duchovní velikost nám však umožňuje učinit si představu o Mesiášově podstatě a neuchopitelné etičnosti.
Jestliže to, co očekáváme od Mesiáše, jsme odmítli uznat a spatřit v geniální (a řadě lidí stěží pochopitelné) osobnosti až transcendentně dobrotivého Rebbeho, pak tedy kritéria požadovaná lidmi od Mesiáše a etické nároky na něj kladené jsou tak nadlidské, že jejich splnění svými omezenými smysly lidé stěží, nebo nikdy nerozeznají, i kdyby stál Mesiáš vedle nich. ;)
Gut šabes, přátelé. :)
--- Ukončit citaci ---
Myslím, že tento text patří do sekce vtipy! ;D ;D ;D Ale fór je to vydařený. ;D
Zina:
Chtěla jsem se zmínit o panu Arnoštu Lustigovi.
V dubnu navštívil město Svitavy v rámci projektu Hledání hvězdy Davidovy-zapomenuté osudy
Navštívil také malé moravské městečko ve vychodočeském kraji odkud pocházela jeho maminka.
Eva:
Vie mi niekto poradit ako sa mozem dostat ku knihe: Ceski a Slovenski zidia v boji a v odboji. Pri mojej poslednej navsteve pred 4 mesiacmi v Prahe mi v ziadnom knihkupectve nevedeli dat informaciu kde sa da kniha kupit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi