Všeobecná kategorie > Kultura, hudba, literatura

Knihy

<< < (8/25) > >>

Scooolie:
Čejka je to nejlepší, co o současném Izraeli v češtině vyšlo. A navíc je to původní dílo, ne překlad.

Ne, že bych neměl kritické výhrady. Ty jsou ale dány spíše tím, že jsem názorově více "vpravo", co se vztahu Izraele a Arabům týče. Rozhodně ale nelze Čejkovi vytknout ignorování faktů nebo snahu napsat knížku s předem jasným názorem. Opravdu se snaží být velmi korektní (až to někdy leze na nervy  ;) ), jenže jak jinak napsat knížku, která by prezentovala názory obou stran?

Takže Marka Čejku doporučuji.

A mě-li by Tomsík nebo kdokoliv jiný chuť napsat na knížku recenzi nebo stručné expozé, bylo by to prima  :)

Tomsik:
Scoolie, za odpoledne sem precet ve skole  ;D neco pres petinu knihy, tak az ji doctu, napisu sve dojmy, zatim jsem v nenarazil na nic, co by odporovalo mym dosavadnim znalostem  ;)

Scooolie:
Je to napsané čtivě. Zajímavý je zejména ta část, kde se rozebírá více méně současnost. Kdo sleduje Izrael systematicky, toho tam nic nepřekvapí, ale je to pěkně shrnuté.

Petr:
Cetl někdo z vás komiks Maus od Arta Spiegelmana ? Zajímal by mě vás názor, já jsem četl oba díly a dost mě komiks zaujal. A znáte někdo komiks Spiknutí - tajný příběh protokolů sionských mudrců ?

Elazar:
Maus: Ano, jistě. Možná trochu moc hnáno na pullitzera  ;), ale velmi zajímavé, dobře výtvarně pojaté a hlavně velmi čtivé. Doporučuji třeba pro středoškoláky - čtivou a zajímavou formou jim přiblížit, o co vlasně šlo.
Spiknutí: Ne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi