Lidičkz Vy jste to tady s těmi košer tématy tedy rozjeli. Pánové nezapomeňte, že když žertujete na účet 7 myček nádobí a přečte si to někdo kdo neví o co jde -tedy o vtip, může z toho dostat psotník anebo začít šířit fámy. Já normálně nedělám nikomu reklamu, ale celkem slušně a přehledně jsou popsány záležitosti kolem kašrutu v prvním a druhém ročníku maskilu na
www.maskil.cz.
Jinak skutečně, čím víc techniky člověk používá, tím víc se v tom může ztratit. Ovšem lednička stačí jedna a pokud do ní dáváme věci tak, aby se nepomíchaly a nerozlily do sebe, myčka může být také jedna a rozděluje se tím, že se spustí jednou naprázdno, ovšem podle mého názoru bych spíš používala myčku na to nádobí které se používá víc, tedy podle toho jestli se v rodině jí častěji maso anebo mléčná jídla. Oddělené mléčné a masové hrnce má stejně každá dobrá hospodyně a příbory a talíře zase nejsou takový problém, a kromě toho si výdy člověk může pomoci jednorázovými. Také jsem neviděla, že bý někdo napsal, že se musí čekat mezi masovým a mléčným pokrmem (6 hod) a že jsou tučné sýry po nichž se smí maso zase až za 6 hodin. A že po mléca a tvarohu člověk musí sníst něco parve (neutrálního, ovoce, yeleniu pečivo) a pak může jíst maso. POkud uvarim zeleninu v mléčném hrnci je sice parve, ale nemohu ji podávat s masem PRoto je dobré mít jeden hrnec na zeleninu a jeden v kterém vaříme jen ryby, tak aby byly parve. NEsnažte se z toho dělat mystiku, Buh od nás chce abychom ho poslouchali, proto, pravidla kašrutu nejsou nijak vysvětlena a přitom od nás chce, abychom mysleli no a proto ta pravidla. Výsledkem je skvělá židovská kuchyně.